Att Tänka På Vid Resa Till Dubai

Dubai är en spännande destination som lockar besökare från hela världen med sin moderna arkitektur, lyxiga hotell och fantastiska shoppingmöjligheter. Men innan du ger dig iväg på din resa till denna glittrande metropol, finns det några saker att tänka på för att se till att din vistelse blir så smidig och problemfri som möjligt. Här kommer några tips och råd för att hjälpa dig planera din resa till Dubai.

In- och utresebestämmelser

När du reser till Förenade Arabemiraten (FAE) måste ditt pass vara giltigt i minst sex månader från den beräknade utresedagen. Om ditt pass har kortare giltighet kan du bli nekad inträde i landet. Det är också känt att vissa resenärer har blivit nekade inresa på grund av trasiga pass, enligt ambassaden.

Svenska provisoriska pass gäller inte för inresa i FAE. Dessa pass gäller enbart för resa ut ur landet samt flygplatstransitering. Främlingspass accepteras inte för inresa i FAE.

Som ett led i kampen mot internationell terrorism registreras samtliga inresande utlänningar. FAE:s myndigheter använder sig även sedan september 2003 av ögonbaserad identifieringsteknik, varför det har blivit allt vanligare att gränspolisen även skannar ögonen, s.k. ” Iris scan”, i samband med gränspassage.

Vad man bör veta om hälso- och sjukvård i Sverige

För ytterligare detaljer om den nuvarande covid-19-situationen i Förenade Arabemiraten, kan du klicka här eller besöka WHO:s officiella webbplats.

För att få information om hur länge covidbevis är giltigt kan du besöka E-hälsomyndighetens webbplats. Där finns detaljerad information om detta ämne.

I Dubai finns det en väl fungerande hälso- och sjukvård av hög standard. Innan du reser är det viktigt att dubbelkolla att din reseförsäkring är giltig och täcker eventuella medicinska kostnader som kan uppstå under vistelsen. Det rekommenderas också att du ser till att ha de vacciner som behövs för resmålet innan avresa.

Resa till Dubai – vad behövs?

När du reser till Förenade Arabemiraten (FAE) måste ditt pass vara giltigt i minst sex månader från den dag du planerar att lämna landet. Om ditt pass har en kortare giltighetstid kan du bli nekad inträde i landet. Det är också viktigt att ha ett helt och oskadat pass, eftersom det finns fall där människor har blivit nekade inresa på grund av trasiga pass. Därför är det viktigt att se till att ditt pass är i gott skick och har tillräcklig giltighetstid när du planerar din resa till Dubai eller andra delar av FAE.

You might be interested:  Min resa till Kuba utan att använda en resebyrå

Viktiga överväganden inför en resa till Dubai: Lagar och kulturella sedvänjor att tänka på

Förenade Arabemiraten är ett muslimskt land. Samhället är i grunden konservativt. På ytan ser det delvis modernt, internationellt och tolerant ut, men svenska resenärer måste vara medvetna om att de lokala sedvänjorna i många avseenden är olika de svenska och att lagstiftningen har en grund i islamisk rättstradition.

Fram till nyligen var det olagligt med alla former av sexuella relationer utanför äktenskapet i Dubai. Men efter en lagändring är det numera tillåtet för icke-muslimska par att leva tillsammans under vissa omständigheter. Däremot är homosexuella relationer fortfarande olagliga i landet. Det är viktigt att vara medveten om att offentliga visningar av ömhet kan uppfattas som provocerande av den lokala befolkningen och kan även få rättsliga konsekvenser.

Viktiga aspekter att överväga vid resa till Dubai: Alkohol och narkotika

Under Ramadan och Eid Al Fitr kan affärsverksamheten vara begränsad i Förenade arabemiraten. De flesta företag stänger ner under denna tid, förutom de som tillhandahåller viktiga offentliga tjänster och service (som hotell, restauranger och butiker). Om du planerar att göra affärer i landet under dessa perioder bör du vara medveten om att det kan bli svårigheter att genomföra dina ärenden.

Vad får man inte göra i Dubai?

Enligt sharia klassas bland annat alkoholanvändning, utomäktenskapliga relationer och homosexualitet som brott. Även att ”klä sig opassande med tanke på sitt kön” är förbjudet. Lagstiftningen tillåter dödsstraff för flera brott, bland annat mord, terrorism och narkotikabrott.

Viktiga aspekter att beakta för en säker resa till Dubai

En tillfällig besökare som kör bil i Förenade Arabemiraten måste förutom sitt svenska körkort också kunna visa upp ett giltigt internationellt körkort. Svenskar som bosätter sig i Förenade Arabemiraten måste skaffa sig permanenta emiratiska körkort för att få köra bil i landet.

Packning till Dubai

När du reser till Dubai är det viktigt att tänka på vissa saker. Till exempel, om du har med dig vätskor eller mediciner i ditt handbagage, måste de vara lätta att visa upp och gärna placeras i den plastpåse som finns vid säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Så se till att packa dina vätskor och mediciner rätt och undvik att ta med några farliga föremål i ditt handbagage när du reser till Dubai.

Viktiga faktorer att överväga inför en resa till Dubai

Det går bra att använda svenska bankkort för betalning eller för at ta ut pengar i bankomater.

I Dubai kan man dricka vatten från kranen

När det gäller dricksvatten i Dubai, är det rekommenderat att undvika att dricka kranvatten. Istället bör du köpa flaskvatten för att vara på den säkra sidan.

You might be interested:  Billiga Hotell i Las Vegas - Cirkus Cirkus

Rökning är tillåtet i Dubai, men endast vanliga cigaretter, cigarrer eller liknande produkter är tillåtna. E-cigaretter däremot är olagliga och får inte användas.

Här följer en lista med några viktiga saker att tänka på vid resa till Dubai:

1. Undvik att dricka kranvatten och köp istället flaskvatten.

2. Endast vanliga cigaretter och cigarrer är tillåtna vid rökning.

3. Användning av e-cigaretter är olagligt i Dubai.

4. Respektera lokal sedvanlig klädsel och undvik provocerande klädsel.

5. Var medveten om de strikta alkohollagarna och konsumera alkohol endast på licensierade platser.

6. Visa respekt för den lokala kulturen genom att undvika offentlig fysisk kontakt mellan män och kvinnor som inte har en nära relation.

7. Ta hänsyn till Ramadan-perioden då vissa restriktioner kan gälla, såsom begränsad servering av mat under dagtid.

8. Följ noga trafikregler då hastighetsöverträdelse kan leda till höga bötesbelopp eller andra straffpåföljder.

10. Respektera förbudet mot droger och undvik all form av narkotikabruk.

Kom ihåg att dessa är bara några exempel på viktiga saker att tänka på vid resa till Dubai, så se till att göra ytterligare research innan din resa för att vara väl förberedd.

I Dubai måste man täcka håret

Oavsett om du är man eller kvinna bör du klä dig respektfullt när du reser till Dubai. Det innebär att täcka axlar och knän samt undvika genomskinliga eller åtsittande kläder. Vid besök på religiösa platser kan det vara nödvändigt att täcka håret med en sjal. Detta är dock inte obligatoriskt i alla situationer.

I sammanfattning:

– Klä dig respektfullt genom att täcka axlar och knän.

– Undvik genomskinliga eller åtsittande kläder.

– Vid besök på religiösa platser kan det krävas att du täcker håret med en sjal, men detta gäller inte överallt i Dubai.

Vad ska man ha på sig i Dubai?

1. Klädkod: Även om det inte är obligatoriskt för turister att bära traditionell klädsel, rekommenderas det att klä sig i klassiska kläder som en svart tunika (Abaya) för kvinnor och en vit tunika (Kandora) för män.

2. Respekt för kulturen: Visa respekt för den lokala kulturen genom att undvika provocerande eller utmanande klädsel.

3. Offentliga platser: Var medveten om att vissa offentliga platser kan ha strikta regler när det gäller klädsel, såsom shoppingcentrum och religiösa byggnader.

4. Badkläder: När du besöker stränder eller poolområden är det acceptabelt att bära badkläder, men se till att täcka upp när du lämnar dessa områden.

5. Tatueringar och piercings: Vissa tatueringar och piercings kan anses vara olämpliga eller stötande i den lokala kulturen, så var försiktig med exponering av dem offentligt.

6. Alkoholhaltiga drycker: Konsumtion av alkohol är endast tillåten på licensierade restauranger och barer i Dubai. Drick aldrig alkohol offentligt eller visa berusning på allmän plats.

7. Religiösa sedvänjor: Var medveten om de religiösa sedvänjorna under Ramadan, då fasta praktiseras från soluppgång till solnedgång. Undvik att äta, dricka eller röka offentligt under denna tid.

You might be interested:  Jag är The Manhattan At Times Square Hotel, en ikonisk och elegant plats mitt i hjärtat av New York City. Med mina höga glittrande fönster och min imponerande fasad välkomnar jag gäster från hela världen till en oförglömlig upplevelse.Som en äkta stadsmänniska strålar jag av energi och puls. Jag är omgiven av de mest berömda teatrarna, restaurangerna och shoppingområdena som denna pulserande metropol har att erbjuda. Min närhet till Times Square ger mig ett extra ljusglans, där det alltid finns något spännande på gång.Inuti mina väggar erbjuder jag lyxiga rum med modern inredning och bekväma sängar för att ge dig den ultimata komforten efter en lång dag med sightseeing eller affärsmöten. Mina faciliteter inkluderar också ett fitnesscenter för att hålla dig aktiv under din vistelse samt mötesrum för företagsevenemang eller privata tillställningar.Min personal är professionell, vänlig och dedikerad att göra din vistelse så trevlig som möjligt. Vi står alltid redo att hjälpa till med alla önskemål du kan ha - oavsett om det handlar om rekommendationer på restauranger eller biljetter till Broadway-shows.Så varför inte boka din nästa resa hos mig? Kom och upplev glamouren i The Manhattan At Times Square Hotel, där du kommer bli behandlad som den speciella person du är!

9. Offentlig visning av kärlek: Undvik överdriven fysisk kontakt eller offentlig visning av kärlek, eftersom detta kan anses vara olämpligt i den lokala kulturen.

10. Respektera regler och lagar: Följ alla regler och lagar i Dubai för att undvika eventuella problem eller konflikter med myndigheterna.

Kom ihåg att dessa är allmänna riktlinjer och det är alltid bäst att göra ytterligare forskning innan du reser till Dubai för att vara fullt medveten om de specifika kraven och sedvänjorna som gäller där.

Får man bada i Dubai?

Välkommen till Dubais bredaste och längsta strand, där sol och bad inte är de enda populära aktiviteterna. Här kan du också njuta av jogging, cykling och åka rollerblades på den två kilometer långa vägen som sträcker sig mitt på stranden. Oavsett om du är lokalbefolkning eller turist finns det mycket att göra här. Här kommer en lista över några aktiviteter att tänka på vid din resa till Dubai:

1. Sola och bada i det kristallklara vattnet.

2. Jogga längs den vackra strandpromenaden.

3. Hyr en cykel för att utforska området.

4. Åk rollerblades längs den speciella vägen för detta ändamål.

5. Ha picknick med familj eller vänner på stranden.

6. Spela beachvolleyboll med andra besökare.

7. Prova olika vattensporter som jetski eller paddleboarding.

9 Besök närliggande restauranger och caféer för att prova lokala rätter och drycker

10 Utforska närbelägna sevärdheter som Burj Al Arab eller Palm Jumeirah.

Kom ihåg dessa tips när du planerar din resa till Dubai!

Det är tryggt i Dubai

Förenade Arabemiraten är generellt sett ett tryggt land att besöka, resa och bo i. Brottsligheten är låg jämfört med andra länder. Om man planerar att åka på båttur eller fiska utanför Förenade Arabemiratens kust bör man vara försiktig och undvika att komma för nära öarna Abu Musa eller Större och Mindre Tunbs.

Att tänka på vid resa till Dubai:

1. Säkerhet: Dubai är relativt säkert men det rekommenderas alltid att vara vaksam och ta vanliga försiktighetsåtgärder.

2. Klädkod: Resenärer bör klä sig anständigt när de befinner sig utanför strandområdena för att visa respekt för den lokala kulturen.

3. Alkoholregler: Det finns strikta regler gällande alkoholkonsumtion i Dubai, så se till att hålla dig inom lagens ramar om du väljer att dricka alkohol under din vistelse.

4. Respekt för religionen: Islam är den dominerande religionen i Dubai, så det är viktigt att visa respekt genom exempelvis inte äta eller dricka offentligt under fastan (Ramadan).

5. Tullregler: Innan du packar dina väskor bör du bekanta dig med de tullregler som gäller vid inresa till Dubai för undvikande av eventuella problem.

Detta var några punkter som kan vara bra att ha i åtanke inför en resa till Dubai!

Related Post

You Missed