Green Line Rome Hop On Hop Off

Rekommenderas starkt av våra gemensamma kunder

Upplev den vackra staden från en öppen takbuss och njut av panoramautsikten.

Om du har begränsad tid i Rom kan du välja mellan ‘3 Pass’ eller ‘Dagligt biljett’.

Med ett 24, 48 eller 72-timmars pass till hop-on hop-off sightseeingbussen kan du besöka Roms sevärdheter i din egen takt.

Se alla de stora landmärkena i det kejserliga Rom, som Colosseum, Forum Romanum och Circus Maximus.

På bussen kan du lyssna på underhållande och lärorik ljudkommentar på flera olika språk.

Beroende på dina resplaner kan du välja bland olika alternativ för biljetter.

Smartphone-voucher accepteras. Ingen utskrift behövs!

Overview

Om du har begränsat med tid i Rom och vill utforska de främsta sevärdheterna kan det vara svårt att hitta biljetter bland de långa köerna. Dessutom kan du besöka sevärdheterna och utforska dem när som helst genom att använda öppna dubbeldeckare-bussar med taket av. Du hoppar bara av bussen och nästa fordon tar dig vidare.

Resväg för Green Line Rome Hop On Hop Off

På en actionfylld och rolig hop-on, hop-off-resa i Rom kan du uppleva sevärdheterna i en av Europas vackraste och mest romantiska städer! Utforska Rom i din egen takt med en öppen sightseeingbuss där du kan hoppa av och på när du vill. Du kommer att få se de imponerande monumenten från antikens Rom samt den barocka och renässansarkitekturen i stadens gamla centrum. Upptäck stadens magnifika arkitektur, värdefulla konstverk, gatumat, en blandning av kulturer, mystiska ruiner och andra attraktioner.

Ditt hop-on, hop-off-biljett för Rom ger dig obegränsad användning, vilket innebär att du kan gå på och av bussen hur många gånger som helst vid någon av de schemalagda stationerna under 1 dag, 24, 48 eller 72 timmar. Hoppa på och av vid någon av de strategiskt belägna hållplatserna runt staden samtidigt som du lyssnar på fascinerande röstkommentarer på flera språk.

1. STARTPLATS Piazza dei Cinquecento (Piazza dei Cinquecento vid hörnet av Via Cavour).

2. Santa Maria Maggiore (Piazza dell’Esquilino 12) är en av de mest imponerande kyrkorna i Rom och ett måste för besökare som är intresserade av konst och historia. Kyrkan, som byggdes på 400-talet, har en vacker interiör med mosaiker från olika tidsepoker. Dess imponerande fasad och kupol gör den till en syn att se.

Santa Maria Maggiore ligger på Piazza dell’Esquilino 12, vilket ger besökarna möjlighet att utforska det omgivande området också. Det finns flera restauranger och butiker i närheten där man kan njuta av lokal mat eller köpa souvenirer.

För dem som vill ta del av stadens historia kan man inte missa detta stopp längs Green Line Rome Hop On Hop Off-rutten. Besökare kan stiga av bussen vid Santa Maria Maggiore och spendera lite tid med att beundra kyrkans skönhet innan de hoppar på igen för att fortsätta sin sightseeingtur runt Rom.

Sammanfattningsvis är Santa Maria Maggiore ett fantastiskt stopp längs Green Line Rome Hop On Hop Off-rutten där besökare kan uppleva Roms rika historia och arkitektur samtidigt som de njuter av stadens charmiga atmosfär.

3. Colosseum (Via di San Gregorio nära Palatine-ingången)

Colosseum är en av de mest ikoniska sevärdheterna i Rom och ett måste för alla besökare. Det ligger på Via di San Gregorio, nära ingången till Palatinen.

Detta imponerande amfiteater byggdes under det romerska imperiet och var platsen för gladiatorspel, djurjakt och andra offentliga evenemang. Idag är Colosseum en viktig historisk plats som lockar miljontals turister varje år.

Besökarna kan utforska den stora arenan där gladiatorerna kämpade mot varandra eller delta i guidade turer för att lära sig mer om dess historia och arkitektur. Från toppen av Colosseum har man också en fantastisk utsikt över Roms stadssiluett.

Om du vill besöka Colosseum rekommenderas det att köpa biljetter online i förväg eftersom kön vid entrén kan vara lång. Det finns också möjlighet att boka guidade turer som inkluderar inträde till både Colosseum och Forum Romanum.

You might be interested:  n handlar om ett hotell i Göteborg som heter Sure Hotel By Best Western

Glöm inte att ta med bekväma skor eftersom det kan bli mycket gående när du utforskar detta imponerande monument!

4. Circus Maximus / Mouth of Truth (Via del Circo Massimo / Belvedere Romolo e Remo)

Circus Maximus, även känd som Via del Circo Massimo, är en historisk plats i Rom som har varit värd för många spektakulära evenemang genom tiderna. Det är en av de äldsta och största hästkapplöpningsbanorna i världen.

Beläget vid foten av Aventine Hill erbjuder Circus Maximus fantastisk utsikt över Tiberns flod och den omgivande staden. Besökare kan njuta av att promenera längs Via del Circo Massimo och ta in den imponerande atmosfären från det antika Rom.

En annan intressant sevärdhet nära Circus Maximus är Mouth of Truth eller Belvedere Romolo e Remo på italienska. Detta är en stor marmorstaty föreställande ett ansikte med öppet munhål, där besökarna traditionellt sett placerar sin hand för att testa sanningen hos dem själva eller andra.

Att besöka både Circus Maximus och Mouth of Truth ger dig möjlighet att uppleva några av Roms mest ikoniska platser samtidigt som du tar del av stadens rika historia och kultur.

5. Piazza Venezia / Campidoglio (Via del Teatro di Marcello framför nummer 32-34).

På platsen Piazza Venezia / Campidoglio kan du hoppa av och på Green Line Rome Hop On Hop Off-bussen. Platsen ligger precis framför nummer 32-34 på Via del Teatro di Marcello.

Härifrån har du enkel tillgång till flera populära sevärdheter i Rom, inklusive Capitoliumkullen och det imponerande monumentet Altare della Patria. Du kan också utforska området runt den vackra piazzan eller ta en promenad längs Via del Teatro di Marcello för att beundra de historiska byggnaderna som linjer gatan.

När du är redo att fortsätta din sightseeingresa kan du helt enkelt hoppa på bussen igen från samma plats och fortsätta upptäcka allt som Rom har att erbjuda.

6. St. Peter’s / Vatikanmuseerna / Piazza Navona / Castel Sant’Angelo (Lungotevere Tor di Nona 7)

Den sjätte anhalten på Green Line Rome Hop On Hop Off är St. Peter’s/Vatikanmuseerna/Piazza Navona/Castel Sant’Angelo, som ligger vid Lungotevere Tor di Nona 7.

Här kan du utforska några av Roms mest ikoniska sevärdheter och platser. Besök Peterskyrkan, en imponerande basilika med sin berömda kupol och vackra konstverk inuti. Du kan också utforska Vatikanmuseerna, där du hittar en omfattande samling konstverk och historiska artefakter från olika epoker.

På Piazza Navona kan du njuta av den livliga atmosfären och beundra de vackra fontänerna, inklusive Berninis Fontana dei Quattro Fiumi (Flodernas fontän). Detta torg har varit en central plats i Rom sedan antiken och erbjuder många restauranger, kaféer och butiker att utforska.

Slutligen kan du besöka Castel Sant’Angelo, ett imponerande slott beläget vid floden Tibern. Slottet har haft olika funktioner genom åren – från mausoleum till fästning till museum – och erbjuder fantastisk utsikt över staden från dess terrass.

Med Green Line Rome Hop On Hop Off-bussen kan du lätt ta dig mellan dessa populära destinationer för att upptäcka Roms rika historia och kultur.

7. Villa Borghese (Via Ludovisi, framför nummer 49).

Villa Borghese är en av de mest populära destinationerna på Green Line Rome Hop On Hop Off-rutten. Det är beläget vid Via Ludovisi, precis framför nummer 49.

Villa Borghese är ett vackert palats och trädgårdsområde som erbjuder besökare en unik upplevelse av Rom. Här kan du promenera genom de välskötta trädgårdarna och njuta av den vackra naturen samtidigt som du tar in den historiska atmosfären.

Palatset i sig är också väl värt ett besök. Det har imponerande arkitektur och innehåller en rad konstverk och antika föremål från olika epoker i Roms historia.

Besökare kan också ta del av olika aktiviteter i Villa Borghese, såsom att hyra cyklar eller båtar för att utforska området ytterligare. Det finns även flera kaféer där man kan koppla av och njuta av en god måltid eller dryck.

Sammanfattningsvis är Villa Borghese definitivt ett stopp att inte missa när man åker med Green Line Rome Hop On Hop Off-bussen.

Tidtabell för Green Line Rome Hop On Hop Off

Under högsäsongen i mars/april börjar den första bussen på Green Line Rome Hop On Hop Off-turen klockan 9:00 på morgonen och den sista bussen avgår klockan 18:00 på kvällen.

Frekvens: (April – Oktober: Var 15-20:e minut (November – Mars: Var 30-35:e minut).

Utresa plats: Utgångspunkten för Green Line Rome Hop On Hop Off är TERMINAL Piazza dei Cinquecento som ligger vid hörnet av Via Cavour.

Inkluderade förmåner på Green Line Rome Hop On Hop Off

Rome Green Line Hop On Hop Off är ett biljettpaket för att utforska Rom med en dubbeldäckarbuss. Biljetterna är giltiga i 1 dag, 24 timmar, 48 timmar eller 72 timmar och ger dig frihet att hoppa av och på bussen när du vill under den valda tidsperioden.

You might be interested:  Bästa Hop On Hop Off Rom - Utforska staden med stil och flexibilitet!

På bussen finns det audiokommentarer tillgängliga på 13 olika språk, inklusive spanska, engelska, franska, tyska, italienska, ryska, portugisiska, japanska, nederländska , kinesiska , hindi , arabiska och koreanskt . Detta gör det möjligt för dig att lära dig om Roms historia och sevärdheter på ditt eget språk.

Förutom de audioguider finns också flerspråkig personal ombord som kan hjälpa till med eventuella frågor eller information du behöver. Du kommer också att få engångshörlurar så att du kan njuta av kommentarerna bekvämt.

Under resan kommer du också ha tillgång till gratis Wi-Fi ombord på bussen så att du kan hålla kontakten med vänner och familj eller söka mer information om de platser du besöker.

För din bekvämlighet får du även en hop-on-hop-off-karta över Rom som visar alla stopp längs rutten samt de viktigaste sevärdheterna i staden. Denna karta hjälper dig planera din resa och välja vilken plats du vill besöka nästa gång du hoppar på bussen.

Frekvensen för Greenline Tours Rome?

Vi erbjuder vår service varje dag med den första panoramatur som startar kl. 9:00 från vår Terminal 1A. Vid de viktigaste stoppen och närmast monumenten går våra bussar med en frekvens på 15-20 minuter under sommarsäsongen.

– Vår panoramatur avgår dagligen från Terminal 1A kl. 9:00.

– Under sommarsäsongen går våra bussar med en frekvens på 15-20 minuter vid de mest betydelsefulla stoppen och närmast monumenten.

Rome Green Line Hop On Hop Off – Utforskning med undantag

Inträdesavgift (om inte annat anges)

Måltider

Hotelltransfer

Observera att dessa kostnader inte ingår i priset och måste betalas separat.

Priset för Hop on Hop off i Rom?

För den 24-timmarsbiljetten kostar det €30 för vuxna och €15 för ungdomar i åldern 6-17 år. För den som vill ha en längre giltighetstid kan man välja den 48-timmarsbiljetten istället, vilket kostar €34 för vuxna och €17 för ungdomar. Den längsta giltighetstiden är på 72 timmar, och priset för denna biljett är €38 för vuxna och €19 for ungdomar.

Sammanfattningsvis kan man säga att ju längre tid du vill använda hop-on-hop-off-biljetten desto högre blir priset. Vuxna betalar mer än ungdomarna oavsett vilken typ av biljett de väljer.

Information om Green Line Rome Hop On Hop Off

Du kan gå ombord på bussen vid vilken hållplats som helst och biljetten kan bytas ut direkt med föraren eller vid mötespunkterna.

STARTPUNKT Piazza dei Cinquecento (Piazza dei Cinquecento vid hörnet av Via Cavour).

När du visar upp din voucher kommer du att få en biljett i utbyte, som du måste behålla tills den förfaller eller turen är över.

När du har bytt in din voucher mot en biljett kommer vouchern inte längre vara giltig.

Förlorar du din voucher/biljett kan företaget inte ansvara för någon återbetalning.

Flexi-biljett: Om du har missat din bokade tur kan du njuta av rundturen på en annan dag.

För att underlätta identifieringen av våra busshållplatser är alla våra stopp markerade med en grön skylt med GLT-logotypen.

Mobile App: With the “The Green Line Tours” App, you can easily monitor the route and stops of our Hop On Hop Off and discover the suggested points of interest.

Kan jag använda samma biljett på buss och tunnelbana i Rom?

Biljetter för kollektivtrafiken i Rom gäller för alla stadens kollektivtrafikmedel, inklusive stadsbussar och spårvagnar, tunnelbanan och vissa tågtjänster inom det urbana området.

Praktiskt tips 1: Om du vill resa runt i Rom med kollektivtrafik kan du köpa en biljett som gäller på alla olika transportmedel. Detta innebär att du inte behöver köpa separata biljetter för bussar, spårvagnar eller tunnelbanan.

Praktiskt tips 2: Med din giltiga biljett kan du också använda vissa tåglinjer som går inom Roms stadskärna. Detta är praktiskt om du planerar att besöka platser utanför centrala Rom som nås bäst med tåg.

Praktiskt exempel: Du kan till exempel ta bussen från ditt hotell till Colosseum, sedan hoppa på tunnelbanan för att åka till Vatikanen och avsluta dagen med en spännande spårvagnsresa genom Roms historiska centrum – allt med samma biljett!

Praktiskt tips 3: Se bara till att ha din biljett redo när du kliver ombord på de olika transportmedlen och var noga med att validera den vid behov. På så sätt undviker du böter eller problem under din resa.

You might be interested:  n beskriver ett hotell vid namn Bay Landing San Francisco Airport Hotel

Viktig information om Green Line Rome Hop On Hop Off

Vad du bör ta med dig: Pass eller ID-kort för barn, solhatt, solglasögon, bekväma skor.

Not Allowed: Oversize luggage, Pets, Smoking, Alcohol and Drugs

Disclaimer: Due to traffic issues, public holidays, weather conditions, cruise ship arrivals and unforeseen circumstances, there might be sudden changes in the route or on the schedule. In “normal times” Rome is a busy city, especially during special events, summer holidays and at weekends. Traffic congestion and road closures – may cause delays, reduced frequency and changes to the route. We’ll do all we can to provide a smooth and frequent service!

3 PASS BILJETT: Biljett med daglig giltighet som tillåter uppgångar och nedgångar vid 3 valfria hållplatser.

DAGLIGT BILJETT: Biljett med daglig giltighet som tillåter ett obegränsat antal upp- och nedstigningar vid de olika hållplatserna.

24-TIMMARSBILJETT: Biljetten är giltig i 24 timmar från första påstigning och ger möjlighet till obegränsat antal upp- och nedstigningar vid de olika hållplatserna.

48-TIMMARS BILJETT: Biljetten är giltig i 48 timmar från första påstigning och ger möjlighet till ett obegränsat antal upp- och nedstigningar vid de olika hållplatserna.

72 TIMMAR BILJETT: Biljett som är giltig i 72 timmar från första påstigning, vilket tillåter ett obegränsat antal upp- och nedstigningar vid olika hållplatser.

Se Rom på 6 timmar

Förklaring:

– Du kan se flera berömda platser på sex timmar: Piazza Venezia, Spanska trappan, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Petersplatsen och Peterskyrkan.

– Du bör spara besök på Colosseum och Vatikanmuseet för en annan gång.

– Författaren tycker inte att sex timmar är för lång tid för sightseeing i Rom.

Avbokningsregler för Green Line Rome Hop On Hop Off

Inga avbokningsavgifter fram till 24 timmar före valt resdatum. En fullständig avbokningsavgift på 100% debiteras inom 24 timmar från resedatumet.

Biljetten kan ändras: Om dina reseplaner förändras och du behöver ändra din biljett, vänligen meddela oss minst 3 dagar före din tur.

Vi kommer bara att acceptera ändringar så länge som vouchern inte har använts.

The hop on hop off bus in Rome runs at different times

De flesta bussar har sin första avgång från Termini runt kl. 9 på morgonen och den sista bussen lämnar vanligtvis vid cirka kl. 17 eller strax därefter, under sommarmånaderna kan det vara så sent som kl. 19. På söndagar förekommer ofta vägavstängningar som kan påverka rutten och tillgängligheten av hållplatser för alla operatörer.

Det är viktigt att komma ihåg att tidtabellerna kan variera beroende på trafikförhållandena och andra faktorer, så det är alltid bäst att dubbelkolla aktuella tider innan du planerar din resa med Green Line Rome Hop On Hop Off-bussarna.

Om du planerar att använda hop-on-hop-off-tjänsten rekommenderas det också att ta hänsyn till eventuella ändringar i tidtabellen under helgdagar eller speciella evenemang i Rom, eftersom detta kan påverka busstrafiken och tillgängligheten av hållplatserna ytterligare.

För en smidigare upplevelse rekommenderas det också att köpa biljetter i förväg online eller vid någon av de auktoriserade försäljningspunkterna för Green Line Rome Hop On Hop Off-biljetterna, eftersom detta minskar risken för långa köer vid biljettluckorna när du väl är där.

How long is the Hop on Hop off tour?

Hur lång tid tar rundturen? Den röda rutten tar cirka 2 timmar och 30 minuter. Den blåa rutten tar cirka 3 timmar och 30 minuter. För den gröna linjen behöver du bara avsätta ungefär en timme.

P.S. Glöm inte att dessa tider är ungefärliga och kan variera beroende på trafikförhållanden eller eventuella stopp längs vägen.

Is Roma bus free?

1. Barn under 10 år åker gratis.

2. För vuxna finns det biljetter för obegränsad användning under 24 timmar (€7), 48 timmar (€12,5), 72 timmar (€18) och en månad (€35 eller €53 för ett överförbart, flerpersonsbruk).

3. Det finns även säsongsbiljetter tillgängliga för längre perioder.

4. Enkelbiljetter kan köpas vid biljettmaskiner på stationerna.

5. Det går också att köpa biljetter ombord på bussar och spårvagnar från föraren.

6. Biljettpriserna inkluderar vanligtvis resor med både bussar och tunnelbanan inom stadens gränser.

7. Vissa biljettyper kan också användas på pendeltågslinjer som ansluter till staden.

8. Resenärer uppmanas att validera sina biljetter innan de kliver ombord på transportmedlet genom att stämpla dem i maskinerna som finns vid ingångarna till stationerna eller inne i fordonen.

9. Det är viktigt att ha en giltig biljett när man reser med kollektivtrafiken eftersom kontroller utförs regelbundet av personal från transportsystemet eller polisen.

Observera att priserna och villkoren för biljetter kan ändras, så det är alltid bäst att kontrollera de senaste uppgifterna innan man reser.

Related Post

You Missed