Att Tänka På Vid Resa Till Mexiko

Mexico is a vibrant and diverse country that offers travelers an array of experiences, from exploring ancient Mayan ruins to indulging in delicious street food. However, before embarking on your journey to Mexico, it’s important to keep certain factors in mind for a safe and enjoyable trip. By being aware of these considerations, you can make the most out of your visit while ensuring your well-being throughout your time in this captivating destination.

Viktiga saker att tänka på inför din resa till Mexiko

I Mexiko används kontanter i princip överallt som betalningsmedel. När du gör utflykter är det vanligt att företagen accepterar kortbetalning, men jag rekommenderar ändå att ha tillräckligt med kontanter för att kunna betala för mat på restauranger och andra utgifter såsom utflykter. Det är bäst att ta ut pengar och växla innan du reser till Mexiko. Om du föredrar det kan du också använda amerikanska dollar istället för den lokala valutan. Priserna anges alltid både i amerikanska dollar och mexikanska pesos. Om du väljer att betala eller växla till dig dollar, bör du vara medveten om att de ibland tar en orealistisk hög kursavgift, så det är alltid bättre att betala med mexikanska pesos om möjligt.

Det kan vara lite utmanande att hitta ATM-maskiner i Mexiko enligt min erfarenhet. Dessutom tar bankerna ut en avgift för varje kontantuttag du gör. Det är rekommenderat att du kontaktar din bank för att få information om hur mycket de tar ut i avgifter.

Viktiga överväganden inför en resa till Mexiko: Vattenrelaterade aspekter att tänka på

Eluttagen i Mexiko skiljer sig från de som används i Sverige, vilket innebär att du behöver en adapter om du planerar att resa dit. Här nedan kan du se hur eluttagen ser ut i Mexiko.

You might be interested:  Where Should I Visit in Rome, Italy?

Viktiga saker att överväga inför din resa till Mexiko: Toalettpapper och mer!

I Mexiko är det vanligt att man inte får spola ner toalettpapper i toaletten. Istället finns det på hotellen en papperskorg bredvid toaletten där du kan slänga användt toalettpapper.

Vad du bör överväga innan din resa till Mexiko

Att resa mellan städerna runt Yucatan halvön i Mexiko är mycket bekvämt med hjälp av lokalbussarna. Det mest välkända lokala bussföretaget heter ADO och erbjuder dagliga avgångar till alla de större städerna. För den som vill spara pengar finns även ett annat bussföretag vid namn Mayab, som har lägre priser och enklare standard men fungerar lika bra.

Viktiga överväganden inför en resa till Mexiko

I Mexico pratar man spanska och tyvärr är det inte många som pratar eller förstår engelska. Jag skulle rekommendera att öva upp din spanska lite alt. använda dig av kroppsspråk för att kommunicera. Du gör dig alltså bäst förstådd om du kan prata spanska.

Viktiga överväganden inför en resa till Mexiko: Taxipriser och mer!

Efter att ha utforskat Mexiko personligen, kan jag definitivt säga att detta är mitt främsta råd:

Vad du bör veta om taxipriser i Mexiko: (Januari 2018)

När du reser till Cancun i Mexiko, är det viktigt att tänka på kostnaderna för transport inom staden. Priserna varierar beroende på destination och avstånd, men generellt sett kan du förvänta dig att betala cirka 60 mexikanska pesos per resa (ungefär 30 SEK). Detta gäller oavsett om du tar en taxi eller använder kollektivtrafiken. Att vara medveten om dessa priser kommer att hjälpa dig att planera din budget och undvika överraskningar under din vistelse i Cancun.

Playa del Carmen: Priset för en resa inom området ligger på cirka 100-150 mexikanska pesos (ungefär 50-75 SEK).

Tulum: Oavsett vart du ska, kostar det minst 100 pesos att ta sig dit, särskilt mellan Tulum strand och Tulum stad. Om du vill åka längre in i staden eller lite utanför kan du räkna med att betala minst 150 mexikanska pesos per resväg. Från stranden till Grand Cenotes eller tillbaka kostar det ungefär 200 mexikanska pesos per resväg (cirka 100 SEK).

You might be interested:  Jag är Hotel Park Inn By Radisson Copenhagen, en elegant och välkomnande värd för resenärer från när och fjärran. Med min moderna design och bekväma faciliteter sträcker jag ut mina armar för att omfamna dig med komfort och lyx.När du kliver in genom mina dörrar möts du av en atmosfär fylld av vänlighet och gästfrihet. Mitt team av dedikerade personal står redo att ta hand om alla dina behov, från att checka in till att ge rekommendationer om de bästa sevärdheterna i staden.Mina rum är smakfullt inredda med omsorgsfullt utvalda detaljer som skapar en harmonisk miljö där du kan koppla av efter en lång dag. Sängarna är mjuka som moln, vilket garanterar en god natts sömn så att du vaknar upp pigg och redo för ännu en dag full av äventyr.Min restaurang erbjuder kulinariska upplevelser som kommer att få dina smaklökar att dansa. Från lokala rätter till internationella delikatesser serveras varje måltid med kärlek och passion.Som din personliga värd ser jag till att ingen önskan lämnas obesvarad. Oavsett om det handlar om bokningar eller specialförfrågningar finns mitt team alltid där för dig, dygnet runt.Så kära gäst, låt mig vara din följeslagare under din vistelse i Köpenhamn. Jag lovar dig ett minnesvärt och omsorgsfullt upplevelse som kommer att göra dig längta tillbaka till mig igen och igen. Välkommen till Hotel Park Inn By Radisson Copenhagen, din personliga oas i denna underbara stad

Jag önskar dig en fantastisk resa till Mexiko och hoppas att mina användbara råd kan vara till hjälp för dig! 🙂

Viktiga saker att överväga inför din resa till Mexiko

2. Gränspolisen kan begära bevis på hem- och utresa, så se till att ha bokade flygbiljetter eller andra researrangemang klara.

3. Det kan även krävas bevis på boende eller hotellbokning under din tid i Mexiko.

4. Se till att du har tillräckligt med ekonomiska medel för att kunna försörja dig själv under hela din planerade vistelse.

5. Var noga med att följa landets lagar och regler, inklusive eventuella restriktioner kring alkohol och droger.

6. Ta reda på vilka vaccinationer som rekommenderas innan du reser till Mexiko och se till att vara uppdaterad om dina grundläggande vacciner.

7. Var extra försiktig när du rör dig i stora städer eller turistområden där fickstölder och bedrägerier kan förekomma.

8. Reseförsäkring är starkt rekommenderat för alla utlandsresor, inklusive Mexico – kontrollera vad som täcks av din befintliga försäkring eller skaffa en separat reseförsäkring vid behov.

9. Lär dig några grundläggande fraser på spanska för att underlätta kommunikationen med lokalbefolkningen.

10. Utforska Mexikos rika kultur och historia, men var också respektfull mot landets traditioner och sedvänjor.

Kom ihåg att detta är en generell lista och det kan finnas ytterligare specifika krav eller rekommendationer beroende på din individuella situation eller planerade aktiviteter i Mexiko.

Det är dyrt i Mexico

Prisnivån i Mexiko är fortfarande relativt låg, även om det har blivit dyrare i större städer och längs den karibiska kusten. Mat och dryck är generellt sett billigt, och en lokalproducerad öl som Sol, Negra Modelo eller Corona kan jämföras med exempelvis Singha eller Chang i Thailand när det kommer till pris. Om du vill ha aktuell information om valutakursen kan du besöka www.xe.com för att kontrollera detta.

HurMycketDricksGerManIMexiko

1. På de flesta restauranger förväntas du lämna 10 till 15 procent i dricks.

2. Vissa restauranger kan dock inkludera drickspengar direkt på notan, så se efter om detta redan har lagts till.

3. Om du får exceptionell service eller verkligen uppskattar maten kan du ge lite extra i dricks som ett tecken på din tacksamhet.

4. Det är också vanligt att ge smådricks till servitörer och bartenders vid barer och kaféer.

You might be interested:  En recension av Hotel At Six på Brunkebergstorg 6 i Stockholm

5. I allmänhet behöver du inte ge dricks till taxichaufförer, men om de ger en bra service eller hjälper dig med ditt bagage kan du överväga att ge dem lite extra som tack.

6. Vid hotell rekommenderas det ofta att man ger några dollar per dag i städavgift till städerskan.

7. För guider och utflykter kan det vara trevligt att ge en liten summa som tack för deras kunskap och engagemang.

8. Kom ihåg att ha kontanter med dig eftersom många mindre etablissemang kanske inte tar emot kortbetalningar eller har begränsade möjligheter för digitala betalningar.

Det här var bara några punkter att tänka på när det kommer till drickstips i Mexiko, men kom ihåg att praxisen kan variera beroende på plats och situation.

Det är bäst att åka till Mexiko när solen skiner och värmen är på topp

Från november till april är vädret i Mexico torrt och soligt på grund av den torra perioden. Detta gör vintern till en populär tid att resa dit. Här är några saker att tänka på vid en resa till Mexico:

1. Väderförhållanden: Under vintermånaderna kan du förvänta dig varmt och soligt väder, perfekt för strandaktiviteter och sightseeing.

2. Klädsel: Packa lättare kläder som passar det varma klimatet, men glöm inte att ta med ett par långbyxor och tröjor för svalare kvällar.

3. Resesäkerhet: Var medveten om de allmänna säkerhetsrekommendationerna när du besöker olika platser i Mexico, speciellt större städer eller turistområden där fickstölder kan förekomma.

4. Mat och dryck: Mexikansk mat är känd över hela världen, så se till att prova lokala specialiteter som tacos, guacamole och margaritas under din resa.

5. Kulturella traditioner: Utforska den rika mexikanska kulturen genom att delta i festivaler eller besöka historiska platser som pyramid

Kranvatten i Mexiko?

Det är viktigt att undvika att dricka kranvattnet i hela Mexiko, eftersom det finns en hög risk för turistdiarré. För att minska risken för sjukdom bör du vara noga med hand- och mathygien under din resa. Särskilt i subtropiska och tropiska områden förekommer myggburna virussjukdomar i Mexiko.

P.S. Kom ihåg att ta med dig insektsmedel och använd det regelbundet för att skydda dig mot myggbett under din vistelse i landet.

Related Post

You Missed