Startsida

Jag heter Emma Svensson och är en 38-årig kvinna från Sverige med en djup passion för resor och kulturer. Efter mina studier inom turism och internationella relationer vid Stockholms universitet, började jag min karriär inom resebranschen. Min dröm om att dela världens skönhet med andra ledde mig till att starta mitt eget resebyrå, “Nordic Voyages”, där jag skapar skräddarsydda upplevelseresor.

Min kärlek till Italien började med en skolresa till Rom under mina tonår. Stadens rika historia, pulserande kultur och storslagna arkitektur fängslade mig direkt. Genom åren har jag återvänt till Rom gång på gång, varje resa fördjupade min uppskattning och kunskap om den eviga staden.

När pandemin 2020 slog till och resandet upphörde, fann jag mig själv hemma i Sverige med tid att reflektera. Det var då jag bestämde mig för att starta AllAboutRome.se. Jag ville skapa en plattform för att dela med mig av min kärlek och expertis om Rom. Webbplatsen är en blandning av personliga berättelser, praktiska tips, historiska insikter och tips om dolda pärlor i staden, kända endast av en erfaren resenär som jag.

Mitt mål med AllAboutRome.se är att det inte bara ska vara en reseguide, utan en plats där Italien-entusiaster kan komma samman. Jag strävar efter att skapa en community där läsare inte bara får information utan också inspiration. Jag vill att min webbplats ska vara en plattform för delning och upptäckt, där likasinnade kan dela sin kärlek till Rom.

Jag delar regelbundet mina egna upplevelser och äventyr från Rom på webbplatsen, inklusive mina favoritrestauranger och personliga anekdoter. Genom mina tips kan läsare upptäcka stadens charm bortom de vältrampade turiststigarna. Dessutom erbjuder jag genom “Nordic Voyages” skräddarsydda reseplaner för de som söker en unik och personlig upplevelse av Rom.

Välkommen till din kompletta turistguide över Rom!

Det här är din reseguide där du snabbt och enkelt hittar allt du vill veta innan och under din resa till Rom samt smidigt och billigt kan boka boende genom vår hotellbokning online. Vi erbjuder dig all den praktiska turistinformation om Rom som du helst vill slippa att fråga efter på plats. Vi som arbetar med All about Rome har själva tre års erfarenhet av staden och kan därmed erbjuda en helt oberoende och unik tjänst som bygger på våra egna upplevelser. Vi ger dig personliga tips och råd om vad som är bra eller dåligt, vad som är värt en extra titt och vad du kan hoppa över.

Sevärdheter i Rom

Rom, den eviga staden, är en spektakulär destination som lockar besökare från hela världen med sin rika historia, konst, kultur och fantastiska arkitektur. Oavsett om du är en historiaentusiast, konstälskare eller bara letar efter en oförglömlig semesterupplevelse, har Rom något att erbjuda för alla. Här är en guide till några av de mest oemotståndliga sevärdheterna i staden.

Colosseum – En Episk Tidsresa

Ingen resa till Rom är komplett utan ett besök på det magnifika Colosseum. Detta imponerande amfiteater, byggt på 70-talet e.Kr., var en plats för gladiatorstrider och andra offentliga evenemang. En guidad tur tar dig genom arenan och avslöjar dess fascinerande historia och arkitektoniska mästerverk.

Vatikanstaten – Helighet och Konst

Vatikanstaten, världens minsta självständiga stat, är en enklav av konst och religiös betydelse. Besök Peterskyrkan, ett mästerverk av renässansarkitektur, och klättra upp i kupolen för en hisnande utsikt över staden. Missa inte heller Vatikanmuseerna, där du kan beundra mästerverk som Sixtinska kapellet och Rafaelrummen.

Pantheon – En Oförändrad Skatt

Pantheon, byggt över 1 900 år sedan, förblir en av världens bäst bevarade antika byggnader. Detta imponerande tempel dedikerat till de olympiska gudarna har en fantastisk kuppel och en öppning i taket, känd som oculus, som släpper in ljuset och skapar en atmosfär av överväldigande skönhet.

Fontana di Trevi – Kasta En Mynt för Framtidig Återkomst

Fontana di Trevi, den mest kända fontänen i Rom, är inte bara en vacker sevärdhet utan också en plats för romantik och tradition. Enligt legenden sägs det att om du kastar en mynt över din axel i fontänen kommer du att återvända till Rom. Så se till att ladda upp med mynt och upplev denna magiska plats på kvällen när den är upplyst.

Spanska trappan – En Elegant Utsiktspunkt

Spanska trappan, belägen vid Piazza di Spagna, är en av de mest ikoniska platserna i Rom. Trappan leder upp till Trinità dei Monti-kyrkan och erbjuder en fantastisk utsikt över staden. Det är en populär mötesplats och en perfekt plats att njuta av en avkopplande stund eller titta på folklivet.

Roman Forum och Palatine Hill – Historiens Hjärta

För en fördjupad inblick i det antika Rom, besök Roman Forum och Palatine Hill. Här kan du utforska de imponerande ruinerna av offentliga byggnader, tempel och palats som en gång var hjärtat av den romerska civilisationen. En guidad tur tar dig genom dessa fascinerande platser och ger liv åt historien.

Rom är verkligen en stad som andas historia och skönhet. Dessa sevärdheter är bara ett axplock av vad staden har att erbjuda. Oavsett om du går längs de historiska gatorna, beundrar konsten eller njuter av den utsökta maten, kommer Rom att erbjuda en oförglömlig upplevelse för alla som besöker denna fantastiska stad.

Detta var bara en liten del av den användbara och intressanta informationen som du kan hitta på min sida! Bo hos oss, Läs om shopping, restauranger och mycket mer!

Och om du har några frågor eller om du vill berätta om dina favoritplatser i Rom – skriv till mig via e-post eller i feedbackformuläret!

You Missed