Glögg Med Rom Systembolaget
21 % vol
Den kryddiga drycken har en alkoholhalt på 21 % vol, vilket ger den en stark smak och gör den lämplig för att avnjutas som en aperitif eller som en del av en cocktail.

Kryddig, mycket söt smak
Drycken har en kryddig och mycket söt smak med tydliga inslag av sultanrussin, vanilj, torkade aprikoser, pomerans, mandel, kardemumma, kryddnejlika och kanel. Denna rika smakprofil ger drycken en komplex och njutbar karaktär.

Ton av rom
En tydlig ton av rom kan upplevas i drycken, vilket ger den en extra dimension och en subtil hint av karibiskt arv.

Lista

 • Alkoholhalt: 21 % vol
 • Smakprofil: Kryddig, mycket söt
 • Insalg: Sultanrussin, vanilj, torkade aprikoser, pomerans, mandel, kardemumma, kryddnejlika, kanel
 • Ton: Rom

Informações úteis! Att blanda glögg med rom kan påverka din förmåga att köra bil eller använda maskiner, så var försiktig med konsumtionen.

Kan man hitta glögg på Systembolaget?

Upplev en smakrik sensation med vår kryddiga sällskapsdryck! Med en alkoholhalt på 10 % bjuder denna dryck på en perfekt balans mellan sötma och kryddighet. Du kommer att upptäcka en symfoni av smaker, inklusive toner av russin, ingefära, kryddnejlika, kanel och kardemumma. Denna mångsidiga dryck kan avnjutas på flera sätt – antingen värmd för att framhäva dess kryddiga karaktär eller kyld för en uppfriskande upplevelse. Oavsett hur du väljer att servera den, kommer denna dryck att bli en favorit vid alla tillfällen.

När planeras glöggen att finnas tillgänglig på Systembolaget?

För första gången kommer Blossas årgångsglögg även som alkoholfri! Detta är en spännande nyhet för alla som vill njuta av den traditionella smaken av glögg utan alkohol. Precis som den vanliga glöggen, är den alkoholfria versionen smaksatt med hallon och humle, vilket ger en fruktig och kryddig smakupplevelse. Den alkoholfria glöggen kommer att finnas tillgänglig i Systembolagets butiker från den 1 november, vilket ger kunderna möjlighet att njuta av den under kommande högtider utan att behöva kompromissa med smaken. Detta är ett välkommet tillskott till Blossas sortiment och ger fler människor möjlighet att delta i den traditionella glöggfesten.

Vilken smak har årets glögg 2023?

Blossa 23 är en vit starkvinsglögg med en unik smak av friska hallon och blommig humle. Denna glögg är en hyllning till Blossas rika hantverkshistoria och är ett populärt inslag under julen i Sverige. Den vita glöggen skiljer sig från traditionella röda glöggar och har blivit en favorit bland många glöggälskare. Med sin friska och blommiga smak ger den en spännande twist till den klassiska glöggen. Blossa 23 är ett utmärkt val för dem som vill uppleva något annorlunda under julhelgen. Så nästa gång du är i Sverige under vintern, se till att prova denna unika glögg och upplev den svenska jultraditionen på ett nytt sätt.

 • Vit starkvinsglögg
 • Smak av friska hallon och blommig humle
 • Hybrid av traditionell glögg och modern twist
 • Populär under julen i Sverige
 • En hyllning till Blossas hantverkshistoria

Intressant fakta! Glögg med rom är en traditionell svensk dryck som ofta serveras varm och kryddig.

Vilken glögg är den bästa för i år?

Tegnér & Son Ekologisk vinglögg är en balanserad och elegant glögg med en finstämd, klassisk kryddning och frisk syra. Sötman är precis lagom och ger glöggen ett kryddigt och elegant avslut. Denna ekologiska vinglögg är lika god att avnjuta varm som kall. Den passar utmärkt att servera under jul- och vinterhögtider, och är perfekt att njuta av tillsammans med nära och kära. Med ekologiska ingredienser och en omsorgsfullt utvald smakkombination är Tegnér & Son Ekologisk vinglögg ett utmärkt val för den som vill uppleva en genuin och smakfull svensk tradition. Sätt guldkant på tillvaron med denna exklusiva vinglögg och skapa minnen för livet.

Är det möjligt att konsumera glögg som har åldrats i 10 år?

1. När det gäller glögg, är det viktigt att notera att smaken kan förändras med tiden. Även om glöggen kan ha passerat sitt bäst-före-datum, kan den fortfarande vara konsumtionsbar om smaken fortfarande upplevs som god.

2. Det är vanligt att glöggens smak minskar med åren, men det betyder inte nödvändigtvis att den blir dålig. Om du provar glöggen och tycker att den fortfarande är god, kan den fortfarande konsumeras även om bäst-före-datumet har passerats.

You might be interested:  Vilken är den bästa emulatorn för Pokemon SoulSilver?

3. När du köper glögg, är det alltid bra att vara medveten om bäst-före-datumet. Om du har en flaska glögg som har passerat sitt bäst-före-datum, men fortfarande smakar bra, kan du med gott samvete njuta av den.

4. Det är viktigt att använda sunt förnuft när det gäller att bedöma om en produkt fortfarande är konsumtionsbar efter bäst-före-datumet. Om glöggen luktar och smakar bra, kan den fortfarande vara säker att dricka.

– När du köper glögg, se till att kontrollera bäst-före-datumet.
– Om glöggen har passerat sitt bäst-före-datum men fortfarande smakar bra, kan den fortfarande vara säker att konsumera.
– Använd sunt förnuft när du bedömer om en produkt är konsumtionsbar efter bäst-före-datumet.

Importante para lembrar! Glöggen med rom kan innehålla allergener som nötter eller kryddor, så se till att läsa innehållsförteckningen om du har allergier.

Är årets glögg tillgänglig?

Blossa släpper varje år en ny glögg med spännande smaker. År 2021 lanserades Blossa 21 Valencia med en härlig smak av spanska apelsiner. Året därpå, 2022, kom Blossa 22 New Orleans med en spännande kombination av rom och lime. Nu är det dags för Blossa 23 Gamla Stan att göra entré. Denna glögg finns tillgänglig både med och utan alkohol och kommer att finnas på Systembolaget från och med 13 september. Den alkoholstarka varianten av glöggen kan beställas via Systembolagets beställningssortiment. Blossa fortsätter att överraska och förtjusas med sina unika smakkombinationer varje år.

Vad är den maximala hållbarhetstiden för en öppnad flaska glögg?

 1. Starkvinsglögg, med dess höga socker- och alkoholhalt, kan klara ett par års lagring även efter att den har öppnats. Eventuell fällning går att sila bort för att förbättra kvaliteten.
 2. Vinglögg, å andra sidan, har begränsad hållbarhet och förväntas hålla sig endast 1-2 månader efter öppning på grund av dess lägre alkoholhalt och sockerhalt.
 3. Alkoholfri glögg förlorar sin smak ännu snabbare än vinglögg efter öppning och har ingen förutsättning att hålla sig länge, vilket gör det viktigt att konsumera den inom en kort tidsram.
 4. För att maximera hållbarheten av glögg är det viktigt att förvara den på rätt sätt, helst i en sval och mörk miljö samt se till att förslutningen är ordentligt åtdragen efter varje användning.
 • Starkvinsglögg kan lagras upp till ett par år efter öppning.
 • Vinglögg förväntas hålla sig endast 1-2 månader efter öppning.
 • Alkoholfri glögg förlorar sin smak snabbt efter öppning.
 • Förvara glöggen svalt och mörkt samt se till att förslutningen är ordentligt åtdragen.

Är glögg en traditionell dryck i Sverige?

Glöggen – en svensk tradition med antika rötter

I Sverige betraktas glögg ofta som en traditionell dryck, men dess ursprung är faktiskt inte svenskt. Under antiken njöt både grekerna och romarna av kryddade viner av olika slag. Anledningarna till detta var flera. För det första ansågs kryddorna ha hälsobringande egenskaper, vilket gjorde vinet till en populär dryck. För det andra hjälpte kryddorna till att dölja oangenäma smaker i vinet, vilket gjorde det mer njutbart att dricka.

I dagens Sverige är glöggen en viktig del av jultraditionen och serveras ofta vid julbord och andra festliga tillfällen under vintermånaderna. Den kryddiga och varma smaken av glögg har blivit en symbol för gemenskap och värme under den kalla årstiden.

När glöggen kom till Sverige är oklart, men det finns dokumentation som visar att den började bli populär under 1800-talet. Sedan dess har glöggen blivit en omtyckt dryck under julen och har även fått en plats i svensk kultur och tradition.

I Sverige finns det olika varianter av glögg, både alkoholfria och med alkohol. Oavsett vilken variant som föredras, är glöggen en viktig del av den svenska julen och en påminnelse om de antika rötterna till denna traditionella dryck.

Vilken ålder kan glögg uppnå?

Svensk glögg är en traditionell dryck som ofta förknippas med julen. Starkvinsglögg, med sin höga alkoholhalt och sötma, har förmågan att åldras väl. Även öppnade flaskor kan lagras under flera år utan att förlora sin kvalitet. Detta beror på glöggens höga alkoholhalt och dess sötma, som fungerar som konserveringsmedel. När glöggen åldras utvecklas dess smaker och blir mer komplexa, vilket ger en rikare och djupare smakupplevelse. Här är några saker att tänka på när det gäller lagring av starkvinsglögg:

 • Förvara glöggen upprätt i en sval, mörk plats för att skydda den från ljus och värme.
 • Se till att korken är ordentligt åtdragen för att förhindra att luft kommer in i flaskan.
 • Glöggen kan serveras varm eller kall, beroende på personliga preferenser.

Att ha några flaskor starkvinsglögg lagrade kan vara en trevlig överraskning i framtiden, då den åldrade glöggen kan bli en uppskattad del av jultraditionen. Så nästa gång du köper en flaska starkvinsglögg, överväg att spara några flaskor för framtida njutning.

Går det att tillsätta alkohol i alkoholfri glögg?

Helt alkoholfri men går att spetsa med gin eller vodka. Chiliflakes ger extra sting.

You might be interested:  Cristo Redentor - En Ikonisk Symbol i Rom

Denna alkoholfria dryck är perfekt för dem som vill njuta av en uppfriskande drink utan att inta alkohol. Den kan enkelt anpassas genom att tillsätta en skvätt gin eller vodka för dem som föredrar en mer traditionell cocktailupplevelse. För den som gillar lite extra hetta kan chiliflakes användas för att ge drycken en extra kick. Detta gör den till ett mångsidigt alternativ som passar olika smakpreferenser. Perfekt för att njuta av en uppfriskande drink på en solig dag eller som ett alternativ för dem som föredrar att avstå från alkohol.

Är det någon glögg som jag kan hitta där ute?

Finns det någon glögg som jag därute?

Det var ett år av prövningar för våra franska Syrah-druvor. Hagel, frost, översvämningar och röta drabbade skördarna och resulterade i en katastrofal skörd. Trots dessa utmaningar har vi lyckats skapa en unik glögg som trots allt bär på en karaktär av motståndskraft och överlevnad.

Glöggen “Syrah Survivor” är en hyllning till våra kämpande druvor och den tuffa skörden 2021. Trots de extrema väderförhållandena har vi lyckats skapa en glögg av exceptionell kvalitet och smak. Genom att kombinera de överlevande druvorna med noggrant utvalda kryddor och en omsorgsfull tillverkningsprocess har vi skapat en glögg som står stark trots motgångarna.

För att hedra de olika elementen som påverkade skörden, har vi skapat en unik etikett som illustrerar hagel, frost, översvämning och röta, som en påminnelse om de utmaningar vi övervann för att skapa denna glögg. Vi är stolta över att kunna erbjuda “Syrah Survivor” till våra kunder och vi hoppas att den kommer att uppskattas som en symbol för styrka och motståndskraft. Nedan följer en tabell som visar de olika påverkade faktorerna och deras effekter på skörden.

Påverkande faktor Effekt på skörden
Hagel Minskad skörd med 30%
Frost Förstörde 40% av druvorna
Översvämning Skadade 20% av skörden
Röta Drabbade 15% av druvorna
Totalt En minskning av skörden med 105%

Vi hoppas att “Syrah Survivor” kommer att uppskattas inte bara för dess smak, utan också för den berättelse om motståndskraft och överlevnad som den bär med sig.

Intressant fakta! Att njuta av glögg med rom är en del av den svenska jultraditionen och skapar en mysig stämning under vintermånaderna.

Vad är den hållbarhetstiden för en öppnad flaska alkoholfri glögg?

Röd, alkoholfri glögg i praktisk tetraförpackning

Vår röda, alkoholfria glögg är en perfekt dryck för att skapa en mysig stämning under vintermånaderna. Den praktiska tetraförpackningen på 1000 ml gör den enkel att förvara och servera. Glöggen kan avnjutas både kall och varm, vilket ger flexibilitet för olika tillfällen och smaker.

Förvaring och hållbarhet

När förpackningen öppnas är det viktigt att förvara glöggen i kylskåp för att bibehålla dess fräschhet. Den kan förvaras i upp till 10 dagar efter öppnandet, vilket ger dig möjlighet att njuta av den under en längre tid. Detta gör den perfekt för både små och stora sällskap.

Förvaring Hållbarhet efter öppnande
I kylskåp Upp till 10 dagar

Perfekt för olika tillfällen

Denna glögg är ett utmärkt val för att skapa en festlig atmosfär vid julbordet, eller för att njuta av en avkopplande stund framför brasan. Dess alkoholfria natur gör den lämplig för alla åldrar och tillfällen. Med sin rika smak av kryddor och frukt är den en välkomnande dryck för alla.

Med sin enkla förvaring, långa hållbarhet och mångsidiga användningsområden är vår röda, alkoholfria glögg ett utmärkt val för att sprida värme och glädje under vintermånaderna.

Du kanske är intresserad! Visste du att glögg med rom är en populär dryck under jul- och vintersäsongen i Sverige?

Var i världen konsumeras glögg?

Glögg är hela Nordens varma, kryddade vindryck. I Sverige och Finland dricker vi glögg med russin och mandel. I Danmark serveras den med æbleskiver, små pannkakor serverade med flor- eller strösocker och jordgubbssylt, medan norrmännen dricker glögg till ris à la Malta.

I Sverige är glöggen en populär dryck under vintermånaderna. Den traditionella serveringen inkluderar russin och mandel, vilket ger drycken en härlig smak och textur. Glöggen är ofta kryddad med kanel, kardemumma och nejlika, vilket ger den en distinkt smak som passar perfekt under kalla dagar.

Glöggen kan också serveras med pepparkakor, en klassisk svensk julkaka som kompletterar den varma och kryddiga smaken av drycken. Det är vanligt att bjuda på glögg under jul- och adventsfester, där den skapar en mysig och festlig stämning.

För att göra glöggen extra festlig kan den toppas med vispad grädde och en nypa kanel, vilket ger en extra touch av lyx till denna traditionella dryck.

– Glögg är en populär vinterdryck i Sverige.
– Den serveras traditionellt med russin och mandel.
– Kryddningen inkluderar vanligtvis kanel, kardemumma och nejlika.
– Glöggen kan kompletteras med pepparkakor för en klassisk smakkombination.

Vilken typ av alkohol används i glöggen?

I Sverige är glögg en populär dryck under vintermånaderna. Här är några fakta om alkoholhalten i glögg:

You might be interested:  How Much Does a Train Ride from Rome to Pisa Cost?

– Vinglögg och starkvinsglögg innehåller alkohol med en alkoholhalt på minst 7 procent.
– Vinglögg kan vara gjord på antingen rött eller vitt vin, och ingen annan alkohol får tillsättas.
– När du köper glögg i Sverige är det viktigt att vara medveten om alkoholhalten, särskilt om du planerar att servera den till minderåriga eller personer som avstår från alkohol.

Att förstå alkoholhalten i glögg är viktigt för att kunna njuta av denna traditionella dryck på ett ansvarsfullt sätt.

Importante considerar! Glöggen med rom på Systembolaget kan vara farlig om den konsumeras i stora mängder, eftersom alkoholhalten kan vara hög.

Var kan man införskaffa glögg?

Glögg är en populär dryck som ofta förknippas med jul- och vinterfiranden. Den kan avnjutas varm eller kall och är kryddad med olika smaker som kanel, kardemumma och nejlika. Glöggen kan även innehålla russin och mandel för extra smak och textur. Många väljer att servera glögg tillsammans med pepparkakor eller lussebullar för att skapa en genuin julkänsla. På Willys kan du hitta ett brett utbud av glögg i olika smaker och prisklasser, vilket gör det enkelt att hitta en variant som passar just dina preferenser. Oavsett om du föredrar en söt och fruktig glögg eller en mer kryddig och robust variant, finns det något för alla smaker på Willys. Så nästa gång du planerar en julmiddag eller bara vill njuta av en varm dryck under vintermånaderna, ta en titt på Willys sortiment av glögg för att hitta din favorit.

Vad är priset på en flaska glögg?

Lättvinsglögg Röd 2.2% – En Lättare Glöggupplevelse

Lättvinsglögg Röd 2.2% från varumärket ICA är en lättare variant av den traditionella glöggen, perfekt för den som vill njuta av julens smaker utan att överdriva alkoholintaget. Med endast 2.2% alkoholhalt erbjuder denna glögg en mild och balanserad smakupplevelse, vilket gör den lämplig för många tillfällen.

Näringsvärde per 100ml
Protein 0g
Kolhydrater 16g
Fett 0g
Energi 90kcal

Denna lättvinsglögg innehåller inget fett och har endast 90 kcal per 100ml, vilket gör den till ett bra val för den som vill njuta av en god glögg utan att överdriva kaloriintaget. Med en alkoholhalt på endast 2.2% kan man också njuta av smaken utan att bli för berusad.

Lättvinsglögg Röd 2.2% är producerad i Sverige och innehåller 750ml av denna härliga dryck, vilket gör den perfekt för att dela med vänner och familj under julhelgen. Med sitt prisvärda erbjudande är denna lättvinsglögg ett utmärkt val för den som vill njuta av en god glögg till ett bra pris.

Intressant fakta! Systembolaget i Sverige erbjuder ett brett utbud av glögg med rom, vilket gör det lätt för kunder att hitta sina favoriter.

Var kan man införskaffa glögg?

Välkommen till Vildmedvin – din destination för högkvalitativ glögg!

På Vildmedvin är vi stolta över att erbjuda det bästa urvalet av glögg, med fokus på det omtyckta märket Blossa Glögg. Vår passion för kvalitet och smak har lett oss till att kurera en imponerande samling av glögg, som passar alla smaker och preferenser. Oavsett om du föredrar traditionell röd glögg, hvid glögg eller alkoholfri glögg, så har vi definitivt något som kommer att förgylla din jul.

För att göra det enklare för dig att hitta din perfekta glögg, har vi skapat en praktisk tabell nedan med några av våra mest populära alternativ:

Glöggtyp Alkoholhalt Smakprofil
Röd Glögg Varierande Söt och kryddig
Hvid Glögg Varierande Frisk och fruktig
Alkoholfri Glögg 0% Frånvaro av alkohol med samma härliga smak
Oavsett vilken glögg du väljer, kan du vara säker på att den är av högsta kvalitet och full av julens härliga smaker.

Vi förstår vikten av att hitta den perfekta glöggen för att skapa en minnesvärd julstämning. Därför har vi noggrant valt ut varje produkt för att säkerställa att du får en autentisk och njutbar upplevelse varje gång. Utforska vårt sortiment och upptäck din nya favoritglögg idag!

Var kan man hitta årets glögg?

Blossa 23 Gamla Stan, med och utan alkohol, finns på Systembolaget från och med 13 september, starkvinsglöggen är del av beställningssortimentet. Även glöggjätten Saturnus lanserar en nyhet. Årets glögg 2023 är en alkoholfri vitvinsglögg med smak av granskott och lingon.

 1. Blossa 23 Gamla Stan finns tillgänglig på Systembolaget från och med 13 september. Den starkvinsglögg finns både med och utan alkohol och är en del av beställningssortimentet.
 2. Saturnus lanserar också en ny glögg. Årets glögg 2023 är en alkoholfri vitvinsglögg med smak av granskott och lingon.
 • Glöggen Blossa 23 Gamla Stan finns tillgänglig med och utan alkohol.
 • Den starkvinsglöggen är en del av beställningssortimentet på Systembolaget från och med 13 september.
 • Saturnus lanserar en ny glögg, Årets glögg 2023, som är en alkoholfri vitvinsglögg med smak av granskott och lingon.

Intressant fakta! Rom är en vanlig ingrediens i många glöggrecept och ger drycken en extra kick av värme och sötma.

You Missed