Hur Många Länder Kan Man Resa Med Svensk Pass

Det svenska passet slår sig med 193 visumfria länder in på en andraplats, som man delar med Finland och Sydkorea. På toppen är det trångt. Förstaplatsen delas av sex länder som kan resa till 194 visumfria resmål – Tyskland, Frankrike, Italien, Japan, Singapore och Spanien.

Antal länder som kan besökas med svenskt pass

Praktiska tips:

2. Om du planerar en resa och vill undvika krångel med visumansökningar kan du välja populära destinationer som Sverige och Finland där ditt eget lands pass ger dig frihet att utforska.

3. Att vara medveten om vilka länder som inte kräver visum kan hjälpa dig att göra snabba beslut när du bokar sista minuten-resor eller spontana weekendresor.

4. Om du är intresserad av kulturella utbyten eller affärsresor bör du undersöka vilken typ av inresetillstånd (visum) olika länder kräver innan du planerar din resa för att undvika obehagliga överraskningar vid ankomsten till destinationen.

Antal länder tillgängliga för resa med svenskt pass

I Thailand finns det även möjlighet att ansöka om ett visum som ger dig upp till 90 dagars vistelse och är lämpligt om du exempelvis planerar att studera eller arbeta där (de tidigare visumen tillåter inte arbete eller studier!).

You might be interested:  De bästa hotellen i Grand Baie, Mauritius

Det är viktigt att komma ihåg att ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader från den dag du reser in i Thailand.

Resa till Japan utan visum: Vad du behöver veta

Det finns också länder där man kan få ett visum vid ankomst till destinationen. Det innebär att du inte behöver ansöka om visum på förhand, utan istället kan få det direkt när du kommer fram till landet.

För vissa länder erbjuds även möjligheten att ansöka om eVisum online. Detta är en smidig process som gör det möjligt att skicka in din visumsansökan elektroniskt och få ditt godkännande innan avresa.

Vissa destinationer kräver dock fortfarande att du ansöker om visum innan din ankomst. Detta innebär att du behöver planera i förväg och se till att ha ditt visum klart innan du reser.

Här är en sammanställning av länder där det krävs visum för att besöka. Vi strävar efter att hålla listan så korrekt som möjligt, men vi rekommenderar alltid att du dubbelkollar med respektive lands ambassad om du är osäker.

Resa med svenskt pass: Hur många länder kan man besöka?

Moçambique lockar även det många turister från Sverige då inget visum behövs för inresa dit. Nigeria erbjuder också möjlighet att upptäcka landets rika kultur-och konstscen samt dess varierade landskap.

Antalet länder som kan besökas med ett svenskt pass: En översikt

– Afghanistan

– Azerbajdzjan

– Bahrain

– Bangladesh

– Bhutan

– Burma (Myanmar)

– Indien

– Irak

– Iran

-Jemen

-Jordanien

-Kambodja

-Kina (exklusive Hongkong, Macao och Taiwan)

-Kuwait

-Laos

-Libanon

-Maldiverna

You might be interested:  Vägen från Rom Fiumicino till stadens centrum - En personlig resa

-Mongoliet

-Nepal

-Nordkorea

-Pakistan

-Qatar

-Saudiarabien

-Sri Lanka

-Syrien

-Tadzjikistan

-Turkmenistan

-Uzbekistan

-Östtimor

Resmöjligheter med svenskt pass: Hur många länder kan man besöka?

Med ett svenskt pass kan du resa till länder som Haiti, Kuba och Surinam.

Antal länder som kan besökas med ett svenskt pass: En översikt

– Australien: Detta land erbjuder fantastiska naturupplevelser, spännande städer och en unik kultur. Från de pulserande storstäderna Sydney och Melbourne till de vidsträckta öknarna och det imponerande Great Barrier Reef, finns det mycket att utforska här.

– Nauru: En liten östat belägen i Stilla havet. Trots sin ringa storlek bjuder Nauru på vacker natur med sina korallrev och vita sandstränder. Besökare kan även upptäcka den lokala kulturen genom traditionella dansföreställningar och musikframträdanden.

– Papua Nya Guinea: Detta land är känt för sin rika biologiska mångfald, frodiga regnskogar och fascinerande urbefolkning. Resenärer kan få en inblick i olika inhemska stammar genom att besöka byar eller delta i ceremonier och festivaler.

– Tonga: Beläget i södra Stilla havet är Tonga känt för sina orörda stränder, kristallklart vatten och avslappnad atmosfär. Besökare kan njuta av snorkling eller dykning bland färgglada koraller samt uppleva den tonganska gästvänligheten genom att bo hos lokalbefolkningen.

Hur bra är ett svenskt pass?

P.S. Glöm inte att dubbelkolla de senaste resekraven och eventuella restriktioner innan du planerar din nästa resa!

Vilka länder har starka pass?

Spanien, Tyskland, Frankrike, Italien, Singapore och Japan har världens mest kraftfulla pass enligt Henley Passport Index 2024. Visumfri tillgång till länder har nästan fördubblats från 58 st 2006 till 111 st 2024.

You might be interested:  Resa Till Ryssland Att Tänka På - En Äventyrlig Själ på Utforskning

Vilket pass är bäst i världen?

På första plats i rankningen över hur många länder man kan resa till med svenskt pass finns Singapore. Tyskland, Italien och Spanien delar andraplatsen. Finland delar tredjeplatsen med Österrike, Frankrike, Japan, Luxemburg, Sydkorea och Sverige. Med ett finskt pass kan man resa till hela 189 länder utan att behöva visum. I botten av rankingen återfinns Afghanistan, Irak och Syrien där det är svårare att resa med deras pass.

Related Post

You Missed