Tourist Map Of Rome City Centre

Rom är en vacker stad fylld av historia och kultur. Vid varje hörn stöter du på arkitektoniska och konstnärliga skatter. Det finns så mycket att se och göra att det ibland kan vara svårt att veta var man ska börja, och hur man får ut mesta möjliga av sin resa.

För att underlätta för dig, ger denna guide dig riktning till de 20 bästa sakerna att göra och se i staden.

Ta några minuter att planera din tid i denna eviga stad för att få ut det mesta av dess sevärdheter. Glöm inte att lämna lite tid för avkoppling med en kopp kaffe och njuta av al-fresco-måltider med smaker från Italien.

Contents

Karta över turistattraktioner i Roms stadskärna

En av stadens mest spännande sevärdheter är Colosseum. När du står där och betraktar det, försök att föreställa dig hur det en gång var klätt i travertinsten och marmor, med en enorm presenning som skyddade 50 000 åskådare från solen.

I de djupa underjordiska kulisserna levde och tränade gladiatorer, samtidigt som vilda djur hölls fångna i burar för att sedan hissas upp inför publiken med hjälp av lyftanordningar.

De första spelen hölls år 80 e.Kr., då 50 000 djur slaktades under loppet av 100 dagar. Efter att ha övergivits på 400-talet användes det senare som en fästning och dess värdefulla travertinsten och marmor togs bort för att dekorera många av Roms palats.

Karta över Roms stadskärna med fokus på det historiska Romerska Forumet

Sätt av minst ett par timmar för att utforska de utbredda ruinerna som täcker området där det Romerska Forum en gång låg. Byggandet på platsen började på en etruskisk begravningsplats under 700-talet f.Kr. och blev sedan den magnifika centrala prydnaden i den antika staden.

Området var hem för tempel, offentliga platser, badhus och basilikor och med hjälp av informativa kartor och informationstavlor kan du fortfarande urskilja konturerna av viktiga byggnader och gator, som Via Sacra – Forumets huvudväg samt platsen där Julius Caesar kremerades, Tempio del Divo Giulio.

Karta över turistattraktioner i Roms stadskärna: Sankt Peterskyrkan

Vatikanstatens hjärta är Peterskyrkan, som är den mest spektakulära och rikaste av Italiens kyrkor. I kyrkan finns vackra konstverk, inklusive La Pietà, Michelangelos suggestiva skulptur av Maria och Jesus.

Bygget av kyrkan tog 120 år och den helgades till slut år 1626. Var beredd på att stå i kö för att komma in och följ den strikta klädkoden som gäller för denna katolska plats för tillbedjan. Mini-klänningar, shorts eller bar axlar är inte tillåtna.

You might be interested:  En beskrivning av Hotel Reina Isabel Las Palmas hemsida

Karta över turistattraktioner i centrala Rom: Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet

I Vatikanstaten finns också en samling museer som innehåller några av världens största konstverk. Här visas etruskiska bronsföremål och egyptiska mumier, fresker av Raphael samt verk av Caravaggio och Leonardo da Vinci.

En del av museikomplexet innehåller Sixtinska kapellet, eller Capella Sistina, där en av världens mest ikoniska tak kan ses. Det är väl värt att vara tålmodig för att få en glimt av denna fresk som Michelangelo tog fyra år på sig att slutföra, arbetandes från ett ställning i en trång och smal plats.

Karta över Roms stadskärna: Trevi-fontänen

Den eviga staden är full av imponerande och lekfulla statyer, men Trevifontänen är förmodligen en av de mest ikoniska. Denna fontän är känd över hela världen för Anita Ekborgs dopp i filmen La Dolce Vita.

Nyligen renoverad är denna vattenanläggning en överdådig samling av barocka mytiska figurer och vilda hästar. Enligt traditionen sägs det att om man kastar en slant i fontänen kommer man att återvända till staden. Med tanke på att genomsnittet av 3 000 € per dag kastas i vattnet, verkar det tydligt att många människor hoppas på att detta stämmer.

Karta över Roms stadskärna med turistattraktioner: Pantheon

Detta är en av de äldsta och mest inflytelserika byggnaderna i den västra världen, som har stått i över 2 000 år. Dess magnifika interiör av brons, förgyllda detaljer och målningar döljer den något trista och skadade exteriören som visas för omvärlden.

Pantheon har världens största obefästa betongkupol som någonsin byggts. Pantheons imponerande dimensioner är perfekt symmetriska, medan dess mest fascinerande drag är ett centralt hål på nästan 9 meter i kupolen.

Symboliskt förbinder detta templet med gudarna, men i verkligheten sprider det belastningen från betongtaket. Den inre marmorgolvet är sluttande för att låta regnvatten rinna bort utan att orsaka skador.

Karta över turistattraktioner i centrala Rom: Piazza Navona

Under många århundraden var denna vackra torg platsen för stadens huvudsakliga marknad. Det är fortfarande en populär plats för gatukonstnärer och försäljare att underhålla turister medan de kopplar av på ett gatukafé.

På Piazzaen omges man av gamla barockpalats och domineras av Berninis Fontän över de fyra floderna – Nilen, Ganges, Donau och Plata.

Karta över turistattraktioner i centrala Rom: Villa och Galleria Borghese

Denna imponerande galleri innehåller en av världens bästa privata konstsamlingar, med fantastiska verk av Raphael, Titian, Bernini och Caravaggio.

Samlingen samlades ihop under slutet av 1500-talet av en av historiens mest hänsynslösa konstsamlare, kardinal Scipione Borghese.

Om du bara har tid att besöka ett galleri i staden, bör det vara detta. Biljetter måste förbokas och du kommer att tilldelas en tvåtimmarsperiod.

Karta över Roms stadskärna: De spanska trapporna

Nästan alla besökare tar en bild på sig själva på Spanska Trappan. Byggd år 1727, slingrar den sig upp från Piazza di Spagna till den franska kyrkan Chiesa della Trinità dei Monti.

Vid foten av trapporna finns en fascinerande fontän, Barcaccia, även känd som ‘sjunkande båt’-fontänen.

Att sätta sig ner på Spanska trappan en stund är ett utmärkt sätt att vila benen och titta på människor.

Karta över turistattraktioner i centrala Rom: Castel St. Angelo

Denna mörka och imponerande cirkulära palats nära Vatikanen byggdes som ett mausoleum för kejsar Hadrianus.

Genom århundradena har det även fungerat som ett fängelse, en påvlig bostad och en fristad för påvar i tider av oro. Det är kopplat till Vatikanstaten genom en underjordisk passage.

You might be interested:  De bästa hotellen vid sjön Como i Italien

Utforska museet och njut sedan av en kopp kaffe på stadsmurarna, en fantastiskt sätt att beundra staden.

Karta över Roms stadskärna: 11. Capitolium (Campidoglio)

I huvudstadsområdet finns världens äldsta offentliga museer och det innehåller några av de finaste samlingarna av klassisk skulptur i Italien.

Ingången till museikomplexet är genom Palazzo dei Conservatori, där du hittar en gård full av ett enormt huvud, hand och fot.

Detta är vad som återstår av en 12 meter hög staty av Konstantin, som tidigare stod i Forum Romanum.

Karta över turistattraktioner i centrala Rom – Upptäck Trastevere

The narrow alleys of Trastevere contain some of the most photographed washing in the world , because despite its popularity with the tourists, the area is still very much residential.

Centralt beläget i Rom finns den vackra Piazza Santa Maria de Trastevere, där både lokalbefolkning och turister samlas dag och natt.

Karta över turistattraktioner i centrala Rom: Utforska Campo de’ Fiori

Denna plats ligger i Parione-distriktet och brukade vara en plats för tävlingar och avrättningar. Idag är det hem för en livlig gatemarknad under dagen och ett populärt centrum för nattliv bland ungdomar när solen går ner.

Omgiven av medeltida adelspalats har det alltid varit en plats att besöka och bli sedd på.

Karta över turistattraktioner i centrala Rom: Circus Maximus

Även om det inte finns mycket att se ovan jord idag, var Circus Maximus enormt och den största arenan i antikens värld där regelbundna hästkapplöpningar hölls.

Under sin storhetstid hade den kapacitet att rymma 250 000 personer, vilket motsvarade en fjärdedel av den antika stadens befolkning.

Spåret från ursprungsvägen kan fortfarande ses i gräsområdet idag.

Karta över Roms stadskärna med turistattraktioner

Munnen av Sanningen är en stor marmormask, troligtvis en avbildning av havsguden Oceanus, med öppna ögon, näsborrar och mun.

Turistkartan över Roms stadskärna finns placerad vid väggen av kyrkan Santa Maria in Cosmedin, på Piazza della Bocca della Verita.

Det är okänt vad denna sten ursprungligen användes till, men det har uppstått legender kring den. Om du vågar sätta din hand i dess mun, se till att du inte ljuger, annars kommer den att slå igen på din handled.

Karta över turistattraktioner i centrala Rom: Piazza Knights of Malta och Nyckelhålet

Denna sevärdhet, belägen på Aventine Hill, ligger lite vid sidan av de vanliga turiststråken. Letar du efter den förseglade dörren som leder till trädgårdarna hos Malteserorden.

Av en slump eller genom en smart arkitektonisk trick, kan du se den extraordinära synen av Peterskyrkans kupa om du tittar genom dess nyckelhål.

Karta över turistattraktioner i centrala Rom: Giardino degli Aranci

Vi närmar oss slutet av vår resa runt den eviga staden och denna fridfulla Apelsinträdgård är den perfekta platsen att koppla av en stund, kanske njuta av en picknick eller ta del av någon av föreställningarna på dess utomhusteater.

Trädgården fick sitt namn av helgonet Sankt Dominikus, som planterade klostrets första apelsinträd här. Enligt legenden plockade Sankta Katarina av Siena apelsinerna och gjorde dem till konfekt, som hon sedan gav till påven Urban VI.

Karta över turistattraktioner i Roms stadskärna: Tiber Island

Tiberön är en plats fylld av mystik och omgiven av legender. Den är förbunden med flodens stränder genom stadens första stenbro, Ponto Rotto eller den trasiga bron.

Formad som ett antikt romerskt krigsskepp, höll ön en liten fästning under medeltiden och har alltid haft kopplingar till läkande.

Det sägs att dess källa innehåller hälsosamt vatten, vilket ansågs vara effektivt under medeltida pestepidemier.

Karta över turistattraktioner i centrala Rom: De antika baden Caracalla

Batherna i Caracalla ligger nära Via Appia och byggdes av fångar och slavar på order av kejsar Caracalla.

You might be interested:  Att hyra en bil i Rom Fiumicino flygplats, Italien

Komplexet var enormt och dess imponerande ruiner är fortfarande synliga idag. Dessa, tillsammans med ett fascinerande museum, ger oss en glimt av en antik värld. Ursprungligen klädd i marmor och täckt av ljusa fresker och mosaiker användes dessa badhus av upp till 6 000 romerska medborgare om dagen.

Det är värt att se dem upplysta på natten eller försöka få biljetter till en av operorna som regelbundet hålls i deras trädgårdar under sommarmånaderna.

Karta över turistattraktioner i Roms stadskärna: Piazza del Popolo

Piazza del Popolo ligger i norra delen av staden, där tre kända gator möts – Via del Corso, Via del Babuino och Via di Ripetta. Dessa gator är hem för många exklusiva butiker och boutiquer.

Denna stora torg öppnar sig från porten genom Aurelians murar och var den första synen besökare hade av staden när de anlände från norr. Piazza har omgestaltats många gånger under århundradena och är nu kopplad till en park på Pincio Hill ovanför det genom en böjande trappa.

Utformningen av denna plats ger intrycket av träd och växter som kaskaderar ner i torget nedanför. Piazza del Popolo rymmer en egyptisk obelisk och är omgiven av tre kyrkor tillägnade Jungfru Maria.

The city centre of Rome is the part

1. Piazza del Popolo

2. Piazza Venezia

3. Tiberns östra strand

4. Piazza di Spagna

Dessa områden sträcker sig genom centrum och ger en bra uppfattning om stadens historia.

Den mest kända kartan över Rom är..

1. Kartan skapades år 1748 av den italienska kartografen Giambattista Nolli.

2. Den anses vara en av de mest betydelsefulla historiska dokumenten som någonsin har skapats om staden Rom.

3. Kartan visar stadens centrum och dess olika kvarter i detalj, inklusive gator, torg och byggnader.

4. Detaljrikedomen på kartan gör det möjligt att studera stadens arkitektur och urban layout under denna tidsepok.

5. Många forskare använder fortfarande denna karta som referens för att studera Roms historia och utveckling genom åren.

6. Kartans noggrannhet och precision har blivit erkänd både inom akademiska kretsar och bland turister som besöker staden idag.

7. Originalkartorna finns bevarade på flera museer runt om i världen, vilket ger människor möjlighet att se dem personligen eller via digitala reproduktioner.

8. Genom att jämföra den historiska kartan med dagens moderna kartor kan man få en bättre förståelse för hur staden har förändrats över tid.

10.Kartans estetiska skönhet kombinerad med dess historiska värde gör den till en unik och viktig resurs för att utforska Roms rika kulturarv.

What attractions are in the Centre of Rome? In the centre of Rome, there are many attractions

Colosseum är en av Roms mest populära sevärdheter och har fått ett betyg på 4,5/5 baserat på 1 980 recensioner. Det imponerande amfiteatern erbjuder besökare en fascinerande inblick i det antika Rom.

Trevi-fontänen är också mycket omtyckt och har fått ett betyg på 4,5/5 baserat på 1 879 recensioner. Fontänen anses vara en av de vackraste i hela världen och lockar till sig turister från när och fjärran som kastar mynt över axeln för att försäkra sig om att återvända till staden.

Pantheon, med sitt imponerande kupoltak, har fått ett betyg på 4,5/5 baserat på 1 593 recensioner. Denna välbevarade byggnad från antiken är känt för sin arkitektur och historiska betydelse.

Piazza Navona rankas också högt bland turisterna med ett genomsnittligt betyg på 4,5/5 baserat på 1 461 recensioner. Den pittoreska torgplatsen erbjud

Related Post

You Missed