Places To See In Rome Italy

Colosseum är det största amfiteatern som byggdes under Romarriket. Invigd år 80 e.Kr., erbjöd den gladiatorstrider, avrättningar och jakt på djur.

Sevärdheter i Rom: Det romerska forumet

Beläget mellan Piazza Venezia och Colosseum var det Romerska Forum navet för politisk och social aktivitet bland de romerska medborgarna.

Sevärdheter i Rom, Italien: Piazza Navona

Piazza Navona är en av de vackraste barocktorg i Rom, med sina tre imponerande fontäner och omgivande herrgårdar.

Sevärdheter i Rom: Trevi-fontänen

Trevi-fontänen är den vackraste och mest spektakulära fontänen i Rom. Varje år besöker miljontals människor den för att önska sig något.

Sevärdheter i Rom, Italien: Petersplatsen

Påvens torg (Piazza San Pietro på italienska) ligger i Vatikanen vid foten av basilikan. Det är en av världens mest berömda torg.

Sevärdheter i Rom: Peterskyrkan

St Peter’s Basilica är en av världens största kyrkor och byggdes i renässansstil. Den ligger inom Vatikanen och har varit viloplats för många påvar genom historien.

Sevärdheter i Rom, Italien: Sixtinska kapellet

Sistine Chapel är en av de största skatterna i Vatikanstaten. Skapad av den briljanta Michelangelo, är det en sevärd turistattraktion som inte får missas.

Sevärdheter i Rom: Piazza di Spagna och de spanska trapporna

Spanjorska trappan är en av de mest kända platserna i Rom och har varit värd för många evenemang och modevisningar. Piazza di Spagna, där trappan ligger, är belägen i ett av Roms bästa områden.

You might be interested:  Lediga hotelljobb i Göteborg, Sverige för engelsktalande personer

Sevärdheter i Rom: Upptäck Pantheon

Byggd av Hadrianus år 126 e.Kr., hävdar Pantheon att vara den bäst bevarade byggnaden från antika Rom. Ett mästerverk inom romersk arkitektur.

Sevärdheter i Rom: Katakomberna

Utforska Roms olika katakomber, såsom San Sebastiano, San Callisto, Domitilla, Priscilla och Sant’Agnese. Upptäck vad dessa är och hur du kan besöka dem.

The number 1 must see in Rome is the Colosseum

Ett av de mest populära besöksmålen i Rom är Colosseum. Detta imponerande amfiteater rymde upp till 65 000 åskådare under den romerska eran. Att utforska denna historiska plats ger en fascinerande inblick i det antika Roms kultur och underhållning.

P.S. För att få ut mesta möjliga av ditt besök, rekommenderas det att boka en guidad tur för att lära dig mer om Colosseums historia och arkitektur.

Where to go for 3 days in Rome

Dag 1 i Rom: Colosseum, Forum Romanum och Palatine Hill, Trastevere, de romerska katakomberna.

Dag 2 i Rom: Piazza Navona, Pantheon, Trevifontänen, Spanska trappan, Borghese Gallery och Borghese Gardens.

Dag 3 i Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet, Peterskyrkan.

3 days in Rome enough

Första dagen kan du börja med ett besök vid Colosseum, Forum Romanum och Palatine Hill. Dessa historiska platser ger dig en inblick i Roms antika historia och arkitektur. Efter det kan du ta en promenad längs Via dei Fori Imperiali mot Piazza Venezia där du kan beundra den imponerande Vittoriano-monumentet.

På andra dagen kan du utforska Vatikanstaten, som inkluderar Peterskyrkan och Sixtinska kapellet. Det rekommenderas att boka biljetter i förväg för att undvika köer. Efter ditt besök i Vatikanen kan du njuta av lite shopping eller ta en promenad längs Tibern-floden.

You might be interested:  Billiga hotell i Istanbuls stadskärna

P.S.: Glöm inte bort att prova några av de lokala delikatesserna under din vistelse! Pasta carbonara, pizza romana och gelato är bara några exempel på de läckerheter som Rom har att erbjuda.

Sista dagen kan ägnas åt mer avslappning genom att spendera tid på någon av stadens vackra piazzor som Piazza Navona eller Spanska trappan. Här kan du njuta av en kopp kaffe eller ett glas vin medan du tar in atmosfären och människorna som passerar förbi.

P.S.: Glöm inte att prova den berömda italienska espresson under din tid i Rom. Det är en upplevelse som inte får missas!

Med denna plan kan du få ut det mesta av dina tre dagar i Rom och lämna staden med fantastiska minnen och upplevelser.

P.S.: Var noga med att följa de lokala riktlinjerna och restriktionerna gällande COVID-19 under din vistelse i Rom för att säkerställa både din egen säkerhet och andras.

Related Post

You Missed