Tåg Från Rom Till Neapel
1. Tåg från Rom till Neapel
Tågresan från Rom till Neapel tar i genomsnitt 1 timme och 9 minuter och sträcker sig över en sträcka på cirka 189 km. Det finns vanligtvis 57 tåg som avgår varje dag från Rom till Neapel, och biljettpriserna börjar från 92,60 kr.

2. Resa med Tåg
Att resa med tåg mellan Rom och Neapel är ett bekvämt och effektivt sätt att ta sig mellan de två städerna. Med en genomsnittlig restid på lite över en timme kan resenärer njuta av vacker utsikt längs vägen samtidigt som de undviker trafikproblem och parkeringsfrågor.

3. Biljettpriser och Tillgänglighet
Biljettpriserna för tågresor från Rom till Neapel börjar från 92,60 kr, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för resenärer. Med 57 tåg som avgår dagligen finns det gott om tillgänglighet för resenärer att välja den tid som passar dem bäst.

4. Utforska Neapel
När du anländer till Neapel kan resenärer utforska stadens rika historia, arkitektur och natursköna platser. Från det livliga stadslivet till de vackra kustvyerna finns det mycket att upptäcka i Neapel.

– För att få det bästa av din resa, överväg att boka tågbiljetter i förväg för att säkerställa tillgänglighet och få de bästa priserna.
– När du reser till Neapel, se till att utforska stadens berömda sevärdheter som Castel dell’Ovo, Pompeji och Vesuvius.
– Tågresor erbjuder en miljövänlig och bekväm transportlösning för resenärer som vill uppleva det bästa av Italiens städer.

Så här går du tillväga för att köpa tågbiljett i Italien

När du planerar att resa med tåg i Sverige kan du enkelt köpa biljetter online via olika plattformar såsom SJ, MTR Express och Snälltåget. Det är viktigt att notera att vissa tåg kräver platsreservation, och det kan tillkomma extra avgifter för detta. Därför är det klokt att dubbelkolla detta innan du bokar din resa.

För att säkerställa en smidig resa är det bäst att vara förberedd. Se till att du har din biljett tillgänglig i din mobil eller utskriven innan du går ombord. Om du behöver göra en platsreservation, se till att detta är ordnat i förväg för att undvika eventuella missförstånd eller extra kostnader vid ombordstigning.

När du köper biljetter online, se till att du har en stabil internetanslutning och att du använder en pålitlig betalningsmetod. Det är också viktigt att vara uppmärksam på eventuella kampanjer eller rabatter som kan vara tillgängliga för att spara pengar på din resa.

För att underlätta din resa kan det vara användbart att ha en kopia av din biljett och eventuell platsreservation sparad i din e-post eller i en mobilapp. På så sätt har du alltid tillgång till nödvändig information, även om du skulle förlora din fysiska biljett.

När du reser med tåg i Sverige är det också bra att vara medveten om eventuella restriktioner eller riktlinjer som kan gälla för bagage och andra föremål ombord. Genom att vara informerad och förberedd kan du njuta av en bekväm och problemfri tågresa i Sverige.

Är det möjligt att ta tåget till Italien?

Med tåg kan du uppleva Italien utan stress och dessutom miljövänligt. Glöm bilköer och flygplatstransfer. Du reser bekvämt rakt in i städernas centrum. En timmes tågresa söder om Rom ligger Formia.

Tågresor i Italien: Att resa med tåg i Italien är ett bekvämt och miljövänligt alternativ till bilkörning eller flyg. Tågen tar dig direkt till stadskärnorna, vilket minskar stressen och sparar tid.

Formia: Beläget en timmes tågresa söder om Rom, är Formia en charmig stad vid kusten. Med sitt historiska arv och vackra stränder är det en perfekt destination för avkoppling och sightseeing.

Miljövänligt resande: Genom att välja tåget istället för bil eller flyg minskar du din klimatpåverkan. Tågresor är ett hållbart alternativ som bidrar till att bevara miljön.

Sverige och tågresor: I Sverige erbjuder tåget också en bekväm och miljövänlig resväg. Från städer som Stockholm och Göteborg kan du enkelt ta tåget till vackra destinationer runt om i landet, vilket ger dig möjlighet att uppleva Sveriges natursköna platser på ett hållbart sätt.

You might be interested:  Upptäck de bästa bostadsområdena i Rom för en perfekt vistelse

– Tågresor i Italien och Sverige erbjuder bekvämt och miljövänligt resande.
– Formia, en charmig stad söder om Rom, är lättillgänglig med tåg och erbjuder historiska sevärdheter och vackra stränder.
– Genom att välja tåget bidrar du till att bevara miljön och minska din klimatpåverkan.
– I Sverige kan du också njuta av tågresor till vackra destinationer runt om i landet, vilket ger dig möjlighet att uppleva Sveriges natursköna platser på ett hållbart sätt.

Importante para lembrar! Var medveten om ficktjuvar och håll koll på dina tillhörigheter under tågresan och vid ankomsten till Neapel.

Priserna för tågresor i Rom – vad kan man förvänta sig att betala?

Så tar vi dig till och från Italien

När du planerar din resa till Italien kan du lita på att vi erbjuder bekväma och prisvärda alternativ för resenärer i alla åldrar. För vuxna i åldersgruppen 28–59 år kostar en biljett i andra klass 4 446 SEK. Om du vill förlänga din vistelse med ytterligare tre dagar tillkommer en extra kostnad på 1 053 SEK. För barn i åldern 0–11 år som reser med en vuxen kostar biljetten 1 406 SEK, och det finns inga extra kostnader för att förlänga vistelsen. Ungdomar i åldern 12–27 år kan resa för 3 729 SEK, med en extra kostnad på 784 SEK för tre extra dagar. För seniorer över 60 år kostar biljetten 4 155 SEK, med en extra kostnad på 952 SEK för tre extra dagar.

Kategori Pris 2 klass 3 extra dagar
Vuxen 28–59 år 4.446 SEK +1.053 SEK
Barn 0–11 år med vuxen 1.406 SEK +0 SEK
Ungdom 12–27 år 3.729 SEK +784 SEK
Senior 60+ 4.155 SEK +952 SEK

Oavsett vilken åldersgrupp du tillhör kan du vara säker på att vi har flexibla alternativ för att passa dina resplaner. Vi ser fram emot att vara din valda transportpartner till och från Italien!

Preste atenção! Det är viktigt att boka tågbiljetter i förväg, särskilt under högsäsongen, för att säkra din plats.

Vilken är den optimala tidpunkten att köpa en tågbiljett?

1. När du letar efter de bästa priserna på tågbiljetter i Sverige, är det viktigt att hålla koll på när biljettsläppen äger rum. Biljettsläppen sker fyra gånger om året och det är då du har störst chans att hitta de billigaste biljetterna.

2. Priserna på biljetterna styrs av tillgång och efterfrågan, vilket innebär att ju tidigare du köper dina biljetter, desto bättre chans har du att hitta billiga alternativ. Det är alltså en god idé att vara ute i god tid för att säkra de mest förmånliga priserna.

3. Om du vill ha mer information om biljettalternativ och priser kan det vara bra att läsa mer om SJ Enkelbiljett. Där kan du få en överblick över de olika alternativen och se vilka som passar bäst för dina resplaner.

4. För att säkerställa att du inte missar några biljettsläpp eller andra viktiga händelser kan det vara klokt att hålla dig uppdaterad genom att prenumerera på nyhetsbrev eller följa SJ på sociala medier. På så sätt kan du vara först på bollen när det gäller att hitta de bästa priserna på tågbiljetter.

Efter huvudavsnitten kan du hitta en kort lista med användbara tips för att hitta de billigaste tågbiljetterna i Sverige:
– Håll koll på biljettsläppen som äger rum fyra gånger om året.
– Köp dina biljetter i god tid för att öka chansen att hitta billiga alternativ.
– Läs mer om SJ Enkelbiljett för att få en överblick över biljettalternativ och priser.
– Prenumerera på nyhetsbrev eller följ SJ på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om de senaste erbjudandena.

Du kanske är intresserad! Visste du att tågresan från Rom till Neapel tar cirka 1-2 timmar beroende på vilket tåg du väljer?

Krävs det att jag är vaccinerad för att resa till Italien?

Italienska myndigheter har hävt samtliga covid-relaterade restriktioner vad gäller inresa i Italien från annat land. Detta innebär att alla, oberoende av medborgarskap, får resa in i Italien från annat land utan några covidspecifika restriktioner.

Detta är en positiv utveckling för resenärer från Sverige som planerar att besöka Italien. Här är några viktiga punkter att tänka på:

 • Resenärer behöver inte längre visa upp negativa covid-testresultat vid inresa till Italien.
 • Karantänskravet för inresande till Italien har också upphävts.
 • Det är viktigt att fortsätta följa lokala hälsoriktlinjer och rekommendationer för att säkerställa en säker resa.

Resenärer från Sverige kan nu njuta av en mer smidig och flexibel resa till Italien utan de tidigare restriktionerna som var på plats.

You might be interested:  Valuta i Rom - En Historisk Resa Före Euron

Det är dock alltid bra att hålla sig uppdaterad om eventuella förändringar i reserestriktioner och hälsoriktlinjer innan man reser till ett annat land.

Vad är upplevelsen av att resa med tåg i Italien?

De svenska snabbtågen är en bekväm och effektivt sätt att resa inom landet. Tågen är utrustade med moderna faciliteter och erbjuder en behaglig resa för både korta och långa sträckor. Första och andra klass har fasta platser, vilket ger resenärerna en trygg och bekväm resa. Under sommarmånaderna är det skönt att kunna njuta av den svala luften i de luftkonditionerade vagnarna. För personer med funktionsnedsättningar finns handikappanpassade toaletter tillgängliga på vissa tåg, vilket gör resan tillgänglig för alla. Tack vare den höga kvaliteten och tillgängligheten är de svenska snabbtågen ett populärt val för resenärer som vill uppleva landet på ett smidigt och bekvämt sätt.

Vad är priset för ett interrailkort?

Interrail Global-Pass

 • 22 dagar: Ungdom 2 kl – 4870 SEK, Vuxen 1 kl – 8050 SEK
 • 1 månad: Ungdom 2 kl – 6220 SEK, Vuxen 1 kl – 10350 SEK
 • 2 månader: Ungdom 2 kl – 6750 SEK, Vuxen 1 kl – 11270 SEK
 • 3 månader: Ungdom 2 kl – 8290 SEK, Vuxen 1 kl – 13840 SEK

Resenärer i Sverige kan dra nytta av de olika alternativen för Interrail Global-Pass. Ungdomar i 2:a klass kan resa i 22 dagar för 4870 SEK eller välja 3 månader för 8290 SEK. För vuxna i 1:a klass erbjuds 1 månad för 10350 SEK eller 2 månader för 11270 SEK. Det finns flexibla alternativ för att passa olika resplaner och budgetar.

Vad är priset för tunnelbanan i Rom?

Tunnelbanan i Rom: Tidtabell och biljettpriser

Om du planerar att resa med tunnelbanan i Rom, är det viktigt att känna till dess tidtabell och biljettpriser. Tunnelbanan öppnar klockan 05:30 varje dag och fortsätter att köra fram till 23:30. På fredagar och lördagar har tunnelbanan förlängda öppettider och går ända till klockan 01:30. Detta är användbar information att ha i åtanke när du planerar dina resor under helgerna.

När det gäller biljettpriser kostar en enkelbiljett för tunnelbanan i Rom 1,50 euro. Det är viktigt att notera att biljetterna kan köpas på tunnelbanestationerna, i tidningskiosker och i många småbutiker runt om i staden. Detta ger dig flexibilitet att köpa biljetter på olika platser beroende på din situation och planerade resväg.

För att underlätta för dig, nedan finns en tabell som visar de viktigaste tiderna för tunnelbanan i Rom:

Dag Öppettider
Måndag – torsdag 05:30 – 23:30
Fredag – lördag 05:30 – 01:30
Söndag 05:30 – 23:30

Denna information kan vara till nytta när du planerar dina resor i Rom och hjälper dig att vara förberedd på tunnelbanans tidtabell och biljettpriser.

Informações úteis! Tågstationen i Neapel, Napoli Centrale, är centralt belägen och nära många sevärdheter.

Är det möjligt att resa med buss till Italien?

Resa till Rom med FlixBus är ett bekvämt och enkelt sätt att utforska den eviga staden. Med 216 bussförbindelser till Rom kan du resa från olika platser i Sverige och Europa. Oavsett om du befinner dig i närheten eller långt borta, finns det enkla alternativ för att boka din resa till Rom.

När du reser till Rom med FlixBus kan du njuta av bekväma säten, gratis Wi-Fi och eluttag ombord. Detta gör din resa både avslappnad och produktiv. Du kan också ta med dig en bagage och en handväska utan extra kostnad, vilket gör det bekvämt att packa för din resa.

För att boka din resa till Rom med FlixBus, besök deras webbplats eller använd deras användarvänliga app. Du kan enkelt söka efter tillgängliga resor, jämföra priser och boka din biljett på några få klick. FlixBus erbjuder flexibla avbokningsvillkor, vilket ger dig trygghet om dina planer ändras.

När du anländer till Rom, kan du enkelt ta dig runt staden med kollektivtrafik eller till fots. Utforska sevärdheter som Colosseum, Vatikanstaten och Fontana di Trevi. Med FlixBus kan du uppleva allt detta och mer, med bekväm och pålitlig transport till din destination.

Hur kallas det italienska järnvägsbolaget SJ?

Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A., även känd som Ferrovie dello Stato (FS), är ett italienskt statsägt företag som ansvarar för den statliga järnvägen i Italien. Företaget grundades 1905 och har sitt huvudkontor i Rom. Dess dotterbolag, Trenitalia, är den främsta tågoperatören i landet.

I Sverige är järnvägstrafiken också av stor betydelse. Statliga Trafikverket ansvarar för att planera, bygga och underhålla järnvägsnätet i Sverige. Tågtrafiken i Sverige sköts av olika operatörer, varav det största är SJ (Statens Järnvägar).

Järnvägen i Sverige har en lång historia och har spelat en viktig roll för landets utveckling. Den första järnvägslinjen öppnades redan 1856 mellan Stockholm och Göteborg. Sedan dess har järnvägen varit en viktig del av den svenska transportinfrastrukturen.

You might be interested:  När du är i Rom - Gör som romarna

Till skillnad från Italien, där Trenitalia är den dominerande tågoperatören, har Sverige en mer diversifierad marknad med flera olika tågoperatörer som erbjuder passagerartrafik på järnvägen. Detta skapar en konkurrensutsatt miljö som kan gynna resenärerna genom ett brett utbud av tjänster och priser.

Intressant fakta! Neapel har en mängd kulturella sevärdheter, inklusive det imponerande slottet Maschio Angioino och det underjordiska tunnlar i Neapel som erbjuder en fascinerande inblick i stadens historia.

Var kan jag införskaffa en biljett för tågresan?

Från och med september 2023 kommer SJs biljettautomater att vara stängda. Istället kan du enkelt köpa din resa här på sj.se, i SJ-appen eller hos våra ombud som du hittar på sj.se/ombud. Detta förändrade tillvägagångssätt syftar till att göra det bekvämare för resenärer att köpa biljetter och minska behovet av fysiska biljettautomater. Genom att erbjuda fler alternativ för biljettinköp strävar SJ efter att göra resandet smidigare och mer tillgängligt för alla. Så se till att hålla dig uppdaterad om de nya sätten att köpa biljetter när du planerar din nästa resa med SJ.

Intressant fakta! Tåget erbjuder en vacker utsikt över det italienska landskapet längs vägen, inklusive kuststräckan längs Medelhavet.

Så här kan du köpa tågbiljett med din mobiltelefon

När du ska resa med kollektivtrafiken i Sverige kan du enkelt köpa din biljett genom att använda en app. Genom att följa några enkla steg kan du snabbt och smidigt skaffa din biljett och vara redo att resa.

1. Välj din biljetttyp – Innan du köper din biljett behöver du välja om du ska resa till vuxenpris, rabatterat pris eller om du ska köpa en gruppbiljett. Detta gör du genom att ange dina val i appen.

2. Välj betalningsmetod – Efter att du har valt din biljetttyp kommer du att se den totala summan du ska betala. Därefter kan du klicka på betala och välja att antingen använda Swish eller betalkort som betalningsmetod. Klicka sedan på “Fortsätt till betalning” för att slutföra köpet.

3. Aktivera din biljett – När du är redo att resa med din biljett behöver du trycka på den blå rutan “Aktivera biljetten” i appen. Detta gör du när du stiger ombord på det fordon du ska resa med.

4. Res smidigt och bekvämt – Genom att följa dessa steg kan du enkelt och bekvämt skaffa din biljett och vara redo att resa med kollektivtrafiken i Sverige. Genom att använda appen sparar du tid och slipper krångel med att köpa biljetter på plats.

Genom att använda appen för att köpa din biljett kan du snabbt och enkelt vara redo att resa med kollektivtrafiken i Sverige. Med tydliga steg och en smidig betalningsprocess kan du fokusera på din resa istället för att oroa dig för biljettköp.

Intressant fakta! Neapel är också känt för sin utsökta mat, inklusive den berömda Napolitanska pizzan som du kan njuta av under ditt besök.

Vad är processen för att skaffa interrailkort?

Så köper du platsbiljetter på tåg i Europa

 1. Danmark. Platsbiljetter kan köpas via DSB.
 2. Frankrike. Du kan köpa platsbiljetter i biljettautomater i Frankrike eller online på Interrails webbplats: www.interrail.eu.
 3. Italien, Tyskland, Österrike, Slovenien och Schweiz. ÖBB säljer platsbiljetter till tåg i flera länder: www.oebb.at.
 4. Norge. För att köpa platsbiljetter i Norge, besök den officiella webbplatsen för norska tågoperatören.
 5. Sverige. För att köpa platsbiljetter i Sverige, besök SJ:s webbplats eller använd deras app för enkel bokning av platsbiljetter på tåg i hela landet.

Hur kan man köpa en tågbiljett utan att använda BankID?

Ja, du kan köpa barnbiljett för poäng! Om du saknar Mobilt BankID är du välkommen att boka din resa via vår kundservice. Tänk på att du behöver uppge ditt medlemsnummer och din säkerhetskod för att kunna genomföra köpet. För att köpa en barnbiljett för poäng, behöver du logga in på ditt medlemskonto och välja alternativet för att använda poäng för att köpa en resa. Därefter kan du välja att boka en biljett för ett barn och använda dina poäng som betalning.

För att underlätta processen kan du använda följande tabell för att se hur många poäng som krävs för att köpa en barnbiljett för olika resor:

Destination Poäng för barnbiljett
Stockholm – Göteborg 500 poäng
Malmö – Uppsala 600 poäng
Örebro – Luleå 700 poäng

Observera att poängkraven kan variera beroende på tillgänglighet och efterfrågan. Om du har tillräckligt med poäng på ditt konto kan du enkelt använda dem för att köpa en barnbiljett och spara pengar på din resa. Kontakta vår kundservice om du har några frågor eller behöver hjälp med att använda dina poäng för att köpa en barnbiljett. Vi finns här för att hjälpa dig med din resa!

You Missed