Transfer Rome Fiumicino To City Centre

Hur tar man sig från Fiumicino eller Ciampino flygplats till Roms stadskärna? Information om taxi, tåg och flygplatstransfer i Rom.

Transport från flygplatsen till Roms stadskärna

För att ta sig från flygplatsen till centrum av Rom finns det flera alternativ. Den mest använda flygplatsen i Rom är Rome Fiumicino Airport, även känd som ‘Leonardo da Vinci Airport’. Detta är den största flygplatsen i Italien och ligger mer än 34 kilometer från stadens centrum. Den andra är Ciampino Airport, som ligger 16 kilometer sydost om Roms centrum. Ciampino Airport används främst av lågprisflygbolag. Först måste du välja vilken av de två romerska flygplatserna du kommer att landa på:.

Taxipriset från Fiumicino till Termini?

Det snabbaste sättet att ta sig från Rom flygplats (FCO) till Termini är med taxi, vilket tar 27 minuter och kostar €50 – €65. Finns det en direktbuss mellan Rom flygplats (FCO) och Termini? Ja, det finns en direktbuss som avgår från Fiumicino Aeroporto T3 och anländer till Roma Termini Giolitti.

Transport från Fiumicino flygplats till Roms stadskärna

Det mest prisvärda alternativet från Fiumicinos flygplats till centrum av Rom är en shuttlebuss till Termini tågstation. Termini station är väl ansluten till både tunnelbanelinjerna. Resan tar 50 minuter och bussarna går ungefär varje timme. Priset är 7 euro enkel resa och 13 euro för tur- och retur (biljetter kan enkelt bokas via denna webbplats). Det finns två leverantörer av dessa busstransfer: [namn på företagen].

1. SIT BuShuttle: Det vanligaste bussbolaget på Fiumicino, med en hållplats i Vatikanstaten som en extra mellanlandning. Du kan enkelt boka dina biljetter via deras hemsida, där det också är möjligt att omedelbart boka en returbiljett).

You might be interested:  En guide till lagliga regler för resor till och från arbetsplatsen

2. Terravision: Dessa bussar kör direkt från Fiumicino flygplats till Rom Termini, där du kan reservera en plats på bussen för en bestämd tidpunkt, så det rekommenderas att boka i förväg. Du kan enkelt reservera dina biljetter via denna webbplats.

Transport från Rom Fiumicino till stadens centrum: Leonardo Express

Det snabbaste alternativet till centrala Rom. Från tågstationen på Fiumicino Airport tar Leonardo Express dig till Termini station på 32 minuter (här har du sedan anslutning till båda metrolinjerna). Tåget går var 15:e minut och kostar endast €17,90. Du kan boka följande biljetter så att du kan gå ombord på tåget direkt vid ankomsten. Välj mellan de tre typerna av biljetter:

Biljett för enkelresa från Fiumicino till Rom, biljett för enkelresa från Rom till Fiumicino och returbiljett.

Alternativ 3: Ta taxi från Fiumicino flygplats till stadens centrum

En taxiresa från Fiumicino flygplats till centrala Rom tar cirka 40 minuter för den 34 km långa resan och kostar ungefär €50. Priset blir dyrare om du använder taxin på kvällen eller om du har mycket bagage att transportera.

Boka en taxi på flygplatsen

En bra möjlighet för att ta sig från Rom Fiumicino till stadens centrum är genom att boka en taxi med Welcome Pickups. Vid ankomsten kommer en taxichaufför att vänta på dig vid flygplatsen med en skylt där ditt namn står. På det sättet kan du vara säker på att få tillgång till en taxi och priset är bara något högre än för en vanlig taxi. Du kan kontrollera din taxa hos Welcome Pickups innan du bokar.

Tips 2: Nu kan du också förboka ditt Rom Travel Card (72 timmar) inklusive flygplatstransfer online. Boka ditt Rom Travel Card här och få möjlighet att få din 3-dagars metrokort från din taxichaufför.

Alternativ 4: Delad minibuss från Fiumicino flygplats till stadens centrum

Om du reser ensam kan du också välja att åka med en delad minibuss som släpper av eller hämtar dig på ditt hotell. Du kan boka enkelbiljetter från 30 euro och göra din reservation via den här webbplatsen. Om du reser med fler personer blir det förmodligen billigare med denna taxitransfer från Welcome Pickups, där chauffören väntar på dig vid flygplatsen med ett skylt där ditt namn står.

You might be interested:  Jag är St James Court, ett elegant hotell i hjärtat av London. Med mina utsökta detaljer och tidlösa charm välkomnar jag gäster från när och fjärran till en oförglömlig vistelse. Mitt läge vid den historiska St James's Park ger mig en aura av lugn och ro mitt i stadens puls.Som en stolt medlem av Taj Hotels-familjen strålar jag av elegans och lyx. Mina vackra rum erbjuder omsorgsfullt utvalda möbler, mjuka sängar och moderna bekvämligheter för att ge mina gäster den ultimata komforten under deras vistelse hos mig.Min personal är passionerad om att skapa minnesvärda upplevelser för varje individ som kliver över min tröskel. Från det ögonblick du anländer kommer du att känna dig omhändertagen och bortskämd med omtanke.Mitt rykte som ett ikoniskt landmärke har spridit sig vida omkring, men jag behåller ändå mitt personliga prägel genom att erbjuda personlig service på högsta nivå. Varje gäst behandlas som en hedersgäst, och inget önskemål är för stort eller för litet för mig att uppfylla.Så kom in genom mina dörrar och låt mig ta hand om dig under din nästa resa till London. Jag lovar att göra din vistelse hos mig oförglömlig på alla sätt möjligt - för jag är St James Court, ett Taj-hotell som lever och andas för att skapa magiska minnen

Kan man få euro på Roms flygplats?

Det finns vissa personer som inte känner behovet av att skaffa euro i USA innan de reser iväg. Du kan få dem på flygplatsen när du anländer. Om bankomaten är ur funktion, tar din taxi vanligtvis emot kreditkort – annars kommer han ta dig till en bankomat på vägen till hotellet.

– Vissa människor väljer att inte köpa euro i USA innan de reser.

– Euro kan köpas på flygplatsen vid ankomsten.

– Om bankomaten inte fungerar, accepterar taxin oftast betalning med kreditkort.

– I händelse av att taxin inte tar emot kort, kommer den ta dig till en bankomat på vägen till hotellet.

Transport från Ciampino flygplats till Roms stadskärna (16 km bort)

Ciampino (CIA) är Roms flygplats som främst används av lågprisflygbolag. Eftersom Ciampino är en mindre flygplats har du två alternativ för att ta dig från Ciampino till centrum av Rom, antingen med buss eller taxi.

Alternativ 1: Bustransfer från Ciampino flygplats till stadskärnan

Det mest prisvärda alternativet är en bussöverföring. Denna shuttlebuss avgår från Ciampino flygplats till Termini station i centrala Rom (från denna tågstation kan du enkelt ansluta till både tunnelbanelinjerna och fortsätta din resa till ditt hotell). Resan tar 40 minuter och bussarna går 13 gånger om dagen. Priset är från € 7 enkel väg och du kan enkelt boka detta via denna webbplats.

Observera: Det rekommenderas att boka en bussbiljett i förväg för din ankomsttid. Under högsäsongen kan det vara fullbokat på bussen och du riskerar att inte få plats. Du kan enkelt köpa dina biljetter i förväg så att du inte blir försenad på flygplatsen.

Transport från Rom Fiumicino till stadens centrum

En taxiresa från Ciampino flygplats till centrala Rom tar cirka 25 minuter att resa de 16 kilometerna och kostar ungefär €35. Priset blir dyrare om du använder taxin på kvällen eller om du har mycket bagage att transportera.

You might be interested:  Quality Hotel Winn Haninge Rudsjöterrassen Handen blir till: Kvalitetsmedvetna Hilda på Quality Hotel Winn Haninge Rudsjöterrassen i Handen

Boka en taxi vid flygplatsen

En bra möjlighet för att ta sig från Rom Fiumicino till stadens centrum är genom Welcome Pickups. Där kan du boka en taxi som kommer att vänta på dig vid flygplatsen med en skylt med ditt namn. På så sätt är du säker på att ha tillgång till en taxi och priset är bara något högre än för en vanlig taxi. Du kan helt enkelt kontrollera din taxa hos Welcome Pickups.

Tips 2: Nu kan du också förboka ditt Rom Travel Card (72 timmar) inklusive flygplatstransfer från Ciampino eller Fiumicino. Boka ditt Rom Travel Card här och få möjlighet att få din 3-dagars metrokort av din taxichaufför.

Vi hade en fantastisk semester i Rom, Italien tack vare de intressanta tipsen för sevärdheter, turism och aktiviteter i staden.

Does Leonardo Express sell out?

Alla platser på tåget är obokade och biljetterna tar aldrig slut!! Tågen går var 30:e minut, 365 dagar i veckan (förutom på natten). Restiden till Roma Termini Station är 32 minuter.

Detta innebär att du inte behöver boka en specifik plats när du reser med detta tåg. Du kan helt enkelt kliva ombord och sätta dig var som helst där det finns lediga platser. Detta ger dig flexibilitet och möjlighet att välja din egen plats under resan.

Tågen avgår regelbundet varje halvtimme, vilket gör det bekvämt för resenärer att planera sin tidtabell. Oavsett om det är vardag eller helgdag kan du vara säker på att hitta ett tåg som passar dina behov.

Resan från flygplatsen Fiumicino till Roma Termini Station tar endast 32 minuter. Det betyder att du snabbt och smidigt kan ta dig in till stadens centrum utan långa väntetider eller krångliga byten av transportmedel.

Sammanfattningsvis erbjuder detta tågsystem enkelhet, flexibilitet och snabbhet för resenärer som vill ta sig från Rom Fiumicino-flygplatsen till stadens centrum. Med regelbundna avgångar och kort restid blir din överföring så smidig som möjligt.

Related Post

You Missed