Fco Airport To Rome City Centre

Hur tar man sig från Fiumicino eller Ciampino flygplats till Roms stadskärna? Information om taxibilar, tåg och flygplatstransfer i Rom.

Resan från flygplatsen till Roms stadskärna

För att ta sig från flygplatsen till centrum av Rom finns det flera alternativ att välja mellan. Den mest använda flygplatsen i Rom är Rome Fiumicino Airport, även känd som ‘Leonardo da Vinci Airport’. Detta är den största flygplatsen i Italien och ligger mer än 34 kilometer från stadens centrum. Den andra är Ciampino Airport, som ligger 16 kilometer sydost om Roms centrum. Ciampino Airport används främst av lågprisflygbolag. Först måste du välja vilken av Roms flygplatser du ska landa på:.

Pris för resa från FCO till Rom?

De billigaste biljetterna vi har hittat för tåg från Rom Airport Fiumicino till Rom kostar US$8.80, och det är inte mycket skillnad i pris beroende på när du bokar. Om du bokar 30 dagar i förväg kommer biljetterna att kosta cirka US$8. Kostnaden är vanligtvis densamma om du bokar 7 dagar i förväg.

– Billigaste biljettpris: US$8.80

– Prisskillnad baserat på tidpunkt för bokning: Inte mycket skillnad

– Biljettpris vid 30 dagars förtidbokning: Cirka US$8

– Biljettpris vid 7 dagars förtidbokning: Vanligtvis samma

Observera att dessa priser kan vara föremål för ändring och kan variera baserat på tillgänglighet och efterfrågan. Det rekommenderas alltid att kontrollera de senaste priserna innan du gör din bokning.

Från Fiumicino flygplats till Roms stadskärna (34 km bort)

Det mest prisvärda alternativet från Fiumicino Airport till centrala Rom är en shuttlebuss till Termini tågstation. Termini station har bra anslutningar till båda metrolinjerna. Resan tar cirka 50 minuter och bussarna går ungefär varje timme. Priset är €7 enkel resa och €13 för tur- och returbiljett (biljetter kan enkelt bokas via denna webbplats). Det finns två företag som erbjuder dessa busstransfer: [namn på företagen].

1. SIT BuShuttle: Det mest frekventa bussbolaget på Fiumicino, med en stopp i Vatikanstaten som en extra mellanlandning. Du kan enkelt boka dina biljetter via deras hemsida, där det också är möjligt att omedelbart boka en returbiljett.

2. Terravision: Dessa bussar kör direkt från Fiumicino Airport till Rom Termini, där du reserverar en plats på bussen för en bestämd tidpunkt, så det rekommenderas att boka i förväg. Du kan enkelt reservera dina biljetter via den här webbplatsen..

Transportalternativ från Fiumicino flygplats till Roms stadskärna: Leonardo Express

Det snabbaste alternativet till centrum av Rom. Från tågstationen på Fiumicino Airport tar Leonardo Express dig till Termini station på 32 minuter (här har du sedan anslutning till båda metrolinjerna). Tåget går var 15:e minut och kostar endast €17,90. Du kan boka följande biljetter så att du kan gå ombord på tåget direkt vid ankomsten. Välj mellan de tre typerna av biljetter:

You might be interested:  Artikeln handlar om att ge läsarna tips och råd om var de kan resa under mars månad

Enkelbiljett Fiumicino – Rom

Enkelbiljett Rom – Fiumicino

Tur- och returbiljett

Transport från Fiumicino flygplats till Roms stadskärna med taxi

En taxiresa från Fiumicino flygplats till centrala Rom tar cirka 40 minuter för den 34 km långa resan och kostar ungefär €50. Priset blir dyrare om du använder taxin på kvällen eller om du har mycket bagage att transportera.

Boka en taxi på flygplatsen till Rom city center

Tips 1: Jag har haft bra erfarenheter med Welcome Pickups, där en taxichaufför möter dig på flygplatsen med ett namnskylt. Med detta är du säker på att få en tillgänglig taxi och priset är bara lite dyrare än en vanlig taxi. Kolla helt enkelt din taxa hos Welcome Pickups.

Tips 2: Nu kan du också förboka ditt Rom Travel Card (72 timmar) inklusive flygplatstransfer online. Boka ditt Rom Travel Card här och få sedan möjlighet att få din 3-dagars metrokort från din taxichaufför.

Delad minibuss från Fiumicino flygplats till Roms stadskärna

När du reser ensam kan du också åka med en delad minibuss som släpper av eller hämtar dig på ditt hotell. Du kan boka enkelbiljetter från €30 och göra din reservation via den här webbplatsen. Om du reser med fler personer blir det förmodligen billigare med denna taxitransfer från Welcome Pickups, där föraren kommer att vänta på dig vid flygplatsen med ett namnskylt.

Taxipris från Roms centrum till Fiumicino flygplats

Vad kostar en taxiresa från Roms flygplatser till stadens centrum? Du kommer att betala ett fast pris på 48€ för din resa från Fiumicino Airport till vilken destination som helst inom stadens centrum som ligger inom Aurelianus murar. En resa mellan Ciampino Airport och Roms citycenter har ett fast pris på 30€.

Taxipriser från Roms flygplatser till stadens centrum:

– Från Fiumicino Airport: Det finns ett fast pris på 48€ för resor till alla destinationer inom stadens centrum som ligger innanför Aurelianus murar.

– Från Ciampino Airport: Resor till Roms citycenter har ett fast pris på 30€.

Från Fiumicino flygplats till Roms stadskärna

Ciampino (CIA) är flygplatsen i Rom som främst används av budgetflygbolag. Eftersom Ciampino är en mindre flygplats har du två alternativ för att ta dig från Ciampino Airport till centrum av Rom, antingen med buss eller taxi.

Transport från FCO-flygplatsen till Roms stadskärna

Det mest prisvärda alternativet är en bussöverföring. Denna shuttlebuss avgår från Ciampino flygplats till Termini station i centrala Rom (från denna tågstation kan du enkelt ansluta till både tunnelbanelinjerna och fortsätta din resa till ditt hotell). Resan tar 40 minuter och bussarna går 13 gånger om dagen. Priset är från €7 enkel väg och du kan enkelt boka detta via den här webbplatsen.

You might be interested:  Why Did I, Rome, Win The Punic Wars

Observera: Det rekommenderas att boka en bussbiljett i förväg för din ankomsttid. Under högsäsongen kan det vara fullt på bussen och du riskerar att inte få plats. Du kan enkelt köpa dina biljetter i förväg så att du inte blir försenad på flygplatsen.

Transportalternativ från Fiumicino Airport till centrala Rom

En taxiresa från Ciampino flygplats till centrala Rom tar ungefär 25 minuter att köra de 16 kilometerna och kostar cirka €35. Priset blir dyrare om du använder taxi på kvällen eller om du har mycket bagage att transportera.

Boka en taxi på flygplatsen till Rom City Centre

Tips 1: Jag har haft goda erfarenheter med Welcome Pickups, där en taxichaufför möter dig på flygplatsen med ett namnskylt. Med detta är du säker på att få en tillgänglig taxi och priset är bara lite dyrare än en vanlig taxi. Kolla helt enkelt din taxa hos Welcome Pickups för att vara säker på priset.

Tips 2: Nu kan du även förboka ditt Rom Travel Card (72 timmar) inklusive flygplatstransfer från Ciampino eller Fiumicino. Boka ditt Rom Travel Card här och du kommer sedan valfritt att få ditt 3-dagars metrokort av din taxichaufför.

Andrew: ‘Vi hade en fantastisk semester i Rom, Italien tack vare de intressanta tipsen för sevärdheter, turism och aktiviteter i staden.’

The cheapest way to get from Rome airport to city

Kostnaden för din resa från Rom Airport till stadens centrum beror på vilken bussleverantör du väljer. Terravision är det billigaste och snabbaste alternativet, med en kostnad på endast 6 euro för enkelbiljett. SIT Bus biljetter kostar 7 euro för enkelresa och 13 euro för tur- och returbiljett, medan T.A.M. Bus börjar på 6 euro för enkelresa och 11 euro för tur- och returbiljett.

Det finns flera alternativ att välja mellan när du ska ta dig från Fiumicino flygplats till Roms citycenter. En av de mest prisvärda valmöjligheterna är Terravision-bussen som erbjuder både snabbhet och låga priser, med bara 6 euro per enkelbiljett.

En annan populär bussoperatör är SIT Bus, där biljetterna kostar lite mer än Terravision men fortfarande rimligt prissatta. För endast 7 euro kan du åka enkelväg eller så kan du köpa en tur-och-retur-biljett för bara 13 euro.

T.A.M. Bussen är också ett bra alternativ med sina konkurrenskraftiga priser. Du kan åka från flygplatsen till stadens centrum för så lite som 6 euro per person (enkelresa) eller om du planerar att göra samma resa fram och tillbaka kan du köpa en tur-och-retur-biljett från T.A.M.Bussen som startar vid endast €11.

Oavsett vilket företag du väljer, kan du vara säker på att det finns flera prisvärda alternativ för att ta dig från Fiumicino flygplats till Roms citycenter.

The cheapest transportation from FCO to Rome

1. Buss: Det billigaste alternativet är att ta bussen, vilket kostar mellan €2 och €8 och tar cirka 45 minuter.

2. Tåg: Ett annat prisvärt alternativ är att åka tåg från flygplatsen till centralstationen Termini i Rom. Resan tar ungefär 30 minuter och biljetterna kostar runt €14.

3. Taxi: Om du vill ha det snabbaste alternativet kan du välja att ta en taxi direkt från flygplatsen till ditt resmål i Rom centrum. Resan tar cirka 27 minuter och kostar mellan €50 och €65.

You might be interested:  Jag är Rocko, din personliga guide till Hard Rock Hotel At Universal Orlando Resort!

4. Privat transfer: För extra bekvämlighet kan du boka en privat transfer som hämtar dig vid ankomsthallen på flygplatsen och kör dig direkt till din destination i Rom centrum.

5. Hyrbil: Om du föredrar att köra själv kan du hyra en bil på flygplatsen och köra in till staden på egen hand. Det finns flera biluthyrningsföretag att välja mellan vid ankomsten.

6. Delad shuttlebuss: En ekonomiskt vänligare variant av privat transfer är delade shuttlebussar som erbjuder transport för flera passagerare samtidigt, vilket gör det mer prisvärt än en enskild taxiresa.

7. Limousinservice: För den ultimata lyxupplevelsen kan man även boka limousinservice för transport från flygplatsen till Rom centrum.

8. Lokalbuss: Utöver de direkta bussarna finns det även lokala busslinjer som tar dig från flygplatsen till olika delar av staden, vilket kan vara ett billigare alternativ om du inte har bråttom.

9. Pendeltåg: För att komma till vissa delar av Rom kan man använda sig av pendeltåget som går från flygplatsen och stannar vid flera stationer i stadens utkanter.

10. Cykeluthyrning: Om du är en äventyrlig själ kan du hyra en cykel på flygplatsen och ta dig in till Rom centrum på två hjul, vilket ger dig möjlighet att utforska staden på egen hand samtidigt som du får motion.

Can you buy train tickets at FCO airport?

På flygplatsen kan du köpa biljetter till alla dina tågresor från: Trenitalias biljettkontor, öppet 7 dagar i veckan från kl. 6.45 till kl. 22.12 och självbetjäningsmaskinerna.

Det finns två alternativ för att köpa tågbiljetter på Fiumicino-flygplatsen. För det första kan du besöka Trenitalias biljettkontor som är öppet varje dag mellan klockan 6:45 och 22:12. Här kan du få personlig hjälp av personalen med att välja rätt biljettalternativ och svara på eventuella frågor du har om din resa.

För det andra finns det också självbetjäningsmaskiner där du enkelt kan köpa dina tågbiljetter utan att behöva vänta i kö eller interagera med personalen direkt. Dessa maskiner är tillgängliga dygnet runt, vilket ger dig flexibiliteten att köpa biljetter när som helst under dagen eller natten.

Oavsett vilket alternativ du väljer kommer både Trenitalias biljettkontor och de självbetjäningsmaskinerna att vara tillgängliga för dig på Fiumicino-flygplatsen, så att du smidigt kan skaffa dina tågbiljetter inför din resa in till Rom city center.

Rome FCO train station?

Att ha tågstationen inuti flygplatsen gör det mycket smidigt att ta sig till Rom centrum. Du behöver inte oroa dig för att hitta transport från flygplatsen till stadens centrala delar, eftersom tåget finns precis där.

Biljettpriset är också överkomligt, vilket gör det till ett ekonomiskt alternativ jämfört med andra transportsätt. För endast 14 euro kan du njuta av en bekväm och snabb resa till Rom centrum.

Detta sparar både tid och pengar samtidigt som ni får möjlighet att utforska Rom utan bekymmer över transportkostnader. Så se till att utnyttja detta förmånliga erbjudande när ni planerar er resa från Fiumicino-flygplatsen till Roms citycenter!

Related Post

You Missed