Namnet Trastevere kommer från latinets Trans Tiberim och betyder på andra sidan Tibern, vilket är helt logiskt eftersom Trastevere ligger just på andra sidan Tibern. Stadsdelen fanns redan under antiken, men räknades då som en egen stad. Kvarteret är mycket pittoreskt, med ett myller av smala gator och många små piazzor och kyrkor.

Även om det finns många kyrkor att besöka rekommenderar vi ändå att du håller dig utomhus så mycket som möjligt när du är i Trastevere. Stadsdelens charm ligger just i gatulivet och de udda butikerna, de stora antalet mysiga små restauranger och barer med sina uteserveringar, som liksom är själva sinnebilden av Italien. Trastevere är en höjdare du inte får missa!

Piazza Santa Maria in Trastevere: Det stora torget mitt i Trastevere med en härlig blandning av turister, artister, utbytesstudenter, infödda romare och uteliggare. Ett livfullt torg även på kvällarna.

Basilica di Santa Maria in Trastevere: Kyrkan som ligger i ovanstående torgs ena hörn och som ska ha funnits där sedan 200-talet, även om den fick sitt nuvarande utseende år 1138. Ta en titt in när du ändå går förbi, det är en av de vackraste kyrkorna i Rom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed