Smultonställen i Ro

Smultonställen i Rom

Är du i Rom för första gången ska du naturligtvis se allt det där som man måste se och vissa sevärdheter måste du besöka om och om igen, varje gång du återvänder till den eviga staden!

Sevärdheter i Rom du inte får missa

Colosseum, Fontana di Trevi, Spanska Trappan, Forum Romanum, Petersplatsen och Peterskyrkan, Vatikanmuseerna, Campo de' Fiori, Piazza Navona, Trastevere och någon av de platser med utsikt över Rom är måsten. Har du besökt dessa har du också sett de viktigaste och traditionellt mest berömda sevärdheterna i Rom.

Sevärdheter om du har lite mer tid

Har du sett alla "måsten" och fortfarande har tid över, då rekommenderar vi: Porta Portese, Villa Borghese, Villa Pamphili, Gianicolo, Aventino och San Paolo Fuori le Mura eller Basilica di Santa Maria Maggiore.

Våra egna smultronställen i Rom

Har du hittat till den här delen av sidan kan vi bara gratulera. Föjande är en lista med våra absoluta favoritplatser i Rom. Den är inte direkt sammansatt ur ett turistperspektiv, men vi rekommenderar varmt att i varje fall plocka ut någon eller några tips att komplettera alla de berömda sevärdheterna med.