Places To Visit While In Rome

Rom är en stad där dörrarna till konstfyllda kyrkor slås upp för alla, där antika arkitektoniska underverk väntar runt varje hörn och det kostar ingenting att vandra (ordvits avsett) på de historiska gatorna, torgen och parkerna.

Det är förvånansvärt många av de berömda sevärdheterna i Italiens magnifika huvudstad som är helt gratis att besöka, och vi kan visa dig hur.

Få ut det mesta av varje äventyr med hjälp av vårt veckobrev som levereras till din inkorg.

Det är kostnadsfritt att njuta av konsten på Piazza Navona i Rom.

Contents

Sevärdheter att besöka i Rom

För att påminnas om var makten ligger idag, lämnar stadens största, rikaste och mest spektakulära basilika alla andra kyrkor i skuggan – och det är helt gratis att gå in.

Det kan vara en kö för att komma in i Romas imponerande St Peterskyrka, men efter att ha tagit 126 år att bygga kanske en liten väntan för att se detta mästerverk inte är så illa. St Peterskyrkan rymmer tre av Italiens mest firade konstverk: Michelangelos Pietà, hans högt stigande kupol och Berninis 29 meter höga baldakin över det påvliga altaret.

Sevärdheter att besöka i Rom: Utforska konstnärerna på Piazza Navona

Besök Piazza Navona på morgonen innan folkmassorna kommer eller på kvällen när fontänerna, som Berninis ikoniska Fontana dei Quattro Fiumi, är upplysta och njut av platsens charm. Eller ännu bättre, vara där när det är fullt med människor för att se gatumusikanterna och turisterna komma och gå och stanna kvar tills det blir skymning.

Under lång tid har Piazza Navona varit en central plats för det lokala livet i Rom. Här hölls Roms huvudmarknad under nästan 300 år. Numera finns det en julmarknad under semestertiden och mycket aktivitet året runt på denna plats.

Planeringstips: Behöver du släcka törsten? Fyll din vattenflaska vid den stora näsfontänen i norra delen av piazzan.

Beundra livet runt Spanska trappan © Apostolos Giontzis / Getty Images.

Besök Convent of Trinità dei Monti genom att klättra upp på Spanska trappan

Det är inte längre tillåtet för människor att sitta på Spanska Trappan, men du kan fortfarande klättra upp för dem. Längst upp på stadens mest berömda trappa finns Chiesa della Trinità dei Monti. Gå in och beundra spektakulära konstverk, inklusive fresker, en astrolabium och ett par anamorfoser – väggmålningar som verkar ändra sig helt beroende på var du står.

Besök Trevi-fontänen och släng en peng i vattnet

Den vackra och överdådiga Trevifontänen skildrar vilda hästar, mytiska figurer och fallande klippor. Det är en oförglömlig syn när som helst på dagen, men särskilt förtrollande efter mörkrets inbrott när den är upplyst. Enligt legenden kommer man att återvända till Rom om man kastar en slant i Trevifontänen, vilket gör det till ett turistiskt rättmätigt steg att ta.

Planeringstips: På en genomsnittlig dag slängs cirka 3000 euro över axlarna i vattnet – men med allt det där pengarna kommer också folkmassor, så bli inte förvånad om du får trängas om utrymmet. Det kan vara lite lugnare om du besöker sent på kvällen.

Bästa platserna att besöka i Rom: Upptäck konstnärliga atmosfären på Via Margutta

Promenera längs den charmiga och vackert kullerstensbelagda Via Margutta, som är täckt av vacker murgröna. Picasso arbetade på galleri nummer 54 här, och de italienska futuristerna hade sitt första möte här år 1917. Frederico Fellini bodde till och med här under en tid. Det var också platsen där Audrey Hepburn och Gregory Peck träffades i den klassiska filmen Roman Holiday (1953). Det är verkligen bildskönt.

Villa Borghese är en vacker och avkopplande plats i Rom som är perfekt för att njuta av en picknick och ta en romantisk promenad. Parken erbjuder skuggiga områden där man kan slå sig ner med sin matkorg och njuta av den grönskande omgivningen. Det är också ett populärt val för par som vill ha en romantisk stund tillsammans, då parkens atmosfär bidrar till en känsla av lugn och ro. Villa Borghese ger besökarna möjlighet att koppla av från stadens hektiska tempo samtidigt som de får uppleva Roms natursköna sidor.

Utforska de vackra stigarna i Villa Borghese

Invånare, älskare, turister och joggare – ingen kan motstå frestelsen av Roms mest berömda park. Villa Borghese är en oas av skuggiga promenadvägar, grönskande hörn och utmärkta museer att utforska. Den vackert anlagda Giardino del Lago har en kopia av ett romerskt tempel på sjöns konstgjorda ö.

You might be interested:  Jag är Radisson Blu Airport Terminal Hotel Stockholm Arlanda Airport, din eleganta och bekväma oas mitt i flygplatsens puls. Med min moderna design och lyxiga faciliteter är jag redo att välkomna dig till en oförglömlig vistelse. Mitt läge gör det enkelt för dig att komma till mig direkt från terminalen, vilket sparar tid och energi när du reser. Jag erbjuder inte bara ett rum att sova i, utan även en plats där du kan koppla av, njuta av god mat och dryck samt utforska allt som Arlanda har att erbjuda. Låt mig vara din perfekta värd under ditt nästa äventyr!

Planeringstips: För panoramautsikt över Peterskyrkan kan du promenera uppför Pincio Hill och ta dig till terrassen.

Utforska de bästa platserna att besöka i Rom

Det stämningsfulla judiska gettot är fyllt med konstnärers ateljéer, kosher-bagerier och populära trattorior. Detta område har anor från 2:a århundradet före Kristus och är en av Europas äldsta judiska kvarter. Medan vissa judar kom som affärsombud kom de flesta som slavar.

Under din promenad i Rom, leta efter en rad mässingsgatstenar. Dessa är minnesplaketter tillägnade stadens offer för Förintelsen: varje plakett namnger en person och anger datumet och destinationen för deras deportation och död. De placeras utanför offrens hem.

8. Tip generously on a “free” walking tour

Varje dag erbjuder New Rome Free Tour temabaserade guidade promenader genom det historiska centrumet. Guiderna tar dig med genom de trånga kullerstensgatorna, renässanspalatsen, antika ruiner och barocka torgplatserna samtidigt som de berättar om Roms djupa och spännande historia. Det är en teatralisk upplevelse.

Planeringstips: Boka din plats i förväg och kom ihåg att även om det inte kostar något att delta i rundturen, förväntas det dricks i slutet.

Utforska i din egen takt på Via Appia Antica © ValerioMei / Shutterstock. Upptäck på ditt eget sätt längs Via Appia Antica, en historisk väg som erbjuder en fascinerande inblick i Roms antika historia. Denna vackra och atmosfäriska plats är perfekt för dem som vill komma bort från stadens trängsel och uppleva något unikt under sin vistelse i Rom.

Via Appia Antica sträcker sig över 16 kilometer och har varit en av de mest betydelsefulla vägarna i det antika Rom. Den byggdes år 312 f.Kr. för att möjliggöra handel med södra Italien och blev snabbt känd för sina imponerande monument, gravar och ruiner.

En promenad längs Via Appia Antica tar dig genom ett landskap av grönskande natur, omgiven av cypresser och olivträd. Du kan också beundra de välbevarade ruinerna av gamla romerska villor samt besöka flera intressanta sevärdheter längs vägen.

Ett måste-besök är Catacombs of San Callisto, där du kan utforska underjordiska gravar som användes för kristna begravningsplatser under den tidiga kristendomen. Här får du chansen att lära dig mer om Roms religiösa historia samtidigt som du beundrar den imponerande arkitekturen.

Fortsätt sedan till Circus of Maxentius, en enorm romersk cirkus där gladiatorspel hölls framför tusentals åskådare. Även om cirkusen nu ligger i ruiner ger den fortfarande en känsla av storhet och dramatik.

Efter att ha utforskat dessa sevärdheter kan du ta en paus och njuta av en picknick på någon av de många grönområden längs vägen. Det finns också flera caféer och restauranger där du kan prova autentisk italiensk mat.

Via Appia Antica är ett fantastiskt resmål för alla som älskar historia, natur och kultur. Ta dig tid att upptäcka denna unika plats under din vistelse i Rom och få en djupare förståelse för stadens rika arv.

9. Upptäck Via Appia Antica – En plats att besöka i Rom

En av antikens mest kända vägar, Via Appia Antica, har varit en exklusiv adress i Rom sedan 312 f.Kr. Det bästa sättet att utforska den är till fots, vilket gör det perfekt för en gratis upplevelse. Det är en vacker kullerstensbelagd gata omgiven av grönskande ängar, romerska strukturer och höga tallträd. Här blev Spartacus och hans 6000 slavrebeller korsfästa, och här begravde de tidiga kristna sina döda.

Planeringstips: För att få mer information och en karta över området, kan du besöka Service Center Appia Antica som ligger i norra änden av vägen.

Utforska sevärdheter i Rom: 10 platser att besöka under din vistelse

En frodig oas av frid, Roms ‘icke-katolska’ kyrkogård är fylld med en sorts romantik från Grand Tour. Upp till 4000 personer är begravda här, inklusive poeterna John Keats och Percy Bysshe Shelley.

När du vandrar bland gravstenarna, leta efter Angelo del Dolore (Sorgens ängel), en mycket replikerad skulptur från 1894 som den amerikanske konstnären William Wetmore Story skapade till sin frus grav.

11. Utforska Chiesa di Santa Maria della Vittoria och beundra Berninis mästerverk

En oväntad plats att besöka i Rom är Chiesa di Santa Maria della Vittoria, som ligger vid vägkanten. Här kan man hitta en av de stora mästerverken inom italiensk barock: Berninis Extasen hos St Teresa. Målningen finns i den fjärde kapellet på norra sidan.

Planeringstips: Detta imponerande stora konstverk är bäst att besöka på eftermiddagen, när det badas i mjukt naturligt ljus som filtreras genom ett dolt fönster.

En hel dag kan spenderas på Campo de’ Fiori © Di Gregorio Giulio / Shutterstock.

Utforska marknaden på Campo de’ Fiori – en plats att besöka i Rom

Livlig och alltid färgglad är Campo de’ Fiori en central punkt i det romerska livet: på dagen huserar den en av stadens mest kända marknader, och på kvällen blomstrar dess barer och restauranger. Piazzans poetiska namn (Blommornas fält) refererar till ängen som låg här innan torget anlades under mitten av 1400-talet.

Turister i Rom, vad gör de?

Colosseum är en av de mest populära sevärdheterna i Rom. Det är en imponerande amfiteater som erbjuder fantastisk arkitektur och historia. Ett praktiskt tips är att köpa biljetter på förhand för att undvika långa köer.

Pantheon är också en viktig attraktion i staden. Detta antika tempel har en unik design med sin kuppelformade tak och imponerande kolonner. Ett bra exempel på hur man kan njuta av Pantheon är att besöka det tidigt på morgonen när det inte är så trångt.

Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet lockar årligen miljontals besökare från hela världen. Här kan du beundra konstverk av berömda konstnärer som Michelangelo och Rafaello. För att undvika folkmassorna, rekommenderas det att besöka dessa platser under veckodagarna istället för helgerna.

Castel Sant’Angelo, även känt som Hadrianus mausoleum, erbjuder panoramautsikt över staden från toppen av sitt torn. En praktisk idé skulle vara att kombinera ett besök här med en promenad längs floden Tibern eller utforska den närliggande Engelsborgsparken.

Borghese-galleriet och museet rymmer en imponerande samling konstverk från bland annat Bernini, Caravaggio och Titian. Eftersom antalet besökare per dag är begränsat bör du boka dina biljetter i förväg. Ett tips är att planera ditt besök på morgonen och sedan njuta av en picknick i den vackra parken Villa Borghese efteråt.

You might be interested:  En beskrivning av hotellet Rixwell Old Riga Palace i staden Riga, Lettland

Utforska fantastisk renässansarkitektur vid Tempietto del Bramante i Rom

Bramantes tempietto (lilla tempel) betraktas som det första stora byggnadsverket från högrenässansen. Det är en perfekt liten överraskning som ryms in i gården vid Chiesa di San Pietro in Montorio, på den plats där det sägs att aposteln Petrus blev korsfäst. Dess klassiskt inspirerade design och idealiska proportioner personifierar renässansens tidsanda.

Planeringstips: Det är en ganska brant klättring upp till kyrkan, men den utgör ett perfekt stopp på en promenadtur i Gianicolo. Tempietto nås genom ingången till Spanska Kungliga Akademin norr om kyrkan. Om du har tillgång till akademins övervåning finns det magnifika vyer över Rom.

Går det att göra en dagsutflykt till Amalfikusten från Rom?

Få en full dag på Amalfikusten från Rom med båttur och lunch inkluderat. Varför vänta på en separat semester för att besöka den drömlika Amalfikusten när du kan se den under din tid i Rom? Denna privata heldagstur tar dig från Eviga staden ner till Amalfikusten för timmar av nöje.

Här är några höjdpunkter från turen:

1. Båttur längs kustlinjen: Njut av en pittoresk båtresa längs Amalfikustens vackra stränder och klippor.

2. Besök charmiga byar: Utforska de pittoreska byarna Positano, Ravello och Amalfi som ligger längs kusten.

3. Lunch med lokal mat: Smaka på läckerheter från det italienska köket under en inkluderad lunch.

4. Fritid att njuta av strandlivet: Ta dig tid att sola, simma eller bara koppla av vid någon av de fantastiska stränderna.

Denna unika upplevelse ger dig möjlighet att kombinera ditt besök i Rom med ett äventyr till den vackra Amalfikusten. Missa inte chansen att skapa minnen för livet!

Utforska dolda torg genom Arco degli Acetari i Rom

För en av Roms mest pittoreska scener, bege dig till denna mörka valv strax utanför Campo de’ Fiori. Själva valvet är inte särskilt minnesvärt, men gå igenom det och du kommer ut på en liten medeltida torg omgivet av rostorange hus och hängande växter. Katter och cyklar ligger utspridda över gatstenarna medan tvätt hänger från vackra blomsterfyllda balkonger ovanför.

En av Roms vackraste torg är Piazza del Campidoglio. Detta torg, som anses vara en av stadens mest imponerande platser, erbjuder besökare en fantastisk utsikt över staden. Torgen omges av historiska byggnader och statyer som skapar en atmosfär av historia och kultur. Att promenera runt på detta torg ger dig verkligen en känsla för Roms rika historia och arkitektoniska skönhet.

Kan du göra en dagsutflykt från Rom till Toscana?

Det är möjligt att göra en dagsutflykt till Toscana från Rom, men du kommer inte kunna uppleva allt som området har att erbjuda. Eftersom Toscana är stort och det finns mycket att se rekommenderas det att fokusera på en eller ett par saker under besöket (en vecka skulle vara idealisk tid). Körtiden från Rom till Siena eller Montepulciano är cirka 1 och 1/2 timme.

Bästa platserna att besöka i Rom

Denna piazza på en kulle, som designades av Michelangelo år 1538, är en av Roms vackraste torg.

Planeringstips: Det finns flera sätt att komma till Piazza del Campidoglio, men det mest dramatiska är den eleganta Cordonata-trappan som leder upp från Piazza d’Aracoeli.

Avståndet mellan Venedig och Rom med tåg

Avståndet från Rom till Venedig är 330 miles. Vissa höghastighetståg tar bara 3 timmar och 45 minuter för denna resa, medan långsammare tåg kan ta upp till 6 timmar. Tåget från Rom till Venedig går diagonalt över Italien, från en kust till den andra genom det natursköna Apenninerna.

1. Om du vill resa snabbt och bekvämt mellan Rom och Venedig kan du välja ett höghastighetståg som tar dig dit på endast 3 timmar och 45 minuter.

2. För att spara tid kan du boka din biljett i förväg online eller vid järnvägsstationen i Rom för att undvika köer.

3. Om du har mer tid på dig och vill njuta av landskapet längs vägen kan du välja ett långsammare tågalternativ som ger dig möjlighet att uppleva de vackra Apenninerna under resans gång.

4. Kom ihåg att dubbelkolla tidtabellen innan din resa eftersom restiden varierar beroende på vilket tågalternativ du väljer – höghastighets- eller långsamhastighetståget

Utforska sevärdheter i Rom: Besök Basilica di San Pietro in Vincoli för att lära dig om legender

Basilica di San Pietro in Vincoli är en kyrka från 400-talet som byggdes för att hysa St Peters bojor, vilka visas under altaret. Men den verkliga stjärnan på Basilica di San Pietro in Vincoli är Michelangelos muskulösa Moses, som har sin egen intressanta legend med en felaktig översättning och ett avsiktligt ‘misstag’.

Planeringstips: Kyrkan nås genom en brant trappa som leder upp från Via Cavour och passerar under en låg båge.

Utforska Villa del Priorato di Malta i Rom: En fantastisk plats att besöka

Det är troligt att du inte kan gå in i Villa del Priorato di Malta, men besök ändå Sovereign Order of Malta och titta genom nyckelhålet. Du kommer att se en av Roms mest berömda vyer: Peterskyrkans kupol, perfekt inramad i slutet av en allé med häckar.

Utforska Roms sevärdheter: 18 platser att besöka

Att ta en passeggiata (traditionell kvällspromenad) är en typisk romersk upplevelse. Det blir särskilt livligt på helgerna när familjer, vänner och par beger sig ut på gatorna för att struttra fram och tillbaka, njuta av gelato och titta i skyltfönster.

Planeringstips: För att delta, bege dig till Via del Corso runt kl. 18. Alternativt kan du titta på teaterföreställningarna på Piazza di Spagna.

Besök imponerande konstverk i Chiesa di San Luigi dei Francesi i Rom

I Chiesa di San Luigi dei Francesi finns tre av Caravaggios tidigaste religiösa verk, som tillsammans kallas för St Matthew Cycle. Dessa verk utstrålar en jordnära realism och har den imponerande tekniken chiaroscuro – det djärva kontrasten mellan ljus och mörker – som målaren är känd för.

Planeringstips: Innan du lämnar kyrkan, ta en stund och njut av Domenichinos blekta fresker från 1600-talet av St Cecilia i den andra kapellet till höger.

Utforska Quartiere Coppedè och upplev atmosfärisk arkitektur i Rom

Ett av Roms mest extraordinära områden, Quartiere Coppedè, skapades och byggdes av den relativt okända florentinska arkitekten Gino Coppedè mellan 1913 och 1926. Det är en sagolik serie palats med toskanska torn, Liberty-skulpturer, moriska bågar, gotiska gargoyles, freskomålade fasader och trädgårdar med palmer. Allt centrerat runt den magnifika Piazza Mincio.

You might be interested:  Hotel Riu Vistamar är ett hotell beläget i Puerto Rico, Spanien

Utforska sevärdheten Trajanuskolonnen i Rom

Trajan’s Column är en imponerande antik landmärke som reser sig över de kejserliga forumen. Om du tittar noga kan du se relieferna som skildrar Trajans militära kampanjer.

Utforska Roms sevärdheter: 22 platser att besöka

Varje onsdag håller påven en veckovis audiens i Vatikanen när han är i Rom.

Planeringstips: Biljetterna är gratis, men du måste begära dem och hämta dem i förväg.

Bästa sevärdheterna i Rom är gratis vid vissa tider

Om du planerar din resa rätt kan du få uppleva några av Roms bästa betalda sevärdheter helt gratis. Varje första söndag i månaden är det fri entré till Colosseum, Palatino och Roman Forum. På den sista söndagen i månaden kan man även besöka Vatikanmuseerna utan kostnad.

Besök dessa fantastiska platser i Rom

Den 1 maj är det en stor och gratis fest i staden med May Day-konserten.

The best way to see Rome attractions is by exploring on foot

I Rom är promenader det bästa sättet att utforska staden. En stor del av staden består av smala gränder och gångvägar som inte går att nå med turistbussar eller till och med vanliga bussar, så du missar mycket om du inte går.

Här är några platser att besöka när du är i Rom:

1. Colosseum – Detta imponerande amfiteater var en gång värd för gladiatorspel och andra evenemang.

2. Peterskyrkan – Vatikanens mest kända landmärke, denna vackra basilika har en fantastisk arkitektur och konstverk.

3. Spanska trappan – En populär mötesplats för lokalbefolkningen och turister, där man kan njuta av utsikten över stadens centrum.

4. Pantheon – Ett välbevarat antikt tempel som nu fungerar som en katolsk kyrka.

5. Trevifontänen – Kasta ett mynt över axeln för lycka vid denna magnifika fontän.

6. Forum Romanum – Den gamla romerska stadens hjärta, full av ruiner från antiken.

7. Vatikanmuseerna – Utforska den enorma samlingen av konstverk i Vatikanstaten, inklusive Sixtinska kapellet målade tak.

8. Piazza Navona – En livlig torg med barockarkitektur och tre vackra fontäner.

9. Trastevere-kvarteret – Upptäck charmiga gränder fyllda med restauranger, butiker och kaféer.

10. Villa Borghese – En stor park där du kan njuta av grönska, ta en båttur på sjön och besöka Galleria Borghese för att se konstverk.

Is Pompeii a day trip from Rome?

En hel romersk stad, begravd under aska och lava av Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. sedan grävdes upp så att du kan vandra runt där. Om du får chansen, ta den. Det ligger strax söder om Neapel men kan göras som en enkel dagsutflykt från Rom med höghastighetståg eller till och med (om du är ivrig) från Florens.

Ämnet handlar om de platser som man bör besöka när man är i Rom. En av dessa platser är Pompeji, en antik romersk stad som blev begravd under vulkanutbrottet från Vesuvius år 79 e.Kr. Den har sedan blivit utgrävd och erbjuder nu besökare möjligheten att utforska ruiner och få en inblick i det dagliga livet för över 2000 år sedan.

Andra platser att besöka inkluderar Vatikanstaten, hem till Peterskyrkan och Sixtinska kapellet; Colosseum, det berömda amfiteatern där gladiatorspelen ägde rum; Fontana di Trevi, den mest kända fontänen i Rom där man traditionellt kastar mynt för tur; Pantheon, ett välbevarat tempel dedikerat åt de gamla gudarna; samt Spanska trappan och Piazza Navona.

Det finns också många andra historiska monument, konstverk och pittoreska torg att upptäcka i staden. Med sin rika historia och kulturella arv finns det något för alla smaker när man besöker Rom.

Is Pompeii worth the trip from Rome?

Med över 2,5 miljoner besökare varje år är det lätt att förstå varför Pompeji är en sevärdhet som man inte får missa. Att besöka Pompeji gör till en fantastisk dagsutflykt från Rom om du har tid. Staden erbjuder en unik inblick i det antika romerska livet och dess välbevarade ruiner ger dig möjlighet att utforska gatorna, husen och offentliga platserna som en gång var fulla av liv. Du kan vandra genom de gamla teatrarna, beundra mosaikerna på golven och upptäcka de imponerande freskerna på väggarna. Det finns också ett museum där du kan se föremål som hittats under utgrävningarna, inklusive smycken, keramik och verktyg. En resa till Pompeji kommer definitivt att ge dig en fascinerande historielektion samtidigt som den bjuder på spektakulär arkitektur och konstverk från antiken.

Towns close to Rome include Fiumicino, Ostia Antica, Tivoli, Frascati

Viterbo, Rieti, Perugia och Chieti är några av de mindre kända städerna nära Rom som är värda ett besök. Dessa platser erbjuder en unik charm och historia som kan upptäckas bortom de mer välkända turistattraktionerna i Rom. För den som vill utforska södra Italien rekommenderas också att besöka Neapel, Gaeta och Ancona. Dessa städer har sin egen karaktär och erbjuder fantastiska sevärdheter och kulinariska upplevelser.

P.S. Glöm inte heller att inkludera Siena på din lista över platser att besöka utanför Rom! Den här medeltida staden är berömd för sitt vackra torg Piazza del Campo och sin årliga hästkapplöpning Palio di Siena. Det är definitivt värt ett stopp under din resa genom Italien!

Where I can visit from Rome by train?

1. Santa Marinella: Snabbaste tågresa – 54 minuter (från Roma Termini)

2. Tivoli: Snabbaste tågresa – 48 minuter (från Roma Termini)

3. Orvieto: Snabbaste tågresa – 1 timme och 3 minuter (från Roma Tiburtina)

4. Florens: Snabbaste tågresa – 1 timme och 32 minuter (från Roma Termini)

5. Assisi: Snabbaste tågresa – 1 timme och 58 minuter (från Roma Termini)

6. Pisa

7. Pompeji

Dessa platser erbjuder olika sevärdheter, som stränder i Santa Marinella, historiska byggnader i Tivoli, vacker arkitektur i Orvieto, konstskatter i Florens, religiös historia i Assisi samt de ikoniska landmärkena Leaning Tower of Pisa och ruiner av Pompeji.

Observera att dessa restider kan variera beroende på tidtabeller och typen av tågförbindelser till respektive destination.

Related Post

You Missed