Rom Bäst I Test 2022
Bästsäljande lagrad rom 2021 (Systembolaget)

1. Plantation Grande Reserve Barbados 40%: Denna rom innehåller 16 g socker per liter och har tagit förstaplatsen på Systembolagets lista över bästsäljande lagrad rom 2021.

2. Captain Morgan Dark Rum 40%: Med endast 0-3 g socker per liter har denna rom tagit andraplatsen på listan.

3. Barceló Gran Añejo 37,5%: Denna rom innehåller 4 g socker per liter och har hamnat på tredje plats.

4. The Brand New Republique Gran Añejo 3 år 40%: Med endast 0-3 g socker per liter har denna rom tagit fjärdeplatsen på listan.

Efter att ha granskat Systembolagets lista över bästsäljande lagrad rom 2021 kan vi se att rom med varierande sockerhalt har tagit toppositionerna. Det verkar finnas en efterfrågan på rom med olika smakprofiler och sockerhalter bland svenska konsumenter.

Vilken rom har den minst fiskiga smaken?

Stenbitsrom är en delikatess som kommer från arten sjurygg, där honan kallas för kvabbso och hannen för stenbit. Rommen är naturligt beige eller svagt violett, men den säljs ofta färgad i olika nyanser som orangeröd eller svart. Den milda smaken av fisk och salt gör stenbitsrom till en uppskattad delikatess. Dess unika smak och konsistens gör den till en populär ingrediens i gourmeträtter och tilltugg. Stenbitsrom är också känd för sitt höga näringsinnehåll, vilket gör den till ett hälsosamt val för dem som vill njuta av en läcker matupplevelse samtidigt som de får i sig viktiga näringsämnen.

You might be interested:  Utforska det förtrollande november-vädret i Rom - En guide till din resa

Vad skiljer löjrom från Stenbitsrom?

Stenbitsrom är en typ av rom som vanligtvis är ljusbeige till ljuslila i färgen. För att likna svart kaviar och löjrom färgas den dock antingen svart eller röd. Smakmässigt kan stenbitsromen inte riktigt mäta sig med de andra typerna av rom, men den är vanligtvis billigare. Den används ofta i kalla såser och på smörgåstårtor, där dess färg och konsistens kan bidra till en attraktiv presentation. Trots att den inte har samma smakprofil som andra typer av rom, kan stenbitsromen vara ett prisvärt alternativ för att ge rätter en lyxig touch utan att spräcka budgeten.

Vilken är smaken av vit rom?

Rom i Sverige

  • Merparten av all rom som konsumeras i Sverige är ljus och har en relativt neutral smak.
  • Den har en vattenklar färg och en stor doft med tydliga inslag av arrak och örter.
  • Smaken är robust och karaktäriseras av arrak och örtiga toner.

Svenskar föredrar ofta att njuta av rom i olika cocktails, där den ljusa och neutrala smaken kan komplettera andra ingredienser på ett balanserat sätt. Rom är en populär dryck på svenska barer och restauranger, och dess mångsidighet gör den till en favorit bland många.

Prisförfrågan för en högkvalitativ rom

Finkornig Rom Röd från varumärket Abba är en produkt under kategorin Rom, är just nu billigast hos Willys och kostar 34,90kr. Finkornig Rom Röd har 11g protein, 2.3g kolhydrater, 1.4g fett och 67kcal per 100g. Finkornig Rom Röd är från Sverige och väger 80g.

1. Finkornig Rom Röd är en populär produkt som säljs av varumärket Abba.
2. Priset för Finkornig Rom Röd är för närvarande 34,90kr hos Willys, vilket gör det till det mest prisvärda alternativet.
3. Näringsinnehållet per 100g av Finkornig Rom Röd inkluderar 11g protein, 2.3g kolhydrater, 1.4g fett och 67kcal, vilket ger en bra översikt över dess näringsvärde.
4. Produkten är från Sverige och väger 80g, vilket gör den till ett lokalt producerat alternativ.

You might be interested:  Hur du tar dig till Amalfikusten - En komplett guide

– Abba är ett känt varumärke inom livsmedelsindustrin i Sverige.
– Willys är en populär livsmedelskedja som erbjuder konkurrenskraftiga priser.
– Näringsinnehållet i Finkornig Rom Röd gör den till ett näringsrikt alternativ.
– Att välja lokalt producerade produkter, såsom Finkornig Rom Röd, kan stödja den inhemska ekonomin.