Places To Visit In Rome Italy

Rom är en stad där dörrarna till konstfyllda kyrkor öppnas för alla, där antika arkitektoniska underverk väntar runt varje hörn och det kostar ingenting att vandra (ordvits avsett) på de historiska gatorna, torgen och parkerna.

Det är förvånansvärt många av de berömda sevärdheterna i Italiens magnifika huvudstad som är helt gratis att besöka, och vi kan visa dig hur..

Få ut det mesta av varje äventyr med hjälp av vårt veckobrev som levereras till din inkorg. Ta vara på möjligheten att få tips och råd för att optimera dina upplevelser.

Det är kostnadsfritt att beundra konsten på Piazza Navona i Rom. Det finns ingen entréavgift för att besöka denna plats och njuta av de olika konstverken som finns där. Du kan spendera tid med att utforska området och uppskatta den vackra konsten utan att behöva betala något extra.

Contents

Utforska de fantastiska sevärdheterna i Rom, Italien

För att påminnas om var makten ligger idag, lämnar stadens största, rikaste och mest spektakulära basilika alla andra kyrkor i skuggan – och det är helt gratis att gå in.

Det kan vara en kö för att komma in i Rom’s imponerande Peterskyrkan, men efter att ha tagit 126 år att bygga kanske en liten väntan för att se detta mästerverk inte är så illa. Peterskyrkan rymmer tre av Italiens mest firade konstverk: Michelangelos Pietà, hans högt stigande kupol och Berninis 29 meter höga baldakin över det påvliga altaret.

Sevärdheter i Rom Italien: 2. Beundra gatukonstnärerna på Piazza Navona

Besök Piazza Navona i Rom tidigt på morgonen innan folkmassorna kommer eller efter mörkrets inbrott när fontänerna, som Berninis ikoniska Fontana dei Quattro Fiumi, är upplysta och njut av platsen i sin mest förföriska skrud. Eller ännu bättre, var där när det är fullt med människor för att se gatumusikanterna och turisterna komma och gå och stanna kvar tills det blir skymning.

Piazza Navona har länge varit en central plats för det lokala livet i Rom. Under nästan 300 år var det här som Roms huvudmarknad hölls. Numera finns det en julmarknad under semestern och mycket aktivitet året runt på torget.

Planeringstips: Behöver du släcka törsten? Fyll din vattenflaska vid nasone (stor näsa) dricksvattenfontänen i norra delen av piazzan.

Spanjorska trappan är en populär plats att besöka i Rom, Italien. Här kan man sitta ner och titta på livet som passerar förbi. Trappan är känd för sin vackra arkitektur och imponerande utsikt över staden. Det är ett perfekt ställe att koppla av och njuta av atmosfären i Rom. Man kan också ta en promenad längs de omgivande gatorna och upptäcka butiker, restauranger och konstgallerier. Spanjorska trappan är definitivt värt ett besök när man befinner sig i Rom!

Besök Rom Italien: Utforska de bästa platserna att besöka

Det är inte längre tillåtet för människor att sitta på Spanska Trappan, men man kan fortfarande klättra upp för den. På toppen av stadens mest berömda trappa ligger Chiesa della Trinità dei Monti. Gå in och beundra spektakulära konstverk, inklusive fresker, en astrolabium och ett par anamorfoser – väggmålningar som verkar ändra sig helt beroende på var du står.

Sevärdheter att besöka i Rom, Italien

Den vackra och överdådiga rococo-fontänen Trevi Fountain visar vilda hästar, mytologiska figurer och kaskader av stenfall. Det är en oförglömlig syn när som helst på dagen men särskilt förtrollande efter mörkrets inbrott när den är upplyst. Enligt legenden kommer det att säkerställa din återkomst till Rom om du slänger en mynt i Trevi-fontänen, vilket gör det till ett turistiskt rättighetspassage.

Planeringstips: På en genomsnittlig dag kastas cirka 3000 euro över axlarna i vattnet – men med allt det pengar kommer också folkmassor, så bli inte förvånad om du måste trängas om utrymmet. Det kan vara något lugnare om du besöker sent på kvällen.

Utforska konstnärliga atmosfären på Via Margutta – 5 platser att besöka i Rom, Italien

Ta en promenad längs den charmiga, murgröna och vackert kullerstensbelagda Via Margutta. Picasso arbetade på galleri nummer 54 och de italienska futuristerna hade sitt första möte här år 1917. Frederico Fellini bodde till och med här under en tid. Det var också platsen där Audrey Hepburn och Gregory Peck träffades i silverduken-klassikern Roman Holiday (1953). Det är verkligen bildperfekt.

You might be interested:  Jag är Badrumsbekvämligheterna i ett 5-stjärnigt hotell!

Villa Borghese, en vacker park i Rom, är den perfekta platsen för en picknick och en romantisk promenad. Parkens skuggiga oas erbjuder avkoppling och lugn mitt i stadens brus. Ta med dig din korg med mat och njut av en härlig måltid under träden eller på någon av de gröna gräsmattorna. Efteråt kan ni ta en romantisk promenad genom parkens välskötta trädgårdar, beundra blommor och fontäner samt utforska de charmiga stigarna som leder er runt området. Villa Borghese är verkligen ett fantastiskt resmål att besöka när du är i Rom!

6. Utforska stigarna i Villa Borghese

Invånare, älskare, turister och joggare – ingen kan motstå lockelsen av Roms mest berömda park. Villa Borghese är en oas av skuggiga promenadvägar, grönskande hörn och utmärkta museer att utforska. Den vackert anlagda Giardino del Lago har en kopia av ett romerskt tempel på sjöns konstgjorda ö.

Planeringstips: För panoramautsikt över Peterskyrkan kan du promenera uppför Pincio Hill och ta dig till terrassen.

Besök det judiska kvarteret i Rom för att hedra historien

I det atmosfäriska judiska gettot finns det många konstnärsateljéer, kosherbagerier och populära trattorior. Detta är en av de äldsta judiska kvarteren i Europa som daterar tillbaka till 2:a århundradet f.Kr. Medan vissa judar kom som affärsombud kom de flesta som slavar.

Under din promenad i Rom, leta efter en rad mässingsgatstenar. Dessa är minnesplaketter tillägnade stadens Förintelseoffer: varje plakett namnger en person och ger datumet och destinationen för deras deportation och död. De placeras utanför offrens hem.

8. Tip generously on a “free” walking tour

Varje dag erbjuder New Rome Free Tour tematiska promenadturer i stadens historiska centrum. Guiderna tar dig med genom de trånga kullerstensgränderna, renässanspalatsen, antika ruiner och barocka torg samtidigt som de berättar om Roms djupa och mytomspunna historia. Det är en teatralisk upplevelse.

Planeringstips: Förboka din plats i förväg och kom ihåg att även om rundturen är gratis, förväntas det dricks i slutet.

Utforska i din egen takt på Via Appia Antica © ValerioMei / Shutterstock. Upptäck platser att besöka i Rom, Italien.

Njut av en unik och historisk upplevelse genom att utforska Via Appia Antica i ditt eget tempo. Denna antika väg, som sträcker sig över 500 kilometer från Rom till Brindisi, är känd för sin fantastiska skönhet och rika historia.

På din resa längs Via Appia Antica kommer du att stöta på flera intressanta sevärdheter. Ett måste-besök är Catacombs of San Callisto, där du kan utforska de underjordiska gravarna och lära dig mer om den tidiga kristna historien.

Fortsätt sedan till Villa dei Quintili, en imponerande romersk villa som en gång ägdes av bröderna Quintilius. Här kan du vandra runt bland ruinerna och föreställa dig hur det var att leva här under antiken.

Ett annat populärt stopp längs Via Appia Antica är Circus of Maxentius – en gammal romersk cirkus där hästkapplöpningar hölls för underhållningens skull. Idag kan du beundra de imponerande ruinstenarna och njuta av den vackra omgivningen.

Via Appia Antica erbjuder en unik möjlighet att upptäcka Roms historia och kultur på ett annorlunda sätt. Ta dig tid att utforska dessa platser och du kommer garanterat att få minnen för livet.

Utforska Via Appia Antica: 9 spännande platser att besöka i Rom, Italien

En av antikens mest berömda vägar, Via Appia Antica, har varit en exklusiv adress i Rom sedan 312 f.Kr. Det mest behagliga sättet att utforska den är till fots, vilket gör det perfekt för en gratis upplevelse. Det är en vacker kullerstensgata omgiven av gräsbevuxna fält, romerska strukturer och höga tallar. Det var här som Spartacus och hans 6000 rebellslavar blev korsfästa, och det var här tidiga kristna begravde sina döda.

Planning tip: For more information and a map of the area, stop by the Service Center Appia Antica at the northern end of the road.

10. Upptäck lugnet på Cimitero Acattolico i Rom

En frodig oas av frid, Roms ‘icke-katolska’ kyrkogård är fylld med en sorts romantik från Grand Tour. Upp till 4000 personer är begravda här, inklusive poeterna John Keats och Percy Bysshe Shelley.

Medan du vandrar bland gravstenarna, leta efter Angelo del Dolore (Sorgens ängel), en mycket replikerad skulptur från 1894 som den amerikanske konstnären William Wetmore Story skapade till sin frus grav.

11. Utforska Berninis mästerverk vid Chiesa di Santa Maria della Vittoria i Rom, Italien

På sidan av vägen ligger Chiesa di Santa Maria della Vittoria, en oväntad plats för ett av den italienska barockens stora mästerverk: Berninis Extas hos St Teresa. Det finns i det fjärde kapellet på norra sidan.

Planeringstips: Detta imponerande stora konstverk är bäst att besöka på eftermiddagen, när det badas i mjukt naturligt ljus som filtreras genom ett dolt fönster.

En hel dag kan spenderas på Campo de’ Fiori © Di Gregorio Giulio / Shutterstock.

Utforska marknaden på Campo de’ Fiori i Rom

Levande och alltid full av liv är Campo de’ Fiori en viktig del av det romerska livet: på dagen huserar den en av stadens mest kända marknader, och på kvällen blomstrar dess barer och restauranger. Piazzans poetiska namn (Blommornas fält) refererar till den öppna ängen som låg här innan torget anlades under mitten av 1400-talet.

Roms mest berömda plats

Colosseum är ett måste för historieentusiaster och en idealisk startpunkt för att utforska de romerska ruinerna i staden. Här kan du uppleva den imponerande Forum Romanum, det praktfulla Domus Aurea och det välbevarade Pantheon. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få tips och inspiration om stadens bästa sevärdheter.

You might be interested:  Den Andra Bästa Exotiska Marigold Hotel - En Personlig Resa

För att få ut så mycket som möjligt av ditt besök vid Colosseum rekommenderas följande:

1. Boka biljetter i förväg: För att undvika långa köer är det bäst att boka dina biljetter online i förväg. Det finns flera webbplatser där du kan göra detta, inklusive den officiella Colosseums hemsida.

2. Ta med bekväma skor: Eftersom du kommer att gå mycket under ditt besök är det viktigt att ha på sig bekväma skor. Undvik höga klackar eller obehagliga skor som kan göra promenaden jobbigare än nödvändigt.

3. Utforska närliggande sevärdheter: När du ändå befinner dig vid Colosseum bör du passa på att utforska andra intressanta platser i närheten, som Forum Romanum och Pantheonet. Dessa platser ger dig en djupare inblick i Roms historia och kultur.

4. Anmäl dig till nyhetsbrevet: Genom att prenumerera på nyhetsbrevet får du regelbundna uppdateringar om evenemang, utställningar och andra aktiviteter i Rom. Detta hjälper dig att planera ditt besök på bästa sätt och se till att du inte missar något spännande under din vistelse.

Utforska de bästa sevärdheterna i Rom, Italien

Bramantes tempietto (lilla tempel) betraktas som det första stora byggnadsverket från högrenässansen. Det är en perfekt liten överraskning som ryms in i gården vid Chiesa di San Pietro in Montorio, på platsen där det sägs att aposteln Petrus blev korsfäst. Dess klassiskt inspirerade design och idealiska proportioner personifierar renässansens tidsanda.

Planeringstips: Det är ganska ansträngande att klättra upp till kyrkan, men det är en perfekt stopp på en promenadtur i Gianicolo. Tempietto nås genom ingången till den spanska kungliga akademin norr om kyrkan. Om du får tillgång till akademins övre våning erbjuder det magnifika vyer över Rom.

Sevärdheter i Rom

Den första platsen på listan är Colosseum, en antik amfiteater där gladiatorspel och andra evenemang hölls under romartiden. Det är ett imponerande byggnadsverk med stor historisk betydelse.

En annan populär plats att besöka är Fontana di Trevi, den mest kända fontänen i Rom. Många människor kommer hit för att kasta mynt över axeln och önska sig tur.

Sistine Chapel, belägen inom Vatikanstaten, är också ett måste-besök. Den berömda takmålningen av Michelangelo lockar tusentals besökare varje år.

Andra intressanta platser inkluderar katakomberna, de underjordiska gravarna där tidiga kristna begravdes, Pantheon – en välbevarad antik byggnad med imponerande arkitektur och Piazza Navona – ett torg omgivet av vackra barockbyggnader och konstverk.

Du kan också utforska Vatikanmuseerna för deras rika samling av konstverk och artefakter eller promenera genom Trastevere-kvarteret med sina charmiga gränder och pittoreska restauranger.

Förutom dessa platser finns det mycket mer att upptäcka i Rom. Varför inte besöka Spanska trappan, Villa Borghese-parken eller det romerska forumet för att få en fullständig upplevelse av denna historiska stad.

14. Upptäck den gömda torget genom Arco degli Acetari

För en av Roms mest pittoreska scener, bege dig till denna mörka valv strax utanför Campo de’ Fiori. Själva valvet är inte särskilt minnesvärt, men gå igenom det och du kommer ut på en liten medeltida torg omgivet av rostorange hus och kaskaderande växter. Katter och cyklar ligger utspridda på gatstenarna medan tvätt hänger från vackra blomsterfyllda balkonger ovanför.

Piazza del Campidoglio är en av Roms vackraste torg. Det är ett välkänt landmärke som lockar besökare från hela världen. Torget har en rik historia och anses vara ett av Michelangelos mästerverk. Med sin imponerande arkitektur och magnifika statyer är Piazza del Campidoglio verkligen en plats att beundra. Här kan man njuta av den fantastiska utsikten över staden och utforska de omgivande sevärdheterna, inklusive Kapitolinska museet och Palazzo Senatorio. En promenad runt torget ger dig också möjlighet att upptäcka andra historiska platser i närheten, såsom Forum Romanum och Colosseum. Om du besöker Rom bör du definitivt inte missa chansen att utforska denna underbara plats!

Roms vackraste område

Spanska trappan. Spanska trappan och det omgivande kvarteret anses allmänt vara den vackraste delen av Rom. Här finns neoklassiska byggnader i vackert skick som linjerar gatorna. Det är hem för de flesta av de större sevärdheterna som förstagångsbesökare till Rom vill se, så att bo här har sina fördelar.

Några av de främsta attraktionerna i området inkluderar:

1. Spanska trappan – en imponerande trappa med 135 steg och en fantastisk utsikt över staden.

2. Trinità dei Monti – en magnifik barockkyrka belägen på toppen av Spanska trappan.

3. Fontana della Barcaccia – en charmig fontän formad som en båt vid foten av Spanska trappan.

4. Via Condotti – Roms mest exklusiva shoppinggata, känd för sina designerbutiker och lyxiga varumärken.

5. Piazza di Spagna – ett livligt torg där människor samlas för att beundra fontänen och koppla av på caféer.

Att bo nära Spanska trappan ger dig möjlighet att utforska dessa fantastiska platser inom gångavstånd och njuta av den unika atmosfären i detta historiska område i Rom.

Besök de bästa platserna i Rom, Italien

Denna kulle, som designades av Michelangelo år 1538, är en av Roms vackraste torg.

Planeringstips: Det finns flera sätt att komma till Piazza del Campidoglio, men det mest dramatiska är den eleganta Cordonata-trappan som leder upp från Piazza d’Aracoeli.

Roms berömda mat

Pasta carbonara är utan tvekan drottningen av alla romerska pastarätter. Dess krämiga sås och smakrika bacon gör den till en favorit hos många.

Andra läckra rätter att prova i Rom inkluderar Maritozzi, som är söta bröd med russin och grädde, Carciofi alla Romana och carciofi alla Giudia, två olika tillagningar av kronärtskockor som serveras på olika sätt, Filetti di baccalà fritta, frasig friterad torskfilé, Coda alla vaccinara, en mustig oxsvansgryta och Trippa alla Romana, en traditionell rätt gjord på kalvmage.

You might be interested:  Scarsdale Place Kensington London - En Värdig och Elegant Vistelse

En annan populär romersk pasta är Cacio e pepe – enkel men otroligt god med pecorinoost och svartpeppar.

Här kommer nu listan över de bästa maträtterna att prova i Rom:

1. Pasta carbonara

2. Maritozzi

3. Carciofi alla Romana and carciofi alla Giudia

4. Filetti di baccalà fritta

5. Coda alla vaccinara

6. Trippa alla Romana

7.Cacio e pepe

Så nästa gång du besöker Rom bör du definitivt inte missa dessa utsökta matupplevelser!

Utforska sevärdheter i Rom, Italien: Platser att besöka

Basilica di San Pietro in Vincoli är en kyrka från 400-talet som byggdes för att hysa St Peters bojor, vilka visas under altaret. Men den verkliga stjärnan i Basilica di San Pietro in Vincoli är Michelangelos muskulösa Moses, som har sin egen intressanta legend med en felaktig översättning och ett avsiktligt ‘misstag’.

Planeringstips: Kyrkan nås via en brant trappa som leder upp från Via Cavour och passerar under en låg båge.

Utforska Villa del Priorato di Malta i Rom: 17 fantastiska platser att besöka

Det är troligtvis inte tillåtet att gå in i Villa del Priorato di Malta, men besök ändå Sovereign Order of Malta och ta en titt genom nyckelhålet. Du kommer att se en av Roms mest berömda vyer: Peterskyrkans kupol, perfekt inramad i slutet av en allé med häckar.

18. Utforska Roms sevärdheter

Att ta en passeggiata (traditionell kvällspromenad) är en typisk romersk upplevelse. Det blir särskilt färgstarkt under helgerna, när familjer, vänner och älskande ger sig ut på gatorna för att promenera upp och ner, njuta av gelato och titta i skyltfönster.

Planeringstips: För att delta, bege dig till Via del Corso runt kl. 18. Alternativt kan du titta på teaterföreställningarna på Piazza di Spagna.

Utforska fantastiska platser i Rom, Italien

Chiesa di San Luigi dei Francesi rymmer tre av Caravaggios tidigaste religiösa verk, som tillsammans kallas St Matthew Cycle. Genom att visa jordnära realism framhäver de den fantastiska chiaroscuro-effekten – det djärva kontrasten mellan ljus och mörker – som målaren är känd för.

Planeringstips: Innan du lämnar kyrkan, ta en stund att njuta av Domenichinos blekta fresker från 1600-talet av St Cecilia i den andra kapellet till höger.

Besök atmosfärisk arkitektur i Quartiere Coppedè – upptäck 20 fantastiska platser att besöka i Rom, Italien

En av Roms mest extraordinära stadsdelar, Quartiere Coppedè, skapades och byggdes av den relativt okända florentinska arkitekten Gino Coppedè mellan 1913 och 1926. Det är en sagolik serie palats med toskanska torn, Liberty-skulpturer, moriska bågar, gotiska gargoyles, freskomålade fasader och trädgårdar omgivna av palmer. Allt kretsar kring den magnifika Piazza Mincio.

21. Utforska den ikoniska Trajanuskolonnen i Rom, Italien

Trajan’s Column, en imponerande forntida landmärke, reser sig över Imperial Forums. Om du tittar noga kan du se att relieferna avbildar Trajans militära kampanjer.

22. Närvara vid påvens veckovisa tal

På onsdagar håller påven en veckovis audiens i Vatikanen när han är i Rom.

Planeringstips: Biljetterna är gratis men du måste begära dem och hämta dem i förväg.

Bästa sevärdheterna i Rom är gratis vid vissa tider

Om du planerar din resa rätt kan du besöka några av Roms bästa betalda platser helt gratis. Varje första söndag i månaden är det gratis att besöka Colosseum, Palatino och Roman Forum. På den sista söndagen i månaden kan du även besöka Vatikanmuseerna utan kostnad.

Besök Rom i Italien – En guide till sevärda platser

Den 1 maj är det en stor och gratis konsert i staden för att fira arbetarrörelsen.

Rome is quite expensive

Ja, Rom är dyrt när det gäller mat och nästan allt annat (men så värt det!). Du kommer att hitta bättre priser om du vandrar utanför de centrala torgen och letar efter restauranger där lokalbefolkningen äter.

P.S. Ett tips för att spara pengar på mat i Rom är att prova street food eller besöka lokala marknader där du kan köpa färska råvaror till lägre priser. Detta ger dig också möjlighet att uppleva den autentiska italienska matkulturen på ett mer avslappnat sätt.

Which area to stay in Rome for first time?

1. Centro Storico är en historisk stadsdel som ligger mitt i hjärtat av Rom. Att bo här ger dig möjlighet att vara nära de mest kända sevärdheterna som Colosseum, Pantheon och Spanska trappan.

2. Området har också ett fantastiskt urval av hotellalternativ som passar alla budgetar och preferenser. Från lyxiga femstjärniga hotell till charmiga boutiquehotell – du hittar definitivt något som passar din smak.

3. En annan fördel med att bo i Centro Storico är den unika atmosfären och charmen hos de gamla gatorna och torgen. Du kan promenera längs de pittoreska gränderna, utforska små butiker och njuta av autentiska italienska restauranger.

4. Dessutom har området goda kommunikationsförbindelser vilket gör det enkelt att ta sig runt till andra delar av staden eller besöka närliggande turistattraktioner utan problem.

Sammanfattningsvis erbjuder Centro Storico allt man kan önska sig under sin vistelse i Rom – närhet till sevärdheter, bekvämt boende och en charmig atmosfär som gör att du känner dig som en del av den historiska staden.

The best way to see Rome is by exploring its streets and landmarks

Att promenera är det bästa sättet att se några av Roms viktigaste platser. Det är bara genom att gå som du skulle upptäcka Rosenträdgården som gömmer sig ovanför Circo Massimo, eller den väg som slingrar sig längs Tibern. Om du vill se Rom för vad det verkligen kan vara, stanna upp och promenera en stund.

P.S. Glöm inte bort att ta med bekväma skor och njut av de pittoreska gatorna i Trastevere-området, där du kan hitta charmiga kaféer och restauranger samt vackra kyrkor och torg.

Related Post

You Missed