Must Do Things In Rome Italy

Rom är en unik stad! Det är en stad full av historia, romersk kultur, vackra byggnader runt varje hörn och tillräckligt med pasta och gelato för att tillfredsställa även den hungrigaste aptiten.

Oavsett om det är din första, andra eller tusende gång i staden finns det så många fantastiska saker att göra i Rom runt varje hörn.

En sak jag snabbt insåg är att det alltid verkar finnas något jag missat vid tidigare besök (det händer alltid i större städer), vilket är förväntat men också skrämmande om du är som mig och vill uppleva varje del av en plats.

Utan att gå in på detaljer om min starka kärlek till Italien, ville jag dela med mig av några av de bästa sakerna att göra i Rom. Du kommer att älska staden..

Vad är Withlocals?

Tänk dig vad Airbnb gör för boende; det är precis vad Withlocals gör för upplevelser genom sin kostnadsfria app (eller hemsida). Du kan bläddra bland de bästa sakerna att göra i Rom via några riktigt coola rundturer. Bäst av allt är att de alla organiseras av lokalinvånare som verkligen vill dela med sig av sin kärlek till Rom.

För mig är den stora fördelen med att välja Withlocals att det ger dig möjlighet att anpassa din rundtur tillsammans med värdarna själva, vilket innebär att inget är förutbestämt och kan anpassas precis som du vill ha det. Inga strikta agendor eller oflexibla scheman behövs, allt beror på dig. På detta sätt kommer du få se alla de bästa sakerna att göra i Rom enligt en tidplan som passar dig.

När du har bestämt dig för var du ska besöka kan du söka efter några av de mest unika och roliga rundturerna som sträcker sig från spännande till gömda platser som du kanske inte normalt skulle tänka på att se i staden. För när allt kommer omkring, vem känner staden bättre än en lokalinvånare, eller hur?

Vi valde speciellt att utforska Rom (igen, tillbaka till den där längtan efter kärleken för Italien jag har) med Withlocals på grund av hur enorm och något överväldigande Rom kan vara. Ärligt talat verkar varje gathörn frambringa en annan av de bästa sakerna att göra i Rom (vilket kan vara överväldigande), så en lokal guide hjälpte oss verkligen att prioritera bättre och få ut det mesta av vår begränsade tid i staden.

Med Withlocals har man dock tillgång till mycket fler lokalinvånare över hela världen, så det är inte bara begränsat till Italien. Jag planerar redan att använda tjänsten igen när vi återvänder till Bali om några månader.

Omisskännliga rundturer och de bästa aktiviteterna i Rom?

As we had a few days in Rome , we knew we wanted to experience some of the best things to do in Rome as efficiently as possible. Of course, I had it to include mountains of pasta and gelato, too. It sounds like a running joke but I swear I eat my weight in pasta whenever I visit Italy! #NoRegrets 🤣

Efter lite diskussion mellan mig och Yaya hittade vi två värdar och turer som hade fått fantastisk feedback från andra resenärer och erbjöd spännande saker som vi ville prova på. 🍝.

Obligatoriskt att göra i Rom: Utforska staden i en klassisk Fiat 500

En sak jag alltid velat göra är att utforska en italiensk stad i en helt retro Fiat 500. Jag har varit besatt av den bilen under lång tid, så den här turen stack verkligen ut för mig direkt. Precis som Minis är typiska för Storbritannien, är Fiat 500 typiska för Italien – de är så små och söta att vi bara var tvungna att boka den här turen (som du kan se här). 🚙

Sedan fanns det förstås faktumet att vår lokala guide, Emanuele, kände till alla de bästa sakerna att göra i Rom och de mer dolda hörnen som vi lätt hade kunnat missa.

Måste-göra saker i Rom, Italien

Vår andra rundtur var med Giulio, som lovade att visa oss några av de bästa ställena i Rom för en läcker bit mat – hur kunde jag motstå. Efter hans fantastiska rundtur (som du kan se här), tror jag att jag lagt på mig ytterligare 5 kg som jag svär på att inte bli av med på ett bra tag. Mums! 🍕.

You might be interested:  The Stanley Hotel i Estes Park, Colorado

Sätt att ta sig till och runt i Rom

Det finns flera sätt att ta sig till Rom, både internationellt och inom Italien självt. Till exempel kan du komma hit med flyg från olika destinationer runt om i världen eller med tåg eller bil om du befinner dig inom landet.

Flyg: Du kommer förmodligen att anlända till Fiumicino eller Ciampino flygplatser med en kort taxiresa eller tåg-/bussresa in till Rom. Från Fiumicino är det antagligen bäst att ta tåget eller taxi och från Ciampino finns det direktbussar och taxibilar som tar dig in till staden.

Tåg/buss: Enligt min åsikt har Italien ett relativt bra tågnätverk som enkelt kopplar samman de största städerna med huvudstaden, Rom. Det gäller även för bussarna.. dock tycker jag personligen att tågen är mer bekväma. Om du befinner dig i Florens, till exempel, är det väldigt enkelt att köpa biljetter genom sök- och bokningsplattformar som GoEuro som gör det superenkelt att förstå.

Innan jag fortsätter att prata mer, ta en titt på några av de bästa sakerna att göra i Rom nedan.

De bästa aktiviteterna i Rom

Rent tekniskt sett är det inte ens i Rom utan i Vatikanstaten! Trots det är ingen resa för att uppleva de bästa sakerna att göra i Rom komplett utan ett besök på Peterskyrkan.

Det är värt att notera att på grund av ökad säkerhet kommer du märka att det finns många köer för att gå igenom säkerhetskontrollen (vilket kan vara ganska tufft under den heta middagshettan i Rom sommaren).

Även om inträdet till Basilicascilica är gratis, så kostar det cirka 6 euro om du vill klättra upp till toppen av Duomo.

Kom ihåg att ta med kontanter, de accepterar inte betalning med kort av något slag. 💰

Nödvändiga aktiviteter i Rom, Italien

Romerska forumet är platsen för några av Roms viktigaste historiska ruiner och hjärtat av det romerska imperiet. Se till att besöka Vesta-templet och Saturnus-templet. Det bästa av allt är att inträdesbiljetter till Romerska forumet ingår i priset när du köper biljetter till Colosseum (som ligger mittemot och möjligtvis är en av de bästa sakerna att göra i Rom).

Om du inte besöker Colosseum kan du ändå se större delen av Roman Forum från Via Dei Fori Imperiali (vägområdet), där du kan få några riktigt vackra vyer helt gratis.

Måste-göra aktiviteter i Rom, Italien: Besök Sixtinska kapellet och Vatikanmuseet

Sistine Chapel är välkänd och utgör bara en liten del av det mycket större Vatikanmuseets område. Tillbringa några timmar med att vandra runt på markerna, se den världsberömda skapelsen av Adam av Michelangelo och upptäck de utsmyckade skulpturerna som pryder varje centimeter av denna plats.

Var beredd på att köerna är enorma, vilket kan vara tufft under en riktigt varm sommardag. ☀️

Vi bokade våra biljetter online (med en tilldelad tidpunkt) och vi behövde inte köa alls. Inte bara sparade det timmar av köande, jag slapp också riskera att få solsting i den bländande romerska solen.

Obligatoriskt att göra i Rom, Italien: Utforska Colosseum

Kolosseum är en av Italiens mest ikoniska platser och utan tvekan en av de bästa sakerna att göra i Rom!

Utforska detta imponerande amfiteater genom att vandra runt i dess fantastiska omgivningar. Du kommer ha möjlighet att klättra upp till de övre nivåerna och se marken nedanför huvudarenans golv.

Säkerheten och biljettköerna vid Colosseum är ökända i Rom. För att undvika en del av detta försökte vi komma dit på sen eftermiddag och bara köade i cirka 10 minuter.

Kom ihåg att du faktiskt kan köpa biljetter online innan du åker, men om Colosseum är fullsatt (cirka 3 000 personer) kommer du ändå behöva vänta.

Nödvändiga aktiviteter i Rom, Italien: Klättra uppför Spanska Trappan

Det är omöjligt att besöka Rom utan att se Spanska trappan, eller hur?

Om jag ska vara ärlig, var det inte enligt min åsikt en av de bästa sakerna att göra i Rom – kontroversiellt, jag vet!

Men för att vara ärlig är det så enkelt att besöka om du redan är i centrum och väl värt att passera när du klättrar för att njuta av Roms skönhet!

Obligatoriska aktiviteter i Rom, Italien

Det finns inget bättre än en avslappnad eftermiddag med att sippa på en Aperol Spritz och njuta av en av Roms vackraste torg. Matpriserna kan vara lite högre här, så du kanske vill spara aptiten till något som är lite mer utanför turiststråken. 🍹

Glöm inte att även besöka Fontana dei Quattro Fiumi och den egyptiska obelisken, som är fantastiska.

Måste-göra aktiviteter i Rom, Italien

Altare Della Patria är en av de storslagna monumenten som byggts i Rom. Uppfört för att hedra Victor Emmanuel, är denna otroliga plats väl värd ett besök.

Precis bredvid Forum Romanum och cirka 10 minuters promenad från Fontana di Trevi, kan du nu även ta hissen upp till toppen av byggnaden för att njuta av fantastisk utsikt.

Måste-göra aktiviteter i Rom, Italien: Hitta den bästa glassen

Jag är stolt över att kunna äta massor av läcker gelato, så du kan föreställa dig min glädje när vår Withlocals-tur lärde oss några av de bästa tipsen för att hitta god och autentisk italiensk gelato. Jag tänker sprida dessa som en evangelium om gelato!

För att få en gelato av hög kvalitet bör du alltid leta efter pistageglass. Den naturliga färgen på pistageglass ska vara ljusbrun istället för stark eller överdrivet livlig i färgen. Tydligen, eftersom pistagenötter är ganska dyra, kommer vissa lågkvalitativa ställen att tillsätta extra färger för att kompensera bristen på pistasch vilket aldrig är bra och brukar indikera dålig kvalitet på resten av glassen.

You might be interested:  En beskrivning av Hard Rock Hotel And Casino i Las Vegas

För det andra är de stora högarna av glass som du ser i glasmontrar inte alltid ett bra tecken. Glass ska egentligen inte vara tillräckligt tjock för att kunna staplas högt i behållare. Om glassen presenteras i höga skedar är det troligt att förtjockningsmedel har tillsatts för att stabilisera den. Den bästa, autentiska gelaton kommer att förvaras i cylindrar istället för överfyllda burkar.

Se till att besöka Verde Pistacchio på Via Nazionale för några av de bästa glassarna jag någonsin smakat. Det var så gott att vi hamnade här för en frukost med gelato på vår sista dag i Rom, ingen dom här inte. Ha! 🍦

Läs vår fullständiga artikel om tips för att hitta den bästa gelaton i Italien, här.

Obligatoriska aktiviteter i Rom, Italien

Efter en dag med utforskande av Rom är ett av de bästa sätten att avsluta dagen att besöka La Prosciutteria Trevi.

Denna autentiska lilla delikatessbutik är en av de coolaste platserna som vår Withlocals-tur tog oss till. Ta ett glas vin och välj en av deras kalla skink- och ostbrickor med massor av oliver. Det är en fantastiskt läcker rätt att njuta av efter att ha utforskat staden. 🍷

Måste-göra aktiviteter i Rom, Italien: Kika genom nyckelhålet hos Riddarna av Malta

Du kanske är medveten om att Vatikanstaten är ett eget land som omges av staden Rom, men har du hört talas om Malteserorden på Aventine Hill?

Denna vackra plats är fortfarande en suverän enhet som tekniskt sett inte alls tillhör Italien.

Trots att du kanske inte kan gå in, ta en titt genom nyckelhålet till byggnaden själv, dina ögon kommer omedelbart dras till en av de bästa vyerna över Peterskyrkan! Det är verkligen en speciell plats.

Måste-göra aktiviteter i Rom, Italien: Utforska Pantheon

Denna historiska romerska tempel är en av Roms mest ikoniska omvandlade platser. Nu står Pantheon som en kyrka och har funnits på denna plats i över 2 000 år.

Glöm inte att gå in och beundra de otroliga kupoltakarna. 🏛

Obligatoriska aktiviteter i Rom, Italien

Parco Savello, även känd som Apelsinträdgården, är en fantastisk utsiktspunkt för att se staden Rom. Vi besökte platsen tillsammans med vår Withlocals-värd och fick uppleva solnedgången över själva staden.

Det är en fantastisk utsiktspunkt att njuta av – jag önskar bara att vi hade tagit med oss några oliver och ett glas vin!

Njut av ett besök på Roms äldsta matmarknad

En av de bästa sakerna med det historiska Campo Dei Fiori är dess matmarknad. Jag lovar att den här platsen är en paradis för matälskare. Fylld till bristningsgränsen med italienska produkter som tryffelolja, färsk pasta och såser, är det en fantastisk plats att fylla på när hungersnöden slår till.

Se till att köpa några av stadens berömda lufttorkade skinkor från den familjeägda Antica Norcineria Viola. Det är det perfekta stället att fylla på med picknickförnödenheter inför en solnedgång i Parco Savello.

Måste-göra aktiviteter i Rom, Italien: Upptäck Trevifontänen

Fontana di Trevi är utan tvekan Roms mest berömda fontän och byggdes för nästan 250 år sedan. Det är svårt att hitta en tidpunkt när det inte är mycket folk vid Trevi-fontänen, men den är fortfarande värd ett besök. ⛲

Se bara till att du inte sätter dig på kanten av fontänen, för då kommer det garanterat att visslas åt dig!

Njut av en av Roms äldsta bagerier

Med en historia som sträcker sig över 500 år är Forno di Campo de’ Fiori ett perfekt stopp för att njuta av en läcker Pizza Bianca med havssalt – vilket utan tvekan är en av Roms vanligaste gatufavoriter.

Om du inte gillar Pizza Bianco, prova en bit av den överraskande goda potatispizzan som är pudrad med färska örter. Jag var helt osäker till en början. Jag menar, potatis på pizza låter som överdrivet mycket kolhydrater, men det är verkligen så gott. 🥖

Utforska de absolut bästa sevärdheterna i Storbritannien!

Oavsett om du spenderar en dag eller en månad i den Eviga staden kommer du garanterat att lämna med en längtan efter mer. Även om vi generellt sett skulle säga att 2 dagar i Rom inte är tillräckligt för att verkligen uppleva allt, så tror vi på Tourist Italy att med rätt resplan kan allt vara möjligt. Här är några saker som du absolut bör göra när du besöker Rom:

1. Besök Colosseum – det ikoniska amfiteatern som var värd för gladiatorspel och andra evenemang under antiken.

2. Utforska Vatikanstaten – hem till Peterskyrkan och Sixtinska kapellet, där Michelangelos berömda takmålningar finns.

3. Strosa runt på Spanska trappan – ett populärt mötesställe och perfekt plats för lite shopping eller bara avkoppling.

4. Kasta mynt i Fontana di Trevi – en vacker fontän där det sägs ge tur om man kastar mynt över axeln.

5. Besök Pantheon – ett imponerande tempel från romartiden som fortfarande används idag.

6. Utforska Forum Romanum – ruinerna av det gamla Roms politiska, religiösa och kommersiella centrum.

7. Ta en promenad längs Tibern – floden som delar staden och erbjuder vackra vyer samt mysiga restauranger vid strandpromenaden.

8. Upptäck Piazza Navona – en livlig torg med barockarkitektur, konstnärer och gatumusikanter.

9. Besök Kapitolinska museerna – hem till en imponerande samling av antika skulpturer och konstverk.

10. Njut av italiensk mat och gelato – prova autentiska rätter som pasta, pizza och tiramisu samt den berömda italienska glassen.

You might be interested:  Den Glittrande Guldklimpen - Las Vegas Hotellets Personliga Telefonnummer

Dessa är bara några av de många fantastiska saker att göra i Rom. Så oavsett hur länge du stannar, se till att ta del av allt det här för att få en oförglömlig upplevelse i denna historiska stad.

Is it safe to walk Rome at night?

Det är viktigt att undvika att gå ensam på öde gator på natten. Som jag nämnde tidigare, är det faktiskt säkert att promenera runt i Rom på kvällen. Jämfört med Chicago känner jag mig faktiskt mycket tryggare när jag går runt i Rom på natten än när jag gör det i Chicago. Trots detta är det en bra idé att göra sitt bästa för att undvika att gå ensam längs öde gator på natten.

För din egen säkerhet rekommenderas det istället att hålla sig till vältrafikerade områden där det finns andra människor och aktiviteter även sent på kvällen. Det kan vara en god idé att planera dina rutter och använda kollektivtrafik eller taxi för transport vid sena timmar.

Om du behöver ta dig från ett ställe till ett annat under sena kvällar eller tidiga morgnar, överväg då alternativ som delade taxibilar eller samåkningstjänster för extra trygghet och bekvämlighet.

Kom också ihåg vikten av personlig säkerhet oavsett var du befinner dig. Håll alltid koll på dina ägodelar, var uppmärksam på din omgivning och följ ditt sunda förnuft när du vistas ute sent på kvällen.

500 secrets of Rome är en bok som avslöjar hundratals hemligheter om staden Rom

1. Boken ger dig tips om de mest intressanta platserna i Rom som kanske inte finns med i vanliga guider.

2. Den tar dig utanför de typiska turistområdena för att utforska gömda pärlor som bara lokalbefolkningen känner till.

3. Genom bokens information får du möjlighet att uppleva Rom på ett mer autentiskt sätt genom att besöka populära ställen bland lokalbefolkningen.

Ja, du kan bara gå runt i Rom

Det bästa sättet att utforska Rom är att ta det lugnt och avslappnat. Gå runt i staden utan att ha för många aktiviteter inplanerade varje dag, och upptäck de tusentals sevärdheterna som finns överallt.

Rom har så mycket att erbjuda att det kan vara överväldigande om man försöker klämma in för mycket på en gång. Genom att ta det lite lättare får du möjlighet att verkligen njuta av atmosfären och uppskatta allt som staden har att erbjuda.

En promenad genom Roms charmiga gränder kommer leda dig till fantastiska platser som Colosseum, Pantheon och Spanska trappan. Ta dig tid att beundra dessa historiska landmärken och låta deras skönhet sjunka in.

Förutom de kända sevärdheterna finns det också massor av gömda pärlor i Rom. Utforska torg med vackra fontäner, besök små familjeägda restauranger där du kan smaka på äkta italiensk matlagning eller bara slå dig ner på ett café och njut av en cappuccino medan du betraktar folklivet.

How much money should I take to Rome?

1. Besök Colosseum – Utforska detta imponerande antika amfiteater och lär dig om dess historia.

2. Gå till Vatikanstaten – Besök Peterskyrkan och Sixtinska kapellet för att beundra konstverk av Michelangelo.

3. Strosa runt på Spanska trappan – Ta en paus och njut av atmosfären vid denna berömda plats.

4. Utforska Forum Romanum – Upptäck ruinerna från det gamla romerska riket och få en inblick i stadens historia.

5. Kasta ett mynt i Fontana di Trevi – Följ traditionen och önska dig lycka när du besöker denna vackra fontän.

6. Promenera genom Trastevere-kvarteret – Upplev den charmiga atmosfären, smala gränderna och de mysiga restaurangerna här.

7. Besök Pantheon – Beundra den imponerande arkitekturen hos detta välbevarade tempel från antiken.

8. Njut av italiensk mat på lokala trattorior – Prova autentiska rätter som pasta carbonara eller pizza margherita.

9. Ta en promenad längs Tiberns flodstrand – Koppla av vid floden och njut av utsikten över staden från olika broar.

10.Besök Villa Borghese-parken- Tillbringa en dag utomhus i denna vackra park med sina grönområden, sjöar och museer.

Kom ihåg att dessa är bara några av de många fantastiska saker du kan göra i Rom. Utforska staden och upptäck dina egna favoritplatser och aktiviteter!

The best area in Rome to stay is the one that suits your preferences and needs

Ett av våra absoluta favoritområden att bo i Rom är mitt i hjärtat av den historiska stadskärnan. Omgiven av stadens historia och ikoniska monument känner du omedelbart en samhörighet med staden. Här finns några fantastiska platser som du inte får missa.

Pantheon är en imponerande byggnad från antiken och ett måste att besöka. Det är känt för sin imponerande kupol och vackra interiör, där du kan beundra konstverk och arkitektur från förr.

Piazza Navona är en livlig torgsområde med vacker barockarkitektur. Här kan du njuta av atmosfären på de charmiga caféerna eller beundra de berömda fontänerna, inklusive Berninis Fontana dei Quattro Fiumi (De fyra flodernas fontän).

Campo de Fiori är en annan populär plats att utforska. Detta torg har varit en marknadsplats sedan antiken och erbjuder nu färska råvaror, blommor och souvenirer till besökare. På kvällen blir torget levande med restauranger, barer och nattliv.

Att bo i detta område ger dig möjlighet att uppleva Roms rika historia samtidigt som du har nära till sevärdheter som Colosseum, Trevifontänen och Spanska trappan. Så se till att inkludera Pantheon, Piazza Navona och Campo de Fiori på din lista över saker att göra när du besöker Rom!

Related Post

You Missed