Udda Saker Att Göra I Rom

Rom är en stad fylld av historia, kultur och fantastisk mat. Men för den som vill upptäcka något utöver de vanliga turistattraktionerna finns det också många udda saker att göra i denna magnifika stad. Här kommer några tips på aktiviteter som kan ge dig en unik och minnesvärd upplevelse i Rom.

Florens

18. Upptäck alla gömda mysterier i Castel Sant’Angelo

Utforska de dolda hemligheterna som finns att upptäcka i det imponerande slottet Castel Sant’Angelo. Här kan du avslöja historiska gåtor och fascinerande berättelser om detta ikoniska landmärke i Rom.

Ta en guidad tur genom slottets underjordiska fängelsehålor, där legender säger att spöken vandrar omkring på natten. Lär dig om de kända fångarna som en gång sattes in här och deras dramatiska öden.

Besök också museet inne i slottet, där du kan utforska utställningar om dess historia och se föremål från olika epoker. Läs gamla dokument och brev för att lära dig mer om livet på slottet genom århundradena.

Detta är verkligen ett unikt sätt att uppleva Rom bortom de vanliga turistattraktionerna. Utforska Castel Sant’Angelos hemligheter och bli förtrollad av dess rika historia och charmiga atmosfär.

21. Utforska den hemliga trädgården genom nyckelhålet

En annorlunda aktivitet att prova på i Rom är att titta in genom nyckelhålet i den orangea trädgården. Detta gömställe, som ligger vid Piazza dei Cavalieri di Malta, ger en unik och mystisk upplevelse för besökare.

Genom att kika igenom det lilla hålet får man en glimt av en vacker trädgård med gröna gräsmattor och prydligt arrangerade buskar och blommor. Den orangea färgen från apelsinträden skapar en magisk atmosfär.

Det sägs också att om man ställer sig precis rätt kan man få se Peterskyrkan perfekt centrerad i nyckelhålet. Detta gör upplevelsen ännu mer fascinerande och lockar många besökare till platsen.

Att utforska denna udda aktivitet ger dig möjlighet att njuta av ett annat perspektiv på Rom och dess charmiga hemligheter. Så ta dig tid att stanna vid Piazza dei Cavalieri di Malta och ta del av detta spännande äventyr genom nyckelhålet till den orangea trädgården!

Finns det verkligen möjlighet att titta genom ett nyckelhål i Rom? När du får en glimt av den fantastiska utsikten över Peterskyrkan kommer du förstå varför detta är något som lockar besökare. Detta var länge en välbevarad hemlighet, men allt fler människor söker sig nu till dessa trädgårdar för att leta efter det berömda nyckelhålet och beundra den unika perspektivet.

Utforska Roms tunnelbana för en upplevelse

När vi pratar om att spara pengar, vill jag ge dig ett annat tips för att både spara tid och pengar när du kommer till Roms flygplats. Jag rekommenderar att du överväger möjligheten att boka en transfer i förväg mellan flygplatsen och stadens centrum. På så sätt kan du undvika onödiga kostnader och väntetider.

Det finns flera alternativ för transport från både Ciampino och Fiumicino till ditt hotell i Rom. Du kan välja mellan olika transportsätt som passar din budget och preferenser bäst.

Genom att boka en transfer på förhand kan du vara säker på att ha en pålitlig transport som väntar på dig vid ankomsten till flygplatsen. Detta sparar inte bara tid utan även stress eftersom du slipper oroa dig över hur du ska ta dig till ditt boende.

You might be interested:  Billiga och bästa hotell i Dubai - Din ultimata guide till en prisvärd vistelse!

Om du föredrar kollektivtrafik finns det också alternativ som tåg, buss eller tunnelbana som tar dig från flygplatsen till stadens centrum. Dessa är oftast billigare än privata transfers men kan vara lite mer tidskrävande.

Oavsett vilket transportsätt du väljer, se alltid till att göra lite research i förväg för att hitta den mest bekväma och prisvärda lösningen för din resa från Roms flygplats till ditt hotell i staden.

När du först börjar planera en resa till Rom kan det vara lätt att fastna i tanken att staden bara handlar om kyrkor. Visst finns det många vackra kyrkor att upptäcka, men att endast fokusera på dem skulle inte ge dig den bästa upplevelsen av staden. Det finns så mycket mer att utforska och njuta av i Rom.

Därför har jag sammanställt en lista med några av de mest imponerande kyrkorna och basilikorna i Rom som du bör besöka. Det är nästan obligatoriskt att se åtminstone en kyrka när man är i Rom, och jag kan rekommendera några riktiga pärlor. En av mina personliga favoriter är Johannes Lateranbasilikan, men det finns många andra fantastiska byggnader att utforska också. Jag har valt ut de bästa för dig så att du kan vara säker på att inte missa något viktigt och kommer även ge dig anledningar till varför dessa platser är värda ett besök. Så här får du en snabb och bekväm guide till de mest spektakulära religiösa byggnaderna i staden – varsågod!

24. Utforska de dolda hörnen och smala gränderna i det judiska kvarteret och på Tiberön.

Det finns många intressanta platser att upptäcka i Rom, och ett av dessa är det judiska kvarteret och Tiberön. Här kan du spendera timmar med att utforska de smala gatorna som gömmer sig mellan byggnaderna. Detta område har en lång historia och bjuder på unika sevärdheter.

Ett bra ställe att börja din vandring är vid Piazza Mattei, där du kan beundra den imponerande Fontana delle Tartarughe (Sköldpaddsfontänen). Fortsätt sedan genom de charmiga gränderna förbi synagogan till Portico d’Ottavia, en gammal romersk ruin som nu fungerar som en plats för konstutställningar.

På Tiberön kan du också hitta några udda saker att göra. Besök exempelvis Isola Tiberina Hospital, ett sjukhus som grundades redan på 1500-talet och fortfarande används idag. Du kan även promenera längs floden och njuta av den vackra utsikten över Roms skyline.

Så ta dig tid att utforska dessa mindre kända delar av Rom – det kommer definitivt vara värt det!

En av de udda sakerna att göra i Rom är att besöka bron som leder från det judiska ghettot till Tiberön. Denna bro, känd som Ponte Fabricio eller Judarnas bro, har en rik historia och är ett unikt landmärke i staden.

Bron byggdes 62 f.Kr. och var den första permanenta bron över floden Tibern. Den spelade en viktig roll för att koppla samman det judiska ghettot med resten av staden. Under århundradena har bron genomgått renoveringar och restaureringar men behåller fortfarande sin antika charm.

Att promenera över denna historiska bro ger dig inte bara möjlighet att beundra dess arkitektoniska skönhet utan också uppleva den speciella atmosfären mellan två olika delar av staden. På ena sidan finns det livliga judiska kvarteret med sina traditionella butiker och restauranger, medan på andra sidan ligger Tiberön – en fridfull oas mitt i floden.

Förutom dess historiska betydelse erbjuder bron också fantastisk utsikt över floden och omgivningen. Det kan vara särskilt vackert vid solnedgången när ljuset reflekteras på vattnet.

You might be interested:  Artikeln handlar om fantastiska hotell och deras liv bortom lobbyn

Så om du vill uppleva något annorlunda under din resa till Rom, ta dig tid att besöka Ponte Fabricio och njut av både dess historia och natursköna omgivningar.

25. Förbered dig (åtminstone lite) innan du kommer fram

Det kan vara bra att göra några förberedelser innan du reser till Rom för att se till att din vistelse blir så smidig som möjligt. Här är några tips på vad du kan göra:

1. Boka boende i förväg: Genom att boka ditt boende i förväg slipper du stressen med att leta efter ett ställe att bo när du väl är framme.

2. Skaffa en karta över staden: Att ha en karta över Rom kan vara mycket användbart när det gäller navigering och planering av dina aktiviteter.

3. Lär dig grundläggande fraser på italienska: Även om många människor talar engelska i turistområden, kan det vara trevligt och hjälpsamt att kunna säga några ord eller fraser på italienska.

4. Kolla upp de lokala sedvänjorna: Det är alltid bra att ha lite kunskap om den lokala kulturen och sedvanorna innan man besöker ett nytt land eller stad.

5. Gör en lista över sevärdheter och aktiviteter: Ta reda på vilka sevärdheter, restauranger och evenemang som intresserar dig mest och gör en lista så du inte missar något under din vistelse.

Genom dessa små förberedelser kan du få ut mesta möjliga av din tid i Rom utan onödig stress eller osäkerhet.

Planera din resa väl – Upplev det oväntade i Rom

Utforska Rom året runt och upptäck de unika sevärdheterna som staden har att erbjuda under varje månad. I januari kan du njuta av en vacker utsikt över Rom från Gianicolo-höjden eller besöka det imponerande Colosseum. I februari kan du beundra den historiska Fontana di Trevi och kasta i din önskepenning för lycka. Under mars är Vatikanmuseerna ett måste, där du kan beundra konstverk av mästare som Michelangelo och Rafaello.

I april finns det möjlighet att utforska Forum Romanum, platsen för antikens politiska och sociala liv, eller ta en promenad längs Tibern-floden för att njuta av den vackra naturen. Maj erbjuder möjligheten att besöka Peterskyrkan, med sin magnifika arkitektur och rika historia.

Under juni kan du utforska Pantheon, ett välbevarat romerskt tempel dedikerat till gudarna. Juli ger dig chansen att uppleva den berömda Spanska trappan eller ta en picknick i Villa Borghese-parken. Augusti är perfekt för ett besök på Castel Sant’Angelo, en befäst borg med fantastisk utsikt över staden.

I september kan du utforska Piazza Navona med sina vackra fontäner och barockarkitektur eller gå på shoppingtur längs Via del Corso-gatan. Oktober erbjuder möjligheten att besöka Capitoline-museet, hem till en imponerande samling av antika skulpturer och konstverk.

I november kan du beundra det imponerande Pantheon eller besöka Sixtinska kapellet, där du kan se Michelangelos berömda takmålningar. Avsluta året i december genom att utforska Vatikanstaten och St. Petersplatsen, som är vackert dekorerade för julhelgen.

Oavsett vilken månad du besöker Rom finns det alltid något unikt att upptäcka och njuta av.

Ovanliga aktiviteter att utforska i Rom

Då har du tur, för Rom blir ännu mer speciellt under julen. Trots de kalla dagarna gör ljusen, julkrubborna och dekorationerna på gatorna samt julmarknaderna i staden upp för den låga temperaturen. Se till att inte missa allt som finns att göra i Rom under julfirandet..

Vad man inte får missa i Rom är en lista över de viktigaste sevärdheterna och upplevelserna i den italienska huvudstaden

1. Utforska Forum Romanum, den antika stadens politiska och religiösa centrum.

You might be interested:  Billiga Flyg och Hotell Till Prag - Ditt Ultimata Resesällskap

2. Beundra det imponerande Viktor Emanuel-monumentet, även känt som Vittorio Emanuele II-monumentet.

3. Besök Spanska Trappan och njut av utsikten över Roms historiska centrum.

4. Kasta en mynt i Fontana di Trevi för att säkerställa din återkomst till Rom.

5. Utforska Kapucinermunkarnas kryptor där skelett används som dekoration i kapellen.

6. Beundra Pantheon, en välbevarad romersk byggnad med en imponerande kupol.

7. Ta dig till Castle Sant’ Angelo och utforska dess fascinerande historia som både fästning och mausoleum.

Detta är bara några exempel på udda saker att göra i Rom – staden har mycket mer att erbjuda!

Vad ska vi göra i Rom?

1. Besök Colosseum, Roms främsta landmärke och ett exceptionellt exempel på dåtida romersk ingenjörskonst.

2. Kasta en mynt i Fontana di Trevi för att säkerställa din återkomst till Rom.

3. Utforska Vatikanstaten och beundra dess imponerande konstverk och arkitektur.

4. Ta dig tid att besöka Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet för att se Michelangelos berömda takmålningar.

5. Beundra den magnifika Peterskyrkan, som anses vara en av världens största kyrkor.

6. Klättra uppför Spanska trappan för fantastisk utsikt över stadens centrum.

7. Promenera runt Piazza Venezia och beundra det imponerande monumentet Altare della Patria (Fäderneslandets altare).

8. Gå in i Pantheon, en välbevarad antik byggnad med en unik kupolstruktur.

9. Upptäck de underjordiska katakomberna där kristna martyrer begravdes under antiken.

10.Besök Appia Antica, den gamla vägen som leder ut från Rom och erbjuder vacker natur samt historiska ruiner.

Dessa aktiviteter ger dig möjlighet att uppleva Roms rika historia och kultur på ett annorlunda sätt!

I Rom är mycket gratis

I Rom finns det många udda saker att göra och se. Ett av de mest imponerande byggnaderna är Peterskyrkan, med sin magnifika arkitektur och rik historia. En annan fascinerande plats är Pantheon, en antik romersk tempelbyggnad som fortfarande används som kyrka idag.

För en fantastisk utsikt över Forum Romanum kan man besöka Capitolium, där man kan beundra den historiska platsen från ovan. Trevifontänen är också ett måste-see i Rom, med sina vackra skulpturer och möjligheten att kasta mynt för tur.

Om du gillar sportevenemang kan du besöka Circus Maximus, en gammal romersk arena där hästkapplöpningar hölls under antiken. För en mer avkopplande upplevelse kan du njuta av den Spanska trappan och ta in atmosfären på denna populära mötesplats.

Villa Borghese erbjuder grönskande parkområden och konstutställningar för dem som vill koppla av eller få lite kulturellt nytillskott till resan. Slutligen bör man inte missa att promenera utanför Colosseum – detta ikoniska monument ger verkligen en känsla av Roms storslagenhet och historia.

Måste äta i Rom

Pasta är en av de mest välkända italienska maträtterna, och det finns gott om olika pastarätter att prova i Rom. Men förutom pasta kan du också upptäcka några udda saker att göra i staden:

2. Supplì: En annan lokal delikatess är supplì, som är risbollar fyllda med mozzarellaost och sedan friterade till gyllenbrun perfektion. De är krispiga på utsidan och ostmjuka på insidan – ett riktigt smakrikt nöje!

3. Kronärtskockor: I Rom har kronärtskockor blivit en symbol för stadens gastronomi. Prova den klassiska romerska rätten Carciofi alla Romana, där kronärtskockorna kokas tillsammans med vitlök, persilja och olivolja.

4. Saltimbocca: Om du vill njuta av något mer köttigt så bör du testa saltimbocca, tunna skivor kalvkött toppade med salvia och prosciutto (skinka) samt stekta i smör och vin.

Related Post

You Missed