Best Way To Travel In Rome

Hur lätt det är att ta sig runt i Rom beror till stor del på vilka förväntningar du har.

Det viktigaste att komma ihåg är att Rom är gammalt. Verkligen gammalt. De flesta gatorna har inte designats för att rymma människor, bussar, bilar eller cyklar, och det underjordiska nätverket har byggts in och runt en av de mest arkeologiskt rika platserna på jorden. Just de saker vi alla kommer till Rom för att se är precis anledningen till varför det tar så lång tid att ta sig runt i staden. Ha det i åtanke nästa gång du besöker och kom ihåg att eventuella förvirrande omvägar du hamnar på kan bli den bästa delen av din resa!

Här är det du behöver veta för att hitta runt i Rom.. Här är informationen som kommer hjälpa dig navigera genom Roms gator och sevärdheter.

Få pålitlig vägledning till världens mest fantastiska upplevelser direkt i din inkorg varje vecka med vårt e-postnyhetsbrev.

Utforska staden med kollektivtrafik

Just like any major city, the Eternal One has a comprehensive public transport network of buses, trams, and trains that will take you anywhere you want to go. Of course, they may also take you to a few places you weren’t planning on visiting, so it helps to get yourself familiarized before you’re on the ground. Atac, the company that operates all mass transit in Rome, has undergone a facelift in recent years and though some wrinkles are still visible, it’s a pretty convincing nip and tuck. Visitors can download maps in multiple languages from the Atac website , or download the Moovit app to get real-time info.

Roms tunnelbana är fylld med arkeologiska fynd © LordHenriVoton / Getty Images.

Bästa sättet att resa runt i Rom: Metro linje C är perfekt för sightseeing

Det är bra att komma ihåg att de två tunnelbanelinjerna A och B främst går i norr-sydlig riktning, medan linje C sträcker sig längre österut. Linje C kommer vara en av de mest kända sevärdheterna om du passerar genom centrala Rom: arkeologiska fynd vid stationen Imperial Forum har varit så många att det har tagit årtionden för att gräva fram spåren. Som ett resultat är gatan mellan Colosseum och Forum fylld med tungt maskineri och löftet om att ‘det snart blir klart’. Håll inte andan, men stressa inte heller, och kom ihåg att gatan fortfarande är öppen för viss trafik, så var försiktig när du korsar vägen.

Bästa sättet att resa i Rom: Spårvagnar går från öst till väst

Rom har sex små spårvagnslinjer som främst är användbara för att resa från öst till väst och de är ett bra sätt att se områdena Trastevere och Monteverde. Spårvagnarna är en rolig, något nostalgisk och lite trevligare transportmetod eftersom de oftast undviker mycket biltrafik. Dessutom finns det fortfarande vissa vintage-spårvagnar i drift, så du kan få chansen att uppleva lite retrokänsla när du åker.

Spårvagnssystemet spelar en viktig roll i historien om det moderna Rom och det är värt att lära sig lite om bakgrunden (för alla våra kollektivtrafik-historieälskare där ute). Men ett pågående förbättringsprojekt på spårvagnslinje nummer 3 innebär att du behöver ta en ersättningsbuss om du vill ta dig över Tibern, så en del av bekvämligheten och charmen med spårvagnarna kan gå förlorad.

Att använda bussarna i Rom är ett utmärkt sätt att uppleva staden som en lokal. Genom att ta bussen kan du utforska olika delar av staden och få en autentisk känsla för Roms vardagsliv. Bussnätet täcker hela staden och det finns många linjer att välja mellan, vilket gör det lätt att ta sig runt till de olika sevärdheterna och turistattraktionerna.

En fördel med att resa med buss är att det är relativt billigt jämfört med andra transportalternativ i Rom. Du kan köpa biljetter direkt på bussen eller på förköpsställen som tobaksaffärer eller tidningskiosker. Det finns också möjlighet att köpa flerdagarsbiljetter om du planerar att vara i staden under en längre period.

När du tar bussen bör du vara medveten om rusningstrafikens tider, eftersom vissa linjer kan bli överfulla under morgon- och eftermiddagsrusningen. Om möjligt, undvik dessa tider för en mer bekväm resa.

Det kan vara bra att ha en karta över busshållplatserna samt tidtabeller till hands när du reser runt i Rom. På så sätt kan du planera din rutt på ett effektivt sätt och undvika onödig väntetid vid hållplatserna.

You might be interested:  Artikeln handlar om Berjaya Eden Park London Hotel i London

Ett tips är också att vara uppmärksam på dina ägodelar när du åker buss, eftersom ficktjuvar ibland försöker dra nytta av trängseln. Håll dina värdesaker nära kroppen och var extra försiktig när du kliver på och av bussen.

Sammanfattningsvis är att resa med buss i Rom ett bekvämt, prisvärt och autentiskt sätt att upptäcka staden. Genom att planera din rutt i förväg och vara vaksam kan du njuta av en smidig och trevlig resa runt Roms gator.

Bästa sättet att resa runt i Rom: Det omfattande bussnätverket

Att använda ersättningsbussar kan vara ett bra sätt att utforska det omfattande bussnätverket i Rom, som täcker mest mark av alla delar av stadens kollektivtrafiksystem. Att åka buss är en av de bästa sätten att verkligen uppleva stadens kaos och även om nätverkets storlek kan kännas överväldigande så är det definitivt värt det.

Att resa runt i Rom kan vara överväldigande, men det finns några sätt att göra det enklare. En bra idé är att använda Atac-skyltarna som finns vid nästan varje busshållplats. Dessa skyltar kan hjälpa dig att hitta rätt buss och riktning. För ännu mer exakta tidtabeller kan du också ladda ner Moovit-appen, som ger uppdaterade avgångstider och visar vilket håll du ska titta åt.

Om du känner dig osäker eller förvirrad är det alltid bäst att fråga personer som väntar vid samma hållplats. Även om vissa kanske inte är så glada över att bli störda, finns chansen att någon kommer hjälpa dig genom att bekräfta om du är på rätt plats och till och med se till så att du hoppar på rätt buss.

Att navigera kollektivtrafiken i Rom behöver inte vara svårt om man bara vet vilka verktyg man ska använda sig av och vågar ta hjälp när det behövs.

Den bästa sättet att resa runt i Rom

Resenärer kan köpa dagliga eller veckovisa biljetter från maskiner eller kiosker som finns vid ingången till nästan varje tunnelbanestation, och Tap and Go-systemet är tillgängligt för alla med kontaktlösa kort samt smartphones och smarta klockor. Du kommer att debiteras för enkelresor och varje resa är giltig i 100 minuter, precis som med ett vanligt resekort. Även om Tap and Go-systemet har blivit ganska pålitligt det senaste året, har det fortfarande sina små problem och är ibland ur funktion för underhåll. Det skadar inte att ha en extra biljett ifall något sådant inträffar. Och ja, biljettmaskinerna ger inte mer än €6 i växel så se upp innan du använder en €20-sedel för att betala för en €1.50-biljett!

En av de bästa sätten att lära känna Rom är att promenera runt i de olika stadsdelarna.

Den bästa metoden att utforska Roms sevärdheter är till fots

Att promenera genom Rom är lika frenetiskt och romantiskt som du tror att det kommer vara, och du kommer se ikoner vid varje gathörn. En stor del av Roms antika centrum, där platser som Colosseum, Forum Romanum och Pantheon finns, ligger inom bekvämt gångavstånd. På en fin dag kan du besöka alla dessa platser och mycket mer.

Det finns alltid något som händer och om du tar det lite lugnt kommer du att uppleva den atmosfär som gör Rom så unikt. Det är bara genom att promenera som du kan upptäcka Rosenträdgården gömd ovanför Circo Massimo, eller stigen längs Tibern. Om du vill se Rom för vad det verkligen kan vara, stanna upp och gå en stund.

Of course, for all its magic, the center of Rome can be extraordinarily congested with foot and car traffic, so navigating these areas sometimes takes a lot of time and even more patience.

Försök att undvika rusningstid på platser som du inte nödvändigtvis ska besöka: om du bara vill promenera runt Colosseum, vänta tills efter det stänger kl 18. Då minskar folkmassorna betydligt. Det är ju den magiska timmen när ljuset träffar det perfekt och allting lyser i rosa och guldiga nyanser.

Enklaste sättet att resa runt i Rom

Att åka tunnelbanan är vanligtvis det snabbaste sättet att ta sig genom staden. Roms tunnelbanesystem består av tre linjer (eller två och en halv, om vi ska vara ärliga) – A, B och till viss del C. Linje A sträcker sig från Cornelia och Vatikanen (Cipro / Ottaviano) i nordväst till Cinecittà och Anagnina i söder.

– Linje A: Från Cornelia och Vatikanen (Cipro / Ottaviano) i nordväst till Cinecittà och Anagnina i söder.

– Linje B: Från Rebibbia i nordost till Laurentina i sydväst.

– Linje C: Delvis färdigställd, går från Monte Compatri-Pantano till Lodi Parco dei Medici.

Detta är de olika linjerna som utgör Roms tunnelbanesystem.

Undvik att köra i Rom – bästa sättet att resa

Här är grejen. Att köra i Italien är en konstform, och om du kan köra i städer som Rom har du nått en ny nivå av skicklighet. Romarna kör med en brådska och logik som undgår alla andra, och även om det kan verka som att de är aggressiva (och ibland kan de vara det) så försöker de oftast bara ta sig fram genom luckor i trafiken som bara de ser. Försök inte blanda dig in i detta, eftersom det oundvikligen kommer leda till förvirring från din sida och frustration från alla runt omkring dig.

Så tar du dig runt i Rom

Utforska staden med kollektivtrafik.

You might be interested:  Hotell och Restaurang A-kassa Telefonnummer, din pålitliga följeslagare i tider av behov

– Biljetter gäller för bussar, spårvagnar och tunnelbanor.

– Att gå är det bästa sättet att se några av Roms viktigaste platser.

– Att köra bil i Rom bör undvikas.

– Taxis är lätta att hitta.

– Cyklar och mopeder är populära, men inte alltid kloka val.

– Rom är inte särskilt tillgängligt.

Andra tips för att utforska staden:

1. Ta dig runt med kollektivtrafiken: Bussar, spårvagnar och tunnelbanor erbjuder ett bekvämt sätt att ta sig runt i Rom. Biljetterna kan användas på alla dessa transportmedel.

2. Promenera för att upptäcka Roms främsta sevärdheter: Genom att gå kan du verkligen njuta av stadens charm och få en närmare titt på de mest betydelsefulla platserna i Rom.

3. Undvik att köra bil: Trafiken i Rom kan vara kaotisk och parkeringen svår. Det rekommenderas starkt att undvika bilkörning om möjligt.

4. Använd taxi när det behövs: Om du behöver snabbt förflytta dig eller har tung bagage kan det vara praktiskt med en taxi. De finns lättillgängliga över hela staden.

5. Var försiktig med cyklar och mopeder: Även om många romare använder cyklar eller mopeder som transportmedel, kan trafiken vara hektisk och farlig för oerfarna cyklister. Var försiktig och överväg om det är lämpligt att använda dessa färdmedel.

Bästa sättet att resa runt i Rom: Enkelt att hitta taxibilar

Lämna körningen åt proffsen, i det här fallet romarna. Taxis är vanligt förekommande och kan enkelt beställas via appen Free Now, som ger dig fasta priser och möjlighet att betala genom den. Uber är också ganska pålitligt runt staden och ger dig valet mellan en taxi eller en privat hyrbil som kallas för NCC, vilket står för Noleggio con Conducente (hyrbil med chaufför).

Bästa sättet att utforska Rom

För att upptäcka en stad med en sådan historia är det en av de bästa sätten att gå med i lokala guider på roliga turer som erbjuder exklusiv tillgång och oändligt många berättelser. Det finns så mycket att se och olika sätt att utforska dem på. Ta en titt på alla våra rundturer i Rom som inkluderar de främsta monumenten och museerna, samt otroliga dagsutflykter.

Här är några praktiska tips för att utforska Rom:

1. Gå med i en lokal guidad tur: Att ha en kunnig guide vid din sida kommer ge dig unik inblick i stadens historia och kultur. De kan också ge dig tillgång till platser som annars inte är öppna för allmänheten.

2. Besök de mest kända monumenten: Missa inte Colosseum, Pantheon eller Fontana di Trevi när du besöker Rom. Dessa ikoniska landmärken ger dig möjlighet att beundra antika arkitektur och lära dig mer om Roms rika arv.

3. Utforska museumens skatter: Vatikanmuseerna, Galleria Borghese och Capitolini-museet är bara några exempel på de fantastiska konstsamlingarna som finns i staden. Ta dig tid att njuta av mästerverk från olika epoker.

4. Planera dagsutflykter: Utöver staden har Rom också fantastiska dagsturer runt omkring sig, såsom Pompeji, Tivoli eller Ostia Antica – alla dessa platser bjuder på unika historiska sevärdheter och en chans att uppleva mer av Italiens historia.

Kom ihåg att ta del av de olika turerna som erbjuds för att få ut det mesta av din vistelse i Rom.

Den bästa sättet att resa i Rom utan att upprepa det

Var försiktig med cyklar och mopeder i Rom. Dessa har blivit ett populärt transportmedel här precis som i andra städer runt om i världen. Turistguider är ofta skickliga på att hjälpa cyklister och mopedister att navigera genom gatorna, men om du inte är van vid att köra i trafikerade filer med ojämna trottoarer kan du sätta dig själv (och andra) i fara.

Priset för ett 3-dagars metropass i Rom?

Roma 48H / 72H Biljett: Med denna biljett kan du resa i 2 dagar för 12,50 € eller i 3 dagar för 18 €. Tips: Du kan nu också köpa ditt kollektivtrafikkort (72 timmar) inklusive flygplatsöverföring online. Köp detta Rom Travel Card här.

– Roma 48H biljett kostar endast 12,50 € och ger dig möjlighet att resa obegränsat inom två på varandra följande dagar.

– Roma 72H biljetten kostar bara 18 € och ger dig frihet att utforska staden under tre sammanhängande dagar.

– Båda dessa biljetter inkluderar även flygplatsöverföring, vilket gör det bekvämt för dig att komma till och från flygplatsen utan extra kostnad.

– Nu kan du enkelt köpa din Rome Travel Card online och undvika köer vid biljettluckorna.

Bästa sättet att resa i Rom: Tillgänglighet och alternativ

Både nationella och kommunala myndigheter har arbetat med att förbättra Roms infrastruktur för personer med funktionsnedsättningar, och ATAC-webbplatsen erbjuder en omfattande översikt över tunnelbanan, spårvagnarna, tågen och bussarna som är tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar. Enligt ATAC-webbplatsen är 98% av bussarna utrustade med ombordstigningsplattformar, 70% av spårvagnarna har plattformsliknande golv och majoriteten av tunnelbanestationerna har även hissar samt taktila gångvägar och kartor för synskadade passagerare, skärmar för hörselskadade samt punktskriftsinformation. Webbplatsen har också en praktisk sökfunktion där du kan kontrollera om din station erbjuder dessa tjänster, och den uppdateras i realtid vid eventuella serviceavbrott.

De stora sevärdheterna runt staden erbjuder särskild tillgång för besökare med begränsad rörlighet: det är möjligt att boka en rullstol på Vatikanmuseerna, och Colosseum har både rampar och hissar för att underlätta förflyttning runt monumentet (med undantag för de delar av Colosseum som ligger under marken, dessa är inte tillgängliga för rullstolsburna). Men det finns ingen tvekan om att det fortfarande går långsamt på de pittoreska kullerstensgatorna för dem med några mobilitetsutmaningar, inklusive de som reser med små barn och barnvagnar. Ha detta i åtanke när du planerar din dag, och om du har värdefulla passagerare med dig försök att schemalägga dina ikoniska besök utanför rusningstid.

You might be interested:  Jordbruksverket - Den Äventyrliga Resenären Med Hund Till Tyskland

The cheapest way of transportation in Rome is..

Det billigaste sättet att ta sig runt i Rom med kollektivtrafik är genom att använda stadens omfattande buss- och tunnelbanesystem. En enkelbiljett för antingen buss eller tunnelbana kostar endast €1,50 och gäller i 100 minuter, vilket ger dig möjlighet att byta mellan bussar och tunnelbanelinjer inom den tidsramen.

Här är några fördelar med att resa runt i Rom på detta sätt:

1. Prisvärt – Biljetterna är mycket prisvärda jämfört med andra transportalternativ.

2. Flexibilitet – Du kan enkelt byta mellan olika linjer för att nå dina destinationer.

3. Täckning – Buss- och tunnelbanenätverket täcker stora delar av staden, vilket gör det lättillgängligt för turister.

4. Pålitlighet – Kollektivtrafiken har vanligtvis regelbundna tidtabeller och håller sig till dem.

5. Miljövänligt – Att använda kollektivtrafik bidrar till minskad luftförorening genom färre privatfordon på vägarna.

6. Sightseeingmöjligheter – Under din resa kan du njuta av utsikten över Roms berömda sevärdheter från bussen eller tunnelbanan.

7. Lättillgängliga biljetter – Biljetter kan köpas vid de flesta busshållplatser eller metrostationer samt via mobilappar.

Att resa runt i Rom med kollektivtrafik är ett bekvämt och ekonomiskt sätt att utforska staden. Så se till att utnyttja stadens buss- och tunnelbanesystem under ditt besök i Rom!

Uber expensive in Rome

På grund av de begränsade alternativen är Uber-priserna i Rom dyrare än vanliga taxibilar och transfer-tjänster, om du inte beställer en vanlig taxi genom appen. Uber Black är det mest prisvärda alternativet och kostar normalt cirka 100 euro för resan från FCO-flygplatsen till stadens centrum.

Det finns dock ett viktigt undantag att notera: P.S. Om du väljer att använda Ubers standardtaxi via appen kan du få mer konkurrenskraftiga priser jämfört med andra transportalternativ i Rom. Detta kan vara ett bra sätt att spara pengar på din resa runt staden!

Uber finns i Rom

1. Boka en Uber i förväg: Planera din resa genom att boka en Uber-ride upp till 30 dagar i förväg, när som helst och vilken dag på året som helst.

2. Använd kollektivtrafik: Rom har ett välutvecklat nätverk av tunnelbanor, spårvagnar och bussar som kan ta dig runt staden smidigt och kostnadseffektivt.

3. Hyr en cykel eller scooter: Utforska Roms gator på två hjul genom att hyra antingen en cykel eller scooter. Detta ger dig frihet att utforska staden i din egen takt.

4. Gå till fots: Med sin historiska charm är Rom perfekt för promenader. Ta dig tid att vandra längs stadens pittoreska gator och upptäck dess sevärdheter till fots.

5. Hyr en bil: Om du planerar att utforska områden utanför centrala Rom kan det vara fördelaktigt att hyra en bil för bekväm transport.

6. Använd taxi-tjänster: Du kan också använda traditionella taxitjänster för snabb och bekväm transport runt staden, även om priserna kan vara högre än andra alternativ.

7. Åk med hop-on-hop-off-bussarna: Dessa turistbussar erbjuder guidade rundturer runt Roms mest populära sevärdheter med möjlighet att hoppa av vid olika platser längs vägen.

8. Använd delningstjänster för mopeder: I Rom finns det också delningstjänster för mopeder som gör det möjligt att hyra en moped för kortare sträckor.

9. Ta tåget: Om du planerar att besöka andra städer i Italien kan du använda tågtransporten från Roms centralstation, Termini, för att nå ditt resmål.

10. Utforska till fots med en guidad tur: För en mer informativ och intressant upplevelse av Rom kan du ansluta dig till en guidad tur där du får lära dig om stadens historia och sevärdheter från kunniga lokala guider.

The metro in Rome is not free

Rom har ett effektivt, om än inte särskilt omfattande tunnelbanesystem. Som vi nämnde tidigare är det mycket billigt, €1.50 per resa med enkelbiljett (läs mer om biljetter). Tunnelbanan i Rom täcker de viktigaste turistattraktionerna och är ett bekvämt sätt att ta sig runt i staden.

P.S. Förutom tunnelbanan finns det också andra transportalternativ i Rom, som bussar och spårvagnar, som kan vara bra att utforska för att komma till platser utanför tunnelbanelinjerna eller för att uppleva stadens charm på vägen.

Buses not free Rome Italy

Med Rome City Pass med kollektivtrafik kan du använda tunnelbanelinjer, liksom bussar, spårvagnar och tåg inom Roms innerstad gratis. Du kan använda kollektivtrafiken så ofta du vill under giltighetsperioden för ditt Rome City Pass.

1. Gratis tillgång till tunnelbanan

2. Gratis åkning på bussar inom stadens gränser

3. Frihet att ta spårvagnen utan extra kostnad

4. Möjlighet att resa med tåg inom innerstaden utan avgift

5. Obegränsad användning av kollektivtrafiken under passets giltighetstid

Observera: Listan har färre än 10 punkter eftersom det inte finns fler fördelar som behöver nämnas i detta sammanhang.

Genom att utnyttja dessa förmåner kan du enkelt och bekvämt utforska Rom och dess sevärdheter utan bekymmer över transportkostnader eller biljettköp.

Related Post

You Missed