Best Hotels To See Northern Lights

Är inte livet fantastiskt? Ibland, åtminstone för mig, är det svårt att tro att vi alla bara är här på denna vackra planet full av underverk som Grand Canyon, giraffer och det bländande fenomenet vi kallar norrsken.

Jag har haft turen att få se de två första av dessa underverk, men norrskenet har hittills undgått mig. Förmodligen beror det på att jag aldrig har varit i Arktis där de förtrollande gröna, gula och ibland röda ljusen oftast ses dansa på himlen.

Inom en snar framtid skulle jag vilja göra den resan. Men lyckligtvis har många av mina kollegor här på The Points Guy haft sina egna äventyr med att jaga norrsken, så vi har sammanställt några praktiska guider om vad man kan förvänta sig av en resa och om det är bäst att se dem från land, luft eller havet.

Oavsett hur du upplever dem, är det troligt att du behöver en plats att sova före, under eller efter jakten på de bästa platserna för att se norrskenet.

Oavsett om du vill uppleva det på ett stilfullt sätt i Reykjavik eller sova direkt under norrskenet i en glasigloo i Finland, här är de bästa hotellen för att se norrskenet.

Relaterat: Solaktiviteten förväntas vara som högst år 2024. Här är de bästa platserna runt om i världen att se norrskenet.

Ion Adventure Hotel

Ion Adventure Hotel, som är en del av Design Hotels och medlem i Marriott Bonvoy, erbjuder en unik vistelse i Selfoss, Island. Här får du chansen att uppleva det magiska fenomenet norrskenet på nära håll.

Detta hotell är både intimt och avlägset med endast 45 rum, beläget cirka en timme från Reykjavik. Den robusta designen, fylld med betongdetaljer, verkar spegla de lavafält som omger fastigheten. På Northern Lights Bar erbjuds fantastisk utsikt över landskapet och himlen utanför genom golv till tak-fönster. Hotellets personal kan arrangera olika typer av äventyr (det finns en anledning till att det står i namnet) för att komma ännu närmare magin på himlen..

Medlemskap i Marriott Bonvoy ger möjlighet att boka Ion Adventure Hotel för så lite som 50 000 poäng per natt, medan kontantpriserna börjar på cirka 276 dollar.

Anslut dig till över 700 000 läsare för de senaste nyheterna, djupgående guider och exklusiva erbjudanden från TPG:s experter.

Genom att registrera dig kommer du att få nyhetsbrev och marknadsföringsinnehåll samt godkänna våra användarvillkor och bekräfta datapraxis enligt vår integritetspolicy. Du kan när som helst avregistrera dig.

Upptäck norrskenet på Hotel Ranga

Hotel Ranga i Hella, Island är en charmig egendom som tillhör Small Luxury Hotels of the World (och Hyatt för tillfället). Det erbjuder en rustik atmosfär med lyxiga inslag.

Hotellet beskrivs som en blandning mellan ett jaktstuga och en palatsliknande timmerstuga. Men det har också en observatorium där en lokal astronom hjälper gäster att se kosmos – även med otränade ögon. Om du är rädd för att missa norrskenet mitt i natten, tryck bara på knappen på din hotelltelefon och hotellets aurora-vakna team kommer att meddela dig när ljuset börjar lysa upp himlen.

Detta hotell tillhör kategorin 7 på World of Hyatt och det går att boka rum för mellan 25 000 och 35 000 poäng. Priserna för kontantbetalning börjar på cirka $300 per natt.

Bästa hotellen för att uppleva norrsken i Reykjavik

Marriotts Edition-varumärke, grundat av den berömda hotellägaren Ian Schrager, är känt för sina trendiga och stilfulla hotell runt om i världen.

Reykjavik Edition i Island är inte ett undantag när det gäller att se norrskenet. Faktum är att hotellet kanske till och med befinner sig på en helt annan nivå, med tanke på dess utmärkta läge i en super-trendig stad som också råkar vara en plats för att upptäcka norrskenet. På hotellet finns det en fantastisk utsiktspunkt för observation av norrskenet – The Roof bar, där man kan njuta av drycker och hållbart framställd mat samtidigt som man beundrar de imponerande bergen och havsutsikten.

You might be interested:  Bästa Hop On Hop Off Rom - Utforska staden med stil och flexibilitet!

Priserna på Reykjavik Edition börjar vid cirka 392 dollar per natt, medan Marriott Bonvoy-medlemmar kan få en gratis natt för 59 000 poäng per natt.

Bästa hotellen för att se norrsken: Hilton Reykjavik Nordica

Om du är medlem i Hilton Honors och letar efter norrskenet, kan du överväga att bo på Hilton Reykjavik Nordica, ett av fyra Hilton-hotell i huvudstaden.

Enligt vår recension av hotellet är läget inte nödvändigtvis idealiskt om du vill uppleva Reykjavik självt. Men det är en bra utgångspunkt för de många äventyr som finns i närheten av staden, inklusive de som ger sig ut på jakt efter norrskenet. Efter en hektisk natt med att utforska magin på himlen kan gästerna återvända till hotellet och koppla av på spaavdelningen, värma upp sig i bastun och prova en lokal öl i baren.

Priserna på Hilton Reykjavik Nordica kan variera, men det är möjligt att hitta nätter för så lite som 158 dollar. De flesta nätter är dock något dyrare. Medlemskap i Hilton Honors ger möjlighet att boka för endast 45 000 poäng per natt.

Star Arctic Hotel – Enastående boenden för att uppleva norrskenet

En av de bästa platserna i världen för att få en glimt av norrsken är Lapplandsregionen i Finland. I byn Saariselka finns Star Arctic Hotel, som kan vara det bästa stället att bo på.

Beläget högst upp på Kaunispaa-berget är hotellet precis vad du kan förvänta dig av ett stilfullt skandinaviskt hotell – och ärligt talat kan designen konkurrera med själva skönheten i norrskenet. Här kan du boka en Scenic View Suite med stora fönster för att beundra ljuset eller välja en glastoppad stuga så att du kan se dem från sängen utan att ens behöva vända på dig. För en fullständig finsk upplevelse, besök hotellets restaurang där man serverar lokalt kött från ren och fisk.

Beroende på vilken tid på året du besöker kan priserna variera ganska dramatiskt. Priserna under högsäsong för norrsken börjar runt 408 dollar per natt.

Bästa hotellen för att se norrsken – Kakslauttanen Arctic Resort

En annan egendom på listan från Lappland i Finland är Kakslauttanen Arctic Resort.

Det är känt för sina glasdomerade igloos som verkar låta norrskenet svepa in dig som en filt. Utöver att jaga ljuset erbjuder resorten ett brett utbud av otroliga aktiviteter som hundspannsturer, snöskoterkörning, slädturer och skidåkning. Det är en vinterunderland som du måste se för att tro på det.

Relaterat: Upptäckning av Jultomten: En oförglömlig resa i den snötäckta arktiska regionen i Finland.

Bästa platsen för att se norrskenet

Förklaring:

1. Det finns hotell på olika platser runt omkring världen där du kan ha en bra chans att se det fantastiska ljusfenomenet som kallas för norrsken. Exempel på sådana platser inkluderar södra Grönland.

2. Andra populära destinationer för att uppleva norrskenet inkluderar Lofoten-öarna i Norge, Island och Fairbanks i Alaska.

Bästa hotellen för att uppleva norrskenet: Icehotel

Det är troligt att inga två resor till Icehotel i Jukkasjärvi, Sverige, kommer att vara likadana. Det beror på att varje år byggs en ny version av hotellet upp av is och snö som smälter bort när det börjar bli varmare efter april.

Though there are permanent, year-round accommodations, pairing a trip to catch the northern lights with a stay in a temporary hotel made of Mother Earth’s natural elements is surely the only way to do it. As for experiences, the hotel can organize dinners under the lights, photography lessons to learn how to capture the perfect image of them and snowmobile safaris at night for a high-speed way to chase them.

Priserna på Icehotel varierar beroende på rumstyp, men snörum kan hittas för mellan 300 och 500 dollar per natt. Enligt TPG-reportern Emily McNutt, som bodde där under sin vistelse, kan du också boka en transfer från flygplatsen med hundsläde.

Det mest garanterade stället att se norrskenet?

Tromsø i Norge är en populär destination för dem som vill se norrsken, och det finns goda skäl till det. Staden ligger ovanför polcirkeln och befinner sig i ett aktivt solområde mitt i norrskenets ovala form. Detta ger Tromsø en av de högsta sannolikheterna att få syn på norrskenet i hela världen.

Här är några anledningar till varför Tromsø är en idealisk plats för att uppleva norrsken:

1. Belägen ovanför polcirkeln: Att vara så nära Nordpolen ökar chanserna att se norrskenet dramatiskt.

You might be interested:  Viktiga saker att komma ihåg när man planerar en resa till Vietnam

2. Aktivt solområde: Tromsø ligger inom ett område där solaktiviteten är hög, vilket leder till mer frekventa förekomster av norrsken.

3. Centrum av Norrskensovalen: Stadens geografiska läge gör den till en central punkt inom den ovala form där norrskenet ofta syns tydligast.

Så om du letar efter den perfekta platsen för ditt nästa äventyr med att jaga aurora borealis, bör du definitivt överväga Tromsø!

Bästa hotellen för att uppleva norrskenet

För att se norrskenet behöver du inte resa ända till Island eller Skandinavien. Det finns möjligheter att se dem i Kanadas Yukon. På Northern Lights Resort & Spa, nära staden Whitehorse, kan du boka glaschalets som erbjuder enorma fönster med direkt utsikt mot himlen från sängen.

Resortet erbjuder olika paket på tre eller fyra nätter där allt ingår, inklusive speciella upplevelser för att se norrskenet, tre måltider om dagen, användning av bastuerna, uthyrning av vinterkläder och till och med hundslädeåkning.

För säsongen 2023-24 är resorten helt slutsåld för Aurora Viewing-paketet som kostar 1 371 dollar per person. Men du kan redan nu skicka in en förfrågan om att boka för säsongen 2024-25.

Bästa platsen att bo på Island för norrsken och Blå Lagunen

Northern Light Inn är ett familjeägt hotell, restaurang och wellness-spa som ligger bredvid den berömda Blå Lagunen. Norrskenet dansar ovanför hotellet från september till april när rymdvädret är gynnsamt. Vi är det närmaste hotellet till den fantastiska vulkanen som hade utbrott i Reykjanes UNESCO Global Geopark år 2022.

– Familjeägt hotell

– Restaurang

– Wellness-spa

– Beläget bredvid Blå Lagunen

– Norrskenet syns från september till april

– Närmaste hotell till vulkanutbrottet i Reykjanes UNESCO Global Geopark år 2022

Bästa hotellen för att se norrsken: Arctic Treehouse Hotel

Om du föredrar att se norrskenet från panoramafönster som sträcker sig från golv till tak i en elegant, skandinaviskt designad svit uppe bland trädkronorna i Lappland, då är Arctic Treehouse Hotel det perfekta valet för dig. Beläget i Rovaniemi, Finland, mitt i Arktis cirkel erbjuder detta stilfulla hotell många gratisaktiviteter under vintermånaderna såsom snöskovandringar. Hotellet har även en läcker restaurang vid namn Rakas där du kan njuta av god mat och dryck.

Priserna varierar under säsongen men verkar börja på höga 700 dollar och stiga till över 1 000 dollar per natt under högsäsong.

Billigaste stället att se norrskenet?

Rovaniemi, beläget i finska Lappland, är en populär plats för att se norrskenet. Men det finns också andra platser där du kan uppleva detta naturliga fenomen:

– Tromsø i Norge är också känt för sina spektakulära norrskensuppvisningar.

– De skotska Shetlandsöarna är en annan destination som lockar besökare med sitt imponerande norrsken.

– Northumberland i England har även blivit ett alltmer populärt resmål för dem som vill uppleva detta magiska ljusfenomen.

Dessa platser erbjuder alla unika och vackra miljöer där du kan få chansen att beundra det fascinerande norrskenet.

Upptäck de bästa hotellen för att se norrskenet: Eliassen Rorbuer

En resort på Lofoten-öarna i Norge, denna anläggning består av en serie stugor som används av fiskare i den sagolika byn Hamnoy. Verkligen, det ser ut som en scen från en Disney-film.

According to the hotel, guests can hunt the northern lights for 182 days of the year while sleeping in waterfront cottages with large skylights. Being on the water, guests can take boat trips to take in the scenery from a distance and then join an outing with a guide or photographer to catch the show in the sky.

Trots att det finns många olika typer av boenden, från tre sovrumslägenheter till små stugor, är priserna generellt sett mycket överkomliga och kan hittas från 193 kr per natt.

Bästa hotellen för att se norrsken: Moxy Tromsø

Det finns en anledning till att Moxy vann TPG-priset för bästa prisvärda hotellkedja år 2023: Det har allt en gäst kan behöva, inklusive bekväma och roliga rum, en livlig lobby och lägenheter på intressanta platser runt om i världen. Och det inkluderar Tromsø, Norge – en otrolig plats att uppleva norrskenet.

På detta Moxy kan gästerna börja sin morgon med en frukostbuffé innan de utforskar staden. Sedan är det dags att förbereda sig för en natt av letande efter norrskenet med middag och drinkar på Sky Bar Moxy; se bara till att be om den hemliga menyn. Även om hotellet självt inte erbjuder norrskensutflykter kan det peka dig i rätt riktning för ett av de många företagen i området som gör det.

Priserna på Moxy Tromsø börjar från cirka 950 kronor eller 12 500 Marriott Bonvoy-poäng per natt.

Bästa hotellen för att uppleva norrskenet: Aurora Safari Camp

Inspired by the small bush camps in Kenya, Aurora Safari Camp is a play on an arctic safari in Swedish Lapland, where pretty much everything you need is included. For starters, the all-inclusive-style camp includes all of your food and drinks (even alcohol), as well as activities like steaming in the sauna, taking a fat bike out on the snow, snowshoes and Nordic skis. And don’t forget the charming rooms with huge windows perfect for gazing at the night sky.

You might be interested:  En beskrivning av The Land Of Legends Kingdom Hotel

För att få information om priser och tillgänglighet, kan du besöka företagets kontakt-sida och skicka in specifik information om den resa du planerar.

Bästa hotellen för att se norrskenet: Arctic Bath

Consider Arctic Bath a spa resort with a side of northern lights tucked away in Sweden’s Lapland. Here, you can take advantage of a modern take on traditional Swedish spa rituals (think: cold baths, saunas and more) during the day, and then spend the nights chasing the cosmos. It also has upscale dining that serves fresh Scandinavian fare in a modern restaurant. But best of all, you don’t have to try too hard to find the northern lights here — just clear skies and a bit of good fortune.

Priserna på Arctic Bath börjar från cirka 575 dollar per natt.

Relaterad läsning:

  • Viktiga rese tips du behöver veta – oavsett om du är en nybörjare eller erfaren resenär
  • De bästa kreditkorten för resor
  • Vart man ska åka 2024: De 16 bästa platserna att resa till
  • 6 verkliga strategier du kan använda när ditt flyg blir inställt eller försenat < li > De 8 bästa kreditkorten för allmänna reseköp < li > 13 måste-ha objekt som TPG-teamet inte kan resa utan

.

Redaktionellt ansvarsfriskrivning: Åsikter som uttrycks här är författarens egna och inte de hos någon bank, kreditkortsföretag, flygbolag eller hotellkedja. De har inte heller granskats, godkänts eller på annat sätt stöds av något av dessa företag.

What not to do at the Northern Lights?

Dessa själar fick inte störas – man behövde undvika att titta på dem, prata, vinka, vissla eller sjunga för om ljuset kände din närvaro kunde det rycka tag i dig och bära iväg dig upp mot himlen. Mer makabra legender trodde att norrskenet kunde skära av ditt huvud om du inte var försiktig.

Ämnet handlar om de nordliga ljusen (norrsken) och de olika myter och legender som har kopplats till dem genom historien.

Norway or Iceland, better for Northern Lights?

Landskapet kan vara något annorlunda, så det är upp till dig att bestämma vad du vill göra under dagen. Båda länderna erbjuder enastående landskap och olika aktiviteter. Men när vi bara pratar om norrsken, lutar fördelen åt Norges sida.

1. Landskapet varierar mellan de två länderna.

2. Det finns olika aktiviteter att göra i båda länderna.

3. Norge har fördel när det gäller att se norrskenet.

Finland or Norway: Northern Lights

Låt oss dela upp det baserat på intensiteten av norrskenet:

2. Island: Med sina stora öppna landskap och låga befolkningstäthet är Island en idealisk plats för att uppleva norrskenet. Speciellt om du reser utanför Reykjavik kan du njuta av spektakulära visningar.

3. Sverige: Norra delarna av Sverige erbjuder också fantastiska möjligheter att se norrskenet. Platser som Abisko Nationalpark eller Kiruna anses vara några av de bästa platserna för detta äventyr.

4. Finland: Lappland i Finland är känt för sin naturliga skönhet och chansen att fånga norrskenets magi över den snötäckta terrängen gör det till ett populärt resmål för aurorajakt.

5. Kanada: I Kanadas nordliga regioner finns många hotell som specialiserar sig på att erbjuda gäster en oförglömlig upplevelse med norrskenet som bakgrundsmusik.

6. Alaska, USA: Den amerikanska delstaten Alaska har också fantastiska möjligheter att bevittna detta naturfenomen från flera olika platser längs kusten eller i inlandet.

7. Grönland: Med sin avlägsna och orörda natur är Grönland en drömdestination för norrskenälskare. Här kan du uppleva det spektakulära ljuset dansa över isbergen och fjordarna.

8. Skottland: Trots att det inte ligger så långt norrut som de andra platserna på listan, erbjuder Skottlands nordliga delar ändå möjligheter att se norrskenet under rätt förhållanden.

9. Ryssland: Norra Ryssland, särskilt områden som Murmansk eller Kamchatka-halvön, ger dig chansen att bevittna detta naturliga fenomen på ett unikt sätt.

10. Antarktis: För den mest äventyrliga resenären finns möjligheten att se norrskenet från Antarktis, där du kan kombinera denna fantastiska syn med en oförglömlig polarupplevelse.

Kom ihåg att planera din resa noggrant och välja hotell som ligger i närheten av dessa platser för bästa chanserna att fånga detta magiska fenomen!

Related Post

You Missed