Var är det bäst att bo i Rom? Att hitta rätt hotell är inte alltid det lättaste. Vi på All about Rome har därför skrivit ihop en översikt över boende i Rom. Vi samarbetar med Booking.com. Fyll i resedatum i sökboxen här nedan, du kommer då direkt till Romsektionen hos Booking. Bokar du hotell på detta sätt tjänar vi en liten slant och därigenom stöder du vårt arbete (tack!). Längst ned på sidan hittar du hotell som just nu är nedsatta i pris. Så var i Rom ska man bo? Läs mer nedan.

Hotell runt Stazione Termini (Centralstation)

Runt stationen finns det väldigt många hotell av olika standard. Det de flesta frågar sig är om det är ett säkert område. Svaret är ja, det är inga problem att bo runt Stazione Termini. Som alltid ser man fler uteliggare och skumma typer stryka omkring runt centralstationen än i resten av centrala Rom, men använder du ditt sunda förnuft behöver du inte vara orolig. I det området kan du hitta prisvärda hotell av samma standard som i Centro Storico, men till en billigare peng. Det tar ca 20 minuter att gå ned till Piazza Venezia / Centro Storico (ta Via Nazionale) och ungefär lika lång tid ned till Colosseum (ta Via Cavour). Nackdelen med att bo i detta område är att det inte finns så många mysiga restauranger i området. Beroende på var man befinner sig kan det alltså kännas lite obekvämt att ta sig hem på kvällen.

You might be interested:  Sevärdheter i Rom

Hotell i Trastevere

Trastevere har kommit att bli ett av de mest populära kvarteren bland turister, med all rätta. Det är ett jättemysigt område, fullt med liv och rörelse. Här finns restauranger, mysiga barer och glasställen i all oändlighet. Små gränder som man lätt och villigt kan springa vilse i. Trastevere ligger dessutom bra till, ca 15 min gångväg från Centro Storico (eller två hållplatser med spårvagn). Det kan dock vara bra att veta att detta inte är något lugnt kvarter om kvällarna. Romarna själva älskar att spendera kvällarna och nätterna i Trastevere och framförallt på helgerna är det fullt av folk i rörelse. Kvarteret till vänster om Viale di Trastevere (efter bron över Tevere-floden) och lugnar än området till höger. Trastevere är en riktig pärla, men var beredd på att det inte är helt tyst om kvällarna.

Hotell runt Vatikanen

Prati är området runt Vatikanen och ligger nordväst om Centro Storico, på andra sidan floden Tibern. Prati är ett väldigt fint område för romarna att bo i. Det ligger perfekt med gångavstånd till Roms historiska centrum (ca 15 min till Piazza Navona). Till Trastevere tar det ca 40 min till fots. Peterskyrkan och Vatikanmuseerna ligger i det är kvarteret. Vi rekommenderar att besöka Vatikanmusserna så tidigt som möjligt på morgonen, vilket blir lättare om du bor i närheten. Trots det centrala läget är Prati ett lugnt område kvällstid, även om det finns en hel restauranger och barer för de som inte vill gå över bron till Centro Storico.

Hotell i Rom Centro Storico (historiska centrum)

Egentligen är hela Roms centrum historiskt, men hjärtat av centrum skulle vi säga är kvarteren uppeifrån Piazza del Popolo, ner via Piazza di Spagna (Spanska Trappan), Fontana di Trevi till Piazza Navona, Campo de´Fiori och ner till Piazza Venezia. Detta är det riktigt klassiska Rom, med ett myller av gator fyllda med butiker, restauranger, glassbarer och framförallt historia. Här är aldrig fel att bo, då du befinner dig i mitten av allt och i princip kan se alla sevärdheter väldigt enkelt till fots. Du behöver inte gå långt förrän du kommer till nästa bästa pizzera, osteria, trattoria eller ristorante.

You might be interested:  Nöjen & Restauranger i Rom

Hotell runt Colosseum & i Monti

Kvarteret precis bakom Colosseum runt Basilica di San Clemente är något av en bortglömt liten del av Rom med ett par fina hotell. Detta är en utmärkt bas för din vistelse i Rom. Kvarteret är inte packat med turister, trots att det ligger väldigt centralt, precis vid Colosseum (bokstavligt talat). Tänk på att trafiken på Via Labicana kan vara ganska intensiv, det kan vara bättre att välje ett boende längre in i kvarteret. Ett annat väldigt mysigt kvarter i närheten av Colosseum är Monti. Här hittar du mysiga restauranger och klassiskt italienska små gränder. Läget är perfekt, alldeles i närheten av Colosseum och inte långt från Centro Storico.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed