Bästa Rom På Systembolaget
1. Bästsäljande lagrad rom 2021 (Systembolaget)
1. Plantation Grande Reserve Barbados 40% är den bästsäljande lagrade romen på Systembolaget 2021 och kostar 294 kronor för en flaska på 70 cl.
2. Captain Morgan Dark Rum 40% hamnar på andra plats med ett pris på 249 kronor för 70 cl.
3. Barceló Gran Añejo 37,5% är den tredje bästsäljande lagrade romen och kostar 240 kronor för 70 cl.
4. The Brand New Republique Gran Añejo 3 år 40% kommer på fjärde plats med ett pris på 239 kronor för 70 cl.

Enligt Systembolagets försäljningsstatistik är Plantation Grande Reserve Barbados 40% den bästsäljande lagrade romen under 2021, följt av Captain Morgan Dark Rum 40%, Barceló Gran Añejo 37,5% och The Brand New Republique Gran Añejo 3 år 40%. Dessa romar erbjuder olika smakprofiler och prisklasser för svenska konsumenter att utforska och njuta av.

2. Kort lista:
– Plantation Grande Reserve Barbados 40%
– Captain Morgan Dark Rum 40%
– Barceló Gran Añejo 37,5%
– The Brand New Republique Gran Añejo 3 år 40%

Vad är priset på rom på Systembolaget?

Bästsäljande lagrad rom 2021 (Systembolaget)

Enligt Systembolagets försäljningsstatistik för lagrad rom 2021, har följande rom sorter placerat sig i toppen av försäljningslistan. Dessa populära rom sorter erbjuder en mix av smaker och kvalitet till varierande priser.

Rank Rom Pris 70 cl
1 Plantation Grande Reserve Barbados 40% 294:-
2 Captain Morgan Dark Rum 40% 249:-
3 Barceló Gran Añejo 37,5% 240:-
4 The Brand New Republique Gran Añejo 3 år 40% 239:-
You might be interested:  De beste mixdrankjes met Bacardi rum - ontdek de perfecte combinaties

Plantation Grande Reserve Barbados 40% har tagit förstaplatsen med sitt rika och komplexa smakprofil. Denna rom erbjuder en balanserad mix av kryddighet och sötma, vilket har gjort den till en favorit bland rom-entusiaster. Priset på 294:- för en 70 cl flaska gör den till ett prisvärt val för kvalitetsmedvetna konsumenter.

På andra plats hittar vi Captain Morgan Dark Rum 40%, en klassisk favorit som erbjuder en fyllig och robust smakprofil. Till priset av 249:- för en 70 cl flaska, är denna rom ett pålitligt val för dem som uppskattar en traditionell romupplevelse.

Barceló Gran Añejo 37,5% har intagit tredjeplatsen med sin mjuka och välbalanserade karaktär. Denna rom erbjuder en subtil sötma och en len avslutning till priset av 240:- för en 70 cl flaska, vilket gör den till ett prisvärt alternativ för dem som söker en mildare romupplevelse.

På fjärde plats hittar vi The Brand New Republique Gran Añejo 3 år 40%, en relativt nykomling som snabbt har blivit populär bland rom-entusiaster. Med sin komplexa smakprofil och prisvärda prislapp på 239:- för en 70 cl flaska, har denna rom snabbt etablerat sig som ett konkurrenskraftigt val på marknaden.

Dessa bästsäljande rom sorter erbjuder en mångfald av smaker och kvaliteter till varierande priser, vilket ger konsumenterna en bred palett att välja från beroende på deras preferenser och budget.

Är det möjligt att konsumera Bacardi utan att blanda det med något annat?

Bacardi 8 är en mångsidig rom som passar perfekt för både drinkar och att dricka rent. Här är några sätt att njuta av Bacardi 8:

  • Prova att blanda en klassisk Bacardi 8 Old Fashioned med socker, Angostura bitter och en apelsinzest.
  • Skapa en Bacardi 8 Mojito genom att blanda rommen med färsk mynta, socker, limejuice och sodavatten.
  • För en enkel njutning, servera Bacardi 8 över is och njut av dess komplexa smaker.
You might be interested:  Vad betyder det att vara rom - En djupdykning i romsk identitet

Bacardi 8 är en perfekt rom för att utforska olika smakkombinationer och njuta av dess rika karaktär. Oavsett om du föredrar att blanda drinkar eller dricka den rent, kommer Bacardi 8 att leverera en smakupplevelse som är svårslagen.

Viktigt att komma ihåg! Rom kan vara allergiframkallande för vissa människor, särskilt de med känslighet mot gluten.

Vilken typ av rom har en söt smak?

Ljus vs Mörk Rom: En Smakupplevelse

Att jämföra ljus och mörk rom är som att jämföra dag och natt. Ljus rom är känd för sin sötma, lenhet och subtila smak. Den destilleras vanligtvis i kolonnpanna, vilket resulterar i en ren och mild smakprofil. Å andra sidan destilleras mörk rom oftast i enkelpanna, vilket ger en djupare och mer komplex smakbild.

Efter destilleringen är lagringen avgörande för rommens karaktär. Ljus rom behöver inte lagras lika länge som mörk rom, och den lagras vanligtvis på neutrala fat för att behålla sin ljusa färg och subtila smak. Mörk rom, å andra sidan, lagras under en längre tid, helst på mörkt svedda ekfat. Denna långsamma mognadsprocess ger rommen en rikare smakprofil med toner av kryddor, vanilj och ek.

För att tydligt visa skillnaderna mellan ljus och mörk rom kan vi använda en tabell:

Egenskaper Ljus Rom Mörk Rom
Destilleringstyp Kolonnpanna Enkelpanna
Lagringsperiod Kortare Längre
Smakprofil Söt, len, diskret Rik, kryddig, ekig

Genom att förstå skillnaderna i destillering och lagring kan man verkligen uppskatta de unika smakerna hos ljus och mörk rom. Oavsett om man föredrar den subtila sötman hos ljus rom eller den djupa komplexiteten hos mörk rom, finns det en rom för varje smakpreferens.

You might be interested:  Direkttåg från Milano till Rom - Allt du behöver veta

Vad skiljer svart rom från röd rom?

Skillnaden mellan svart och röd rom

När det kommer till kaviar eller rom, är det viktigt att förstå skillnaderna mellan svart och röd rom. Svart rom kommer från fiskar som tillhör familjen Acipenseridae, vilket är olika störar. Denna typ av rom är känd för sin rika smak och unika konsistens. Röd rom å andra sidan vanligtvis kommer från familjen Salmonidae, vilket inkluderar laxfiskar. Denna rom har en annan smakprofil och konsistens jämfört med den svarta varianten.

En viktig faktor att beakta är priset. Den svarta kaviaren eller romen är i genomsnitt dyrare eftersom stören är rödlistad. Detta innebär att tillgången på störar är begränsad och att produktionen av svart rom är mer komplicerad och kostsam. Därför är svart rom ofta en lyxprodukt som är reserverad för speciella tillfällen och finare matupplevelser.

För att tydligt visa skillnaderna mellan svart och röd rom kan vi använda en tabell:

Romtyp Familj Pris
Svart rom Acipenseridae (störar) Dyrare på grund av rödlistning
Röd rom Salmonidae (laxfiskar) Vanligtvis mer tillgänglig och prisvärd

Genom att använda denna tabell kan konsumenter enkelt jämföra de olika egenskaperna hos svart och röd rom och fatta informerade beslut baserat på deras preferenser och budget.

Mycket viktigt! Att blanda rom med energidrycker kan öka risken för överkonsumtion och negativa hälsoeffekter.

You Missed